Arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır motorlarla kafayı bozmuş durumdayım. Motorlarla uzun zamandır kafayı bozmuş durumdayım ama bu sefer sanırım bir motor almak zorundayım çünkü artık geceleri uyuyamıyorum. Bu model, o model, şu model, çin, japon, alman falan filannnn...İnanın çok yoruldum. Mesaide işi gücü bıraktım modellere bakıyorum. İkinci el ilanlarını yakından takip ediyorum. Şimdiye kadar en az 20 motor görmeye gittim (çok anlıyormuş gibi). Ama işin içinden çıkamıyorum Bende buradan siz sevgili arkadaşlara sormam gerektiğini hissettim. Bu arada ilk motorum olacak. Daha önce hiç tecrübem yok. Müsadenizle seçenekleri sıralıyorum.
1. 95 model Suzuki DR650. En çok onu seviyorum. Mesaiye giderken her gün önünden geçerek satılmadığını kontrol ediyorum. Gücü beni hafiften tırsıtıyor. Ayrıca bilenlerle konuştuğumda çok iyi bir motor olduğunu ama modelinin eski olduğunu, parça problemi yaşayabileceğimi ve üzülebileceğimi söylüyorlar. Şeytan hiçbirini dinleme git al diyor. sizler ne diyorsunuz ? (Fiyat 4.000 YTL civarı Km:50.000)
2. 2004 model XL200. Arkadaşımın motoru. Orjinal 4000 km.de olduğunun tanığıyım. 4.000 YTL civarı. Temiz. Al problem çıkmaz diyorlar. Ama ne yalan söleyeyim DR kadar kanım kaynamıyor.
3. Zongshen ZS 200 GY. Çin motoru tabiki. Ama sanki diğer çin motorları kadar özensiz değil gibime geliyor. 2006 model. 700 km. 2.000 YTL civarı.
Arkadaşlar help. Yukarıdaki modellerle sınırlamayın kendinizi. Aklınıza ne gelirse yazın. Ama yinede DR650 yi destekleyenlere kendini daha yakın hissedecem ne yalan söleyeyim