Üniversite ögrencisi motosikletine lpg takmış:)
Reklamlar
-
Cbü Öğrencisi Motosikletine Lpg Sistemi Taktı
Soma'da yaşayan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu Mekatronik 2.yakıt tasarrufu amacıyla motosikletine Lpg dönüşüm sistemi taktı
Soma'da yaşayan Celal BayarÜniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu Mekatronik 2. sınıf öğrencisi Tarık Oktar,
yakıt tasarrufu amacıyla motosikletineLpg dönüşüm sistemi taktı.
Motosiklet tutkunu Oktar, uzun zamandan bu yana motosiklet kullandığını ifade ederek birçok şehre motosikletiyle gidip geldiğini belirtti. Son zamanlarda benzine gelen zam nedeniyle aklına böyle bir fikir geldiğini ifade eden CBÜ öğrencisi Oktar, "Benzin fiyatları son zamanlarda büyük zam yedi ve neredeyse 5 TL'ye dayandı. Benim aklıma da böyle bir fikir geldi. Bu sistem benzine göre yüzde 40 civarında tasarruflu. Motosikletime Lpgtaktırmayı düşündüğümde bazı arkadaşlarım bana 'motosiklete Lpg mi
taktırılır?' diye takıldı. Ben de biraz da inat ederek Lpg taktırdım" dedi.
Lpg malzemelerini hurda bir araçtan söküp motora monte ettiğini belirten Oktar, malzemeler olduğu için fazla masrafı olmadı. Lpg tankını da mutfak tüpünden yaptım. Tüp 16 TL'ye doluyor. Bu 16 lira ile 250 km yol gidiliyor" diye konuştu
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
Reklamlar
-
bravo... yeni nesil zehir gibi evelallah..başarılarını devamını dilerim
-
peki bir CUB ortalama kmde 65-70kurus yakmiyor mu zaten? zaten 250kmde benzin 16tl tutar, gazin kari nedir? neden bunu yuksek cc cok yakan bir motorda denemedi? tamamen bos bir ugras bence, kimse kimseyi kandirmasin, yakit tasarrufu devede kulak
-
baya uğraşmış helal olsun ama bu yeni bir olay değil gibi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...66971639/detay
adam yapmış satıyor bile
-
kursattekin adlı üyeden alıntı
peki bir CUB ortalama kmde 65-70kurus yakmiyor mu zaten? zaten 250kmde benzin 16tl tutar, gazin kari nedir? neden bunu yuksek cc cok yakan bir motorda denemedi? tamamen bos bir ugras bence, kimse kimseyi kandirmasin, yakit tasarrufu devede kulak
adam yüksek cc yi buldu da denemesi kaldı...zaten öğrenci...var mı bi babayiğit denemek için kendi yüksek cc li motorunu verecek...
-
yakıtı gittiği yola kullanım şartlarına göre de değişir. kendince karlı ki taktırmış. keşke güvenliği, performansı hakkında da biraz bilgi verse.
-
erro adlı üyeden alıntı
adam yüksek cc yi buldu da denemesi kaldı...zaten öğrenci...var mı bi babayiğit denemek için kendi yüksek cc li motorunu verecek...
konuyu okursan adam yakit tasarruf amacli kmde 60kurus yakan motoruna kmde 60kurus yakan sistem takmis, olay resmen reklam, amac yok, onu kastettim, ayrica sanki ilk defa bir olay gibi vurgulanmis ki ustte arkadasin dedigi gibi zaten piyasada var satiliyor, adam zenginmis ki zevkine takmis bu sistemi
olay tamamen bos isler ve reklam, cakma haber
-
Motobomba yapmış bu öğrenci farkında değil.3 krş tasarruf edicem diye katliam yapıcak farkında değil.
Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.
-
kursattekin adlı üyeden alıntı
konuyu okursan adam yakit tasarruf amacli kmde 60kurus yakan motoruna kmde 60kurus yakan sistem takmis, olay resmen reklam, amac yok, onu kastettim, ayrica sanki ilk defa bir olay gibi vurgulanmis ki ustte arkadasin dedigi gibi zaten piyasada var satiliyor, adam zenginmis ki zevkine takmis bu sistemi
olay tamamen bos isler ve reklam, cakma haber
bence o kadar eleştirel olmamak lazım..adam zengin olsa piknik tüpünden yapmaz bu işlemi..sonuçta bu bir örnek çalışma..piyasa da daha önce yapıldığını bilmiyorum..belki o da bilmiyodur...adam yakıt tasarrufu sağlamamış olabilir ama fikrin uygulanabilirliği açısından önemli...desteklense belki daha efektif bir sistem geliştirebilir çocuk...yurt dışındaki ar ge anlayışı da budur zaten...ar ge ye başlarken bu işten bişey çıkmaz onun için hiç başlamayalım mantığı güdüldüğü için şu an teknoloji transferi yapıyoruz.
Unutmayalım ki bir çok buluş başka bir buluş için yola çıkıldığında yapılmıştır...işe yaramaz deyip heves kırmamak gerekli diye düşünüyorum....
-
sarıdev adlı üyeden alıntı
Motobomba yapmış bu öğrenci farkında değil.3 krş tasarruf edicem diye katliam yapıcak farkında değil.
