Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

R6, GSXR 600 ya da CBR 600RR

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YZF R6
    Epey süre race motora bindim (GSXR-750) Sonra bıraktım ve uzun zamandır da motora binmiyorum. Piyasadan tamamen uzaklaşmıştım bu arada. Tekrar race motora geri dönmeye karar verdim. İdeal makine olarak 600'lük race'e karar verdim. (Fiyat, sürüş kıvraklığı, yakıt tüketimi ve motorun kütlesi) 3 tane uygun model var. R6, GSXR 600, bir de CBR 600RR. 2004-2005 modeller fiyat olarak da bana çok yakın.

3 motorun özellikleri ve fiyatları birbirine çok yakın. Piyasayı gezdiğimde etrafta bol bol 600RR olduğunu, R6 sayısının da çok az olduğunu gördüm. Kimse alınmasın ama 600RR benim yıllar önce bindiğim GSXR 750'den bile daha güzel değil. Honda, bence görüntü olarak diğer ikisinin epey arkasında kalıyor...Artı, etrafta oldukça çok sayıda olması da tadımı kaçıran bir unsur. (600'lük race ilanlarının %60-70'i 600RR ilanı)

Yamaha çok, ama çok seksi. Ama üzerine oturduğumda oturuş pozisyonu bana biraz garip geldi, 1.80 boyuma rağmen ayağımı yere tam basamadım. Yeni modeli görüntü olarak mükemmel (param yetişseydi düşünmeden sıfır R6 alırdım), ama eski kasası bence fazla yuvarlak hatlara sahip...

Suzuki çok özel bir motor değil, R6 gibi değil örneğin. Diklemesine duran ön farları da bana hoş gelmedi. Ama onu dışında güzel bir motor. İnternette de sürüşünün Yamaha'ya göre daha rahat olduğu ve orta devirlerde Yamaha'ya göre daha fazla tepki verdiğini yazıyor. Bence önemli, çünkü sürekli 10.000 devir çevirmek bir süre sonra çok rahatsız edici olur.

Ben motoru gündelik kullanım için alıyorum. Güzel havalarda işe giderken, hafta sonu cadde gezmeleri, kısa mesafeli şehir dışı turlar gibi. Arabamı sattığım (ve motora binmeyi çok özlediğim) için, yağmur çamur olmazsa 4 mevsim binmeyi de düşünüyorum.

Bu hafta içinde bir motor alacağım, ve kesin kararımı henüz veremedim. Bu motorlardan biri ya da birkaçını kullanmış arkadaşlar motorların artı eksi yönleri hakkında bilgi verebilirler mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    spormotosiklet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

merhaba

kardeş 2005 -2006 makine alacağına kawasakinin son kampanyasına bak bence ellerinde ki stoğa %30 gibi bi indirimle eritiyolar....zx 6r bu dediğin makinelerin altında değil...
    MOTOSİKLETTE DOĞUNUN YÜKSELEN SESİ:bounce:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler