Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Sigara içmek, tiryakilik:

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Arkadaşlar,
    Zararın neresinden dönerseniz kardır.Ben sigarayı bırakalı 4 yıl bitti.Ama vucuttan atılması tam 10 yıl sürüyormuş.Gerçektende insanda çok büyük değişiklikler oluyor.Sigara içipte bu videoyu izledikten sonra içmeye devam eden arkadaşları da allah kurtarsın.
    http://www.youtube.com/watch?v=MYXsl9kCLVw


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Ağustos 2007
    Şehir
    sivas
    evet gayet açııkça anlatıyor herşeyi güzel bir noktaya deginmişin teşekkürler.Herşey daha saglıklı yaşam için...
    Gülümse iklim degişsin...:)

  3. #3
    marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1299 Panigale
    1 sene daha içerim bırakmaya calısırım sonra inş.

  4. #4
    CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Alıntı marefb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 sene daha içerim bırakmaya calısırım sonra inş.
    Neden 1 sene daha içeceksin? daha az değilde veya daha fazla

  5. #5
    Sato8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2007
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Cf Moto 250 SR
    tütün zehirdir zaten yhaa tütünü boş içmiyceksin. ben mesela çok nadir içerim boş tütün.
    müşteri - Bir sinek ilacı alabilir miyim?
    satıcı - Sineğinizin nesi var acaba?

  6. #6
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Korkarım bu videoyu izledikten sonrada yine birçok kişi sigara içmeye devam edecek.

    Zehirili dumanı çigerlerine çekmanın mantığını 22 senedir anlayamadım ve anlamayacagımda.

  7. #7
    azgurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Bianchi 21 Vites
    3 aydır içmiyorum. Bir huzur doldu içime bunları seyrettikten sonra...

    Ben başlamam deme, herkes potansiyel bir bağımlı. Allah korusun bizi sigaradan.

  8. #8
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    içmemek için elimden eleni yapıyorumm ama etrafımdaki herkes içince bırakması gerçekten çok zorrrrr ama bırakacam tabii ne zaman bilmiyorum
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

  9. #9

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Alıntı marefb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 sene daha içerim bırakmaya calısırım sonra inş.
    yahu yazıkk valla kendinee.. 1 sene daha içmeee başla bırakmaya
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  10. #10
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    ben 25 kere içmiyormm....

  11. #11

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    Zongshen GY_A200

    Sigara içmek, tiryakilik:

    Sigara içmek, tiryakilik:

    1950?li yıllarda sigaranın kansere yakalanma rizikosunu artırdığı tesbit edilmiştir. Endüstiri ülkelerindeki kanser vakalarının 1/3?e sigaranın sebep olduğu ve hatta bazı kanser türlerinde (nefes yolları kanserinde) % 98 oranında sigaradan dolayı olduğu tesbitedilmiştir. Bu tesbitlere rağmen Almanyada günde 400 milyon sigara içilmektedir ve bu oran Türkiyede dahada çoktur, çünkü çok küçük yaştaki çocuklar sigaraya başlamaktadır. Sigara başta akciğer-, gırtlak-, ağız-, boğaz-, dil-, gibi nefes yolları kanserinin oluşmasıda en büyük faktördür. Ayrıca mide-, mesane-, rahim-, prostat-, ve kalın bağırsak kanseri, ve löseminin oluşmasında sigara virüsler kadar rol oynamaktadır.

    Sigara ne kadar büyük bir rizikodur?
    Çocuk yaşta sigaraya başalyanların 1/4?ü 39-69 yaşları arasında, ¼?ü 70 yaş civarında sigaranın direkt etkilerinden dolayı ortaya çıkan başta kanser vb. rahatsızlıklardan dolayı ölmektedirler. Burada Tiryakinin günde kaç sigara içtiğide çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda Tiryakilerin 15-25 yıl daha az yaşadıkları ve yaşam kalitesinin düştüğü, yani bir düzine hastalıklarla birlikte yaşamak zorunda kaldığıdır. Tiryakilerin sigarayı bırakması ile vücuda yerleşen toksik maddeler hemen temizlenmez toksik maddelerin vücuttan atılması 7-15 yıl alabilir.

    Sigara, puro ve pipo içmenin farkı varmıdır?
    Sigara, puro veya pipo içmenin birbirinden farkı pek azdır. Pipo içenlerin sigara ve puro içenlere göre daha çok ağız kanserine, aynı oranda akciğer kanserine ve az miktarda mesane kanserine yakalandıkları tesbit edilmiştir. Bazı ülkelerde tütün çiğnenmekte veya tütün tozu enfiyesi buruna çekilmektedir. Sigara tozu enfiyesi veya sigara çiğnemede aynı sigara içme gibi kansere sebep olduğu tesbit edilmiştir. Tütün enfiyesi veya tütün çiğneme özeliklede mukozayı tahrip etmektedi ve kişinin kansere yakalanmasına imkan hazırlamaktadır.

    Pasif Tiryakilik?de tehlikelimidir?
    Alman Kanser Araştırmalar Merkezi yılda kaç kişinin pasif Tiryakilik nedeniyle kansere yakalandıklarını ve bu nedenle öldüklerini tesbit etmişlerdir. (Aşağıda araştırmalarda) Pasif Tiryakilik veya pasif içiçilik ne demek? Sigara içenlerin yanında bulunma veya sigara içilen mekanlarda bulunma demektir. Pasif Tiryakilik gerçekten yapılan araştırmalarla tesbit edilmiştir. Bu nedenle bir çok ülkede kamuya açık mekanlarda sigara kulanılması yasaklanmıştır. Örneğin iş yerinde ya sigara içmeyenlere ayrı mola salonları ayırlmakta veya sigara içilmesi yasaklanmaktadır.

    Cenin, Bebek ve Çocukları sigaradan korumak?
    Hamile bayanlar Tiryaki ise bebeğin erken doğmasına veya ölü doğmasına sebep olmaktadır. Tiryaki anneden doğan bebeklerin başının çapı daha küçük olmakta, daha az kilolu doğmakta, zeka bakımından geri olmakta ve psikolojik problemli olmakta vede ruhen ve bedenen gelişmesinde problemler yaşanmaktadır. Çocukların küçük yaşta sigaraya başalamaları halinde ileride astım, zatürre, bronşit ve ortakulak iltihaplanması gibi rahatsızlıklara daha kolay yakalandıkları tesbit edilmiştir. Pasif Tiyakiler?de (sigara içmeyen , fakat içenlerin yanında bulunan) başta akciğer kanseri olmak üzere kansere daha kolay yakalanmaktadırlar.

    Birleşiminde:
    Birleşiminde bilinen 4000 çeşit madde olup en önemlileri şunlardır.
    a-) Alkaloitler % 0,05-4 arasında olup bunun % 80-90 ?ını nicotin ve az miktarda nornicotin, anabasin, nicotyrin
    b-) Ayrıca karbonmonoksit (CO), kurşun, polonium-210, benzol, benzoryren, syanürasit (siyanhidrikasit), kadmiyum, aerosol, kükürtdioksit (SO2), amonyak, nikel, plutoniyum, benzibiren, dibenzipiren, benzin, izopren, toluol, naftilamin, arsen, metan, azotoksit, azotdioksit, aseton, metanol, etenol, gliserol, nikotein, nikotinin, nornikotin, nitrosamin, kresol, pirolidin vb., içerir.

    Araştırmalar:
    a-) Sigara bağımlılığından kurtulmak için yapıln araştırmalar bunların başında nikotin yapıştırıcı bandı gelir. Bu bandı kulananların % 40?ının sigarayı bıraktığı görülmüştür.
    b-) Diğer araştırmalar ise sigaranın zararları üzerine yapılan araştırmalardır.
    1-) Waşington Dünyaya Bakış Enstitütsü (Worldwatch-Instituts in Wachington) tarafından yapılan araştırmada dünyada 1990 yılında 21 milyon insanın sigaradan öldüğü tesbitedilmiştir. (Na.6.94.16)
    2-) Alman kanserlilere yardım Kurumu (Deutsche Krebshilfe) 1994?de Frankfurtta yaptığı açıklamada: Her yıl Almanyada 140.000 kişinin sigaranın neden olduğu çeşitli hastalıklardan öldüğü tesbitedilmiştir. Bu sempozyumda başta akciğer-, ağız-, gırtlak-, ve dudak kanserinin % 95-98 oranında sigaranın sebep olduğu tesbitedilmiştir. (Na.6.94.16)
    3-) Sigaranın hücreleri tahrip ettiği ve böylece kişinin daha kolay kansere yakalanmasına neden olduğu görülmüştür ve 1996?da Almanyada 212.888 kişi kanserden ölmüştür. (Nhk.199.18)
    4-) Chicago (Şikago) Üniversitesinde yapılan araştırmalarda nikotinin beyindeki hormonların salgılanmasına etki ettiği ve neticede dopamin hormonunun salgılanmasnı frenlediği tesbitedilmiştir. (NH.12.02.8) Bilindiği gibi dopamin yetersizliği Alzheimer hastalığına (bunama), sebep olur.
    5-) Hamilelik döneminde sigara içen bayanların çocukların ileriki yaşlarda şişman oldukları ve bununda tedavi edilemediği tesbitedilmiştir. (NH.12.02.7)

    Kulanılması: Tütünün birleşimindeki nikotin'den sakızlı ve bantlı ilaçlar eldeedilerek sigara alışkanlıklığına karşı kulanılmaktadır. Hindistanda yulafala yapılan tedavi denemeleri ile başta alkolizim ve tiryakilik gibi çeşitli bağımlılık rahatsızlıkları tedavi edilmektadir. Ayrıca Kılıçotu preparatları, Aloe Vera veya Nonininde etkili olduğu yönünde kulananlarca iddialar var.

    Açıklama: Tütünün birleşimindeki çeşitli maddeler vardır ve bu maddeler hücre ve organları farklı şekilde tahripeder.
    1-) Kansere nitrosaminler