3kurus bile degil zaten ortalama bir CUB ne yakiyor ki? arka canta olmus bomba dediginiz gibi, ayrica arka cantanin maksimum tasima kapasitesi nedir? benim bildigim 5kg, tupun kendisi zaten nedir? bir de yaylana yaylana gidince? Allah askina birakin bu isleri, koydeki okuma bilmeyen amcalar bile kendileri motor icat edip gazini takiyor, ortaya guzel bir fikir gelsin alkislayalim takdir edelim ama bu nedir ya, hem calinti fikir ( daha once yapilan ) hem degersiz hem tehlikeli hem gereksiz ve neden haber degeri tasiyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
erro adlı üyeden alıntı
bence o kadar eleştirel olmamak lazım..adam zengin olsa piknik tüpünden yapmaz bu işlemi..sonuçta bu bir örnek çalışma..piyasa da daha önce yapıldığını bilmiyorum..belki o da bilmiyodur...adam yakıt tasarrufu sağlamamış olabilir ama fikrin uygulanabilirliği açısından önemli...desteklense belki daha efektif bir sistem geliştirebilir çocuk...yurt dışındaki ar ge anlayışı da budur zaten...ar ge ye başlarken bu işten bişey çıkmaz onun için hiç başlamayalım mantığı güdüldüğü için şu an teknoloji transferi yapıyoruz.
Unutmayalım ki bir çok buluş başka bir buluş için yola çıkıldığında yapılmıştır...işe yaramaz deyip heves kırmamak gerekli diye düşünüyorum....
anlasildi konu kayacak baska noktalara, keske adam birsey uretse de arge konularina girilse ama sana sunu diyeyim sitedeki bir arkadas vardi irfan ona soyle %100 eminim sana birebir aynisini yapar arge turkiyede bu avrupada farkli, keske birsey bulabilsekte desteklesek
-
lpg yi savunan birisi olarak bu arkadaşın yaptığı gerçekten bomba. mutfak tüpünden depo yapmış. halbuki paraya kıyıp bunun için özel yapılmış tank kullanması gerekirdi. ayrıca ben trafik polislerinin yerinde olsam bu motoru her gördüğümde çevirir cezaq yazarım. böylelikle illegal lpg işlerinin önüne geçerler.
-
drsteel adlı üyeden alıntı
lpg yi savunan birisi olarak bu arkadaşın yaptığı gerçekten bomba. mutfak tüpünden depo yapmış. halbuki paraya kıyıp bunun için özel yapılmış tank kullanması gerekirdi. ayrıca ben trafik polislerinin yerinde olsam bu motoru her gördüğümde çevirir cezaq yazarım. böylelikle illegal lpg işlerinin önüne geçerler.
-
Canım Cub un aynası gene yok :D Elemanın zihniyetini anlamak zor değil.
-
ben lpg olayına zaten karşıyım araç da bile şöyle bir şey var benzinli araba alıp lpg takmak için uğraşacağına gidip dizel al neredeyse aynı hatta daha ucuza bile gelir artı bagajında bomba taşımazsın kaldı ki birde motorda Allah korusun bir kaza geçirse c4 gibi olur
-
Faruk.UZN adlı üyeden alıntı
Canım Cub un aynası gene yok :D Elemanın zihniyetini anlamak zor değil.
abisi adam ogrenci ayna alacak parasi yok, hem belki gaz takinca aynaya gerek yok, ar ge destek
-
Bildiğin piknik tüpü değilmi o
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
Böyle bir işlem yapılıyorsa sızdırmazlığı test edilip denenmiş depolar kullanılmalı ya da ona uygun şekilde yapılmalı. Kimsenin başkalarının hayatını riske etme hakkı yok.
-
cub motorların 100km de 1,5 max 2 litre yaktığını hepimiz biliyoruz 16 liralık benzin aldığımızı düşünelim zaten 250 km yi benzinlede gidiyor bu durumda lpg nin hiçbir avantajı olmadığı gibi herhangi bir kazada patlama durumunda resmen parça tesirli bomba etkisi yapacağıda bir gerçek
Tüm bunların yanı sıra takılan motosikletin aynalarının olmaması lastiklerinin ince ve yol tutuşunun yüksek olmadığını da hesaba katarsak ne kadar tehlikeli olduğunu kestirmek için alim olmaya gerek yok
Kısaca motosiklete lpg takmak gereksiz ekonomi anlamında sinekden yağ çıkarmakdan ve boşuna insanın kendisini ve çevresini riske atmasından başka birşey değildir.
-
safakk adlı üyeden alıntı
cub motorların 100km de 1,5 max 2 litre yaktığını hepimiz biliyoruz 16 liralık benzin aldığımızı düşünelim zaten 250 km yi benzinlede gidiyor bu durumda lpg nin hiçbir avantajı olmadığı gibi herhangi bir kazada patlama durumunda resmen parça tesirli bomba etkisi yapacağıda bir gerçek
Tüm bunların yanı sıra takılan motosikletin aynalarının olmaması lastiklerinin ince ve yol tutuşunun yüksek olmadığını da hesaba katarsak ne kadar tehlikeli olduğunu kestirmek için alim olmaya gerek yok
Kısaca motosiklete lpg takmak gereksiz ekonomi anlamında sinekden yağ çıkarmakdan ve boşuna insanın kendisini ve çevresini riske atmasından başka birşey değildir.
birde marifet gibi haber yapıyorlar CANIM ülkemde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler