Darüşşafaka Eğitim Kurumları, iyi eğitim imkanı olmayan yetenekli gençleri yetiştirerek Türkiye ve dünyanın en saygın ve en iyi eğitim kurumları arasında olmak ve yurdun her köşesinden "maddi durumu yetersiz ve babası hayatta olmayan" başarılı öğrencileri, ilk öğretim 4. sınıftan itibaren sınavla alıp, lise sona kadar eğitip, topluma başarılı bireyler olarak kazandırmak amacıyla faaliyet göstermektedir.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2009 -2010 öğretim yılında yeni öğrencileri bünyesine katmak amacı ile 31 Mayıs 2009 Pazar günü 20 ilde Giriş Sınavı düzenlemektedir. Bu amaçla toplam 25 ilde tanıtım toplantıları düzenlenmektedir. Sınav kayıtları 29 Mayıs 2009 tarihinde sonra erecektir.
Çevrenizde başvuru koşullarını taşıyan öğrencilerin velilerini bilgilendirmenizi rica ederiz.
ÖZEL DARÜŞŞAFAKA İLKÖĞRETİM OKULU
ADAY ÖĞRENCİ KAYIT ŞARTLARI
Kayıt Başlangıcı :22 Aralık 2008
Kayıt Bitişi : 29 Mayıs 2009
Sınav Günü : 31 Mayıs 2009
Sınav Saati :10:00
SINAV YAPILACAK İLLER
ADANA, AĞRI,ANKARA, ANTALYA, BURSA, DENİZLİ, DİYARBAKIR, ERZURUM, GAZİANTEP, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KONYA, MERSİN, SAMSUN, SİVAS, ŞANLIURFA, TEKİRDAĞ, TRABZON, VAN
ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR
• T.C vatandaşı olması.
• Babasının hayatta olmaması,
• Ailesinin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması,
• 1999 ya da daha sonraki tarihlerde doğmuş olması,
• 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması,
• Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulüne sakınca bulunmaması.
Yukarıdaki koşulların tümüne uyan öğrenciler sınav kaydı için başvurabilirler.
ADAY KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER
1) Adayın okumakta olduğu İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nden alınacak ve 3. sınıf öğrencisi olduğunu kanıtlayan imzalı ve mühürlü belge. (Okul karnesi kabul edilmez)
2) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3) VUKUATLI AİLE NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
4) Yatılı okula kabulüne engel olmadığına ilişkin Hükümet Doktorluğu veya Sağlık Ocağı'ndan alınacak rapor. (Kazanan adaylar ayrıca okulumuzda sağlık kontrolünden geçirilecektir.)
5) Adayın (4) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı.
6) Başvuru formu
NOT: Kayıt için istenen belgelerin dikkatle kontrol edildikten sonra ÖZEL DARÜŞŞAFAKA İLKÖĞRETİM OKULUNA EKSİKSİZ OLARAK ULAŞTIRILMASI gerekir.
Web Sitesi: http://www.darussafaka.k12.tr/
E-posta: darussafaka@darussafaka.k12.tr
Adres: Büyükdere Cd. Darüşşafaka Mh. Maslak 34457
İstanbul Telefon: +90 212 286 22 00 Dahili 131
Faks: +90 212 285 25 86 - +90 212 285 44 12
Çevrenizde bu şartlara uygun olan öğrenciler var ise başvurmalarını tavsiye ederim