Öncelikle merhaba yeni olduğum için daha önce böyle başlık varmı bilmiyorum ama lpg konusun da yardımcı olmak isterim ilgilenen lere.
Öncelikle merhaba yeni olduğum için daha önce böyle başlık varmı bilmiyorum ama lpg konusun da yardımcı olmak isterim ilgilenen lere.
Merhaba hoşgeldin.
Daha önce konuşuldu ama fotoğraflarla birlikte ayrıntılı bir montaj işlemi anlatırsan çok seviniriz.Ybr 125 gibi commuter motorlara takılabiliyor mu? Takılabiliyorsa, arka çanta haricinde lpg tankı nereye konabilir? Daha geçenlerde bir arkadaşa gözümün önünde kırmızıda beklerken dolmuş arkadan çarptı.Kendisine yada motora bir şey olmadı ama arka çanta uçtu gitti.
Performansta düşme olur mu?
[COLOR="DarkRed"][U][I][B]" ... [COLOR="Navy"]motosiklet[/COLOR] üstünde ölürsenizde her [COLOR="Black"]motosikletçi[/COLOR]'nin istediği gibi görevinizi tamamlamış olursunuz."[/B][/I][/U][/COLOR]
İlgileniyorum ve ayrıntılı yardımını bekliyorum...
dostum benim keratada lpg li burada bazı arkadaşlar lpg ye çok soğuk. ama tayip sağolsun çoğu yumuşadı artık. en azında bu tarz konular açılınca kırıcı olmuyorlar.
arada sitenize giriyorum ama regülator gibi parçaların fiyatlarını yazmanızı tavsiye ederim.
DağCey özelden mesajınız var...
arkadaşlar yapmayın etmeyin 2 teker bu kayarsınız düşersiniz yada arkadan biri gelir çarpar ne olur ne olmaz gerçekden çok tehlikeli evet anlıyorum benzin pahalı ama canımızdan da mı pahalı lpg taktıracak kadar mı kıymetsiz hayatınız hepimizin ailesi sevdikleri var daha ucuz yakıt uğruna bir kazada canımız bu kadar büyük bir yüke atmaya değmez inanın..
çok yakın bir tanıdığım lpgli arabası ile yaptığı kaza nedeni ile yüzünün yarısını ve vüdunun belirli kısımlarını kaybetti şimdi o kadar pişman ki ama maalesef çok geçti size önerim biraz fazla olsun ama güvenli olsun
iyi forumlar dilerim..
kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
Demirden korksak motora binmezdik..
Ben lpg'nin zararlı yada tehlikeli olduğuna inanmayanlardanım. LPG ağır gazdır, sızıntıda yerde kalır, uçuşmaz. Ayrıca tank olarak düşününce, benzin tankları 2 mm sac'tır. lpg tankları ise güçlü, kalın ve deformasyonu daha zor olan bişeydir.
Neden korkmuyorum lpgden onu anlatayım. Babam, ben daha orta okuldaydım sanırım, yani bi 10-12 sene kadar öncesinde, şahin marka otomobile lpg dönüşüm sistemini taktırmıştı. O zamanlar Türkiye'de bu sistem pek yaygın değildi. Ne lpg istasyonu vardı sağda solda, ne de tank. O zamanlar çok tehlikeli bir şekilde, kaçak olarak, bildiğimiz mutfak tüpü (tombul tüp) bagaja atar, onunla yol yapardık. Sonra biraz yaygınlaştı. 2000 yılında sıfır aldığımız Broadway'e, daha plaka-ruhsat yokken, lpg sistemi taktırdık. (bu sefer yasal tabi ) Ve bu araca 1 ay arayla iki kez arkadan çarptılar. öyle hafif kazalarda değildi. Birinde freni patlamış bir otobüs ışıkta beklerken vurdu. Diğerinde ise nissan navara marka bir kamyonet frensiz vurdu. İkisinde de şehirdışında idik ve bu kazalı haliyle araç tamirciye kadar 200-300 km yol yaptı. Ne arabamız patladı, ne bir yangın çıktı ne de lpg açısnıdan başka bir sorun yaşamadık. ki o zamanların teknolojisi şimdiye göre rezaletti.. Şimdi herşey daha iyi, daha kaliteli ve daha güvenli. Ben büyük bir touring motora sahip olsam (mesela bir bmw f650 gibi) kesinlikle bağlantıları güçlendirilmiş, sağlam bir top case ile düşünürdüm bunu. Tabi 125-250 cc bir commutere yada supersport bir motora takmak oldukça mantıksız olur :D
Yani demem o ki, bence korkulacak bişey yok ))) Ki bir motor kaza yapıp devrildiğinde, hemen tahliye hortumundan benzini boşalmaya başlar. Lpg de böyle bir durum olmaz.
Bunlar benim nacizhane fikirlerim. Bu konuda ne profesyonel teknik bilgiye sahibim, ne de bu konuda bir kazanç kapısına Konuyu açan abimiz bizi daha detaylı bilgilendirirse, teknik konularada değinirse çok makbule geçer tabi.
Fazla uzattım sanırım kusura bakmayın Herkese iyi geceler.
benim motorumda arka çantada. arazide çok yan yattım ama çok şükür bişi olmadı. arka çanta uçsada bişi olmaz ama yeterki arka çanta uçduğunda kafanıza gelmesin. yangın tüpleri ile yan çantaya sıgaçak şekilde yangın tüpü taka bilirsiniz ama onlara şamandıra ve kesiçi güvenlik ekipmanlarını nasıl uydurulur şimdilik fikrim yok. mutlaka yüzde 30-20 si boş kalmalı. bunu sağlayacak bir sistem gerekli. dağcey lpg arkadaşın sitesinde bir kaç foto var ( büyük motorlar ) onlarda arkada çantada. bu arada dağcey lpg arkadaşın net adresini ben vereyim kendisi sanırım reklama girer diye adresi vermemiş.
http://www.dagcey.com.tr
dostum kaza elbetteki kötü. bende benzinli motorda kaza yapan sağını solunu yakan birini tanıyorum. ama bu referans olmaz. keşke 6000watlık doğru düzgün elektirikli motosikletler olsada onlara binsek.
ekonomik durum kelek olunca motorun çinlisine biniyoruz. gaz yağı ilede çalıştırdım lpg ilede. birgünde 1000 km yolda yaptım lpg ile gittiğim istasyonlarda hatıra fotoları çekti pompacı arkadaşlar. tabi bu demek değildir bana bişi olmaz. ama elimizden geldiğince güvenlik kiriterlerini yüksek tutuyorum. yani bu iş piknik tüpü ile bir yere kadar profesyonelleşmemiz lazım.
benzin 5 lira hayaldi gerçek olacak böyle giderse motosikletlere de binemeyeceğiz benzin ucuz olsa kimse böyle bir sistemi ne takmaya nede kullanmaya gerek duymaz ne diyelim önce emniyet ve güvenlik
yada düşük az yakıt ekonomisi olan araçlar , her yanı pilastikten yapılmış , küçük motorlarla ,daha verimli ve hızlı yol alabilen ekonomik araçlar , nereye kadar,gider tartışılır
elektirik arabalar ahan da kapımızı çaldı , petrole bağımlılık bitecekmi ?????
bitermi ?
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
arkadaşlar olaya el atmak istiyorum lpgde kesinlikle çarpmadan dolayı sızıntı v.s olmaz tank öyle bi durumda otomatik kesme yapra ayrıca lpg tankı darbeyi emer ve diğer bölgeler yayar kolay yırtılamz zaten arkdan biri çarpsa o patlayana kadar biz çoktan 50 metre ileride oluyoruz
Hızlı Yaşa Genç Öl Cesedin Yakışıklı Olsn...
lpg nın ekonomik boyutu ön pilanda ama ekonomik kaygılarını atmış ülkelerde lpg dönüşümleri doğaya duyulan saygıdan yapılıyor. enerji ihtiyacı tum ulaşım sektorlerınde bir kiriterdir. ben motorumun benzinde 180 lira yaktığı yerde 60 liraya düşebiliyorsam, bu benim için nimettir.
lpg motosikletler çoğalırsa ruhsata işletme olayıda çözüm bulur. birde mini regületor ( hani beyin diyorlar ya ) piyasada çoğalır. çeşit olur.
aradım sordum kaça maloluyor diye:
cevap: 1800 ile 2000 tl arası dedi
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
Merak ettiğim şey; motorların %90'nı hava soğutmalı. Ama LPG sistemininde radyatör suyu ile ısınıp işe yarar hale gelmesi gerekiyor. bu sorunu nasıl çözceksiniz? örneğin YBR 125 veya cbf 150?
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
lütfen kesinlikle böyle niyetim yok malüm yaz sezonu ve çok yoğunuz bulduğum bütün boşluklar da sizinle fikir alış verişi yapmak beni çok mutlu eder.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
Firmamız 1996 yılından beri otogaz sektöründe otomotiv adına bilgimizoldukça iyidir ama motosiklet konusu eksikolduğumuz bir konu sizlerle sentezleme yapma ihtiyacım olacak bun dan bir sene önce bmw ve honda motorsikletlere sıralı lpg montajı yaptık isteyenlere fotoğraf göndere bilirim ama bilgi eksikliğinden montaj süresi üç günü buldu tabi bide malzeme tedariği için de bir hafta zaman bu bizi yordu ve askıya aldık ama geçenler de motorsiklet sevdalı bir arkadaş işyerimize geldi ve sitem kar olarak neden sistem hakkın da reklam yapmadığımızı sordu ve anlatdım size yazdığım gibi tamam ama bari forum lara katılda ilgilenenlere yardımcı ol dedi ve burdayım ticaret olması içindeğil gerçekten yardımcı olmak için sizlerle lpg hakkında bilgilerimi paylaşmak isterim.
Gerçi 600'ye binen adamında benzin derdi fazla olmaz diyede düşünmüyor değil insan
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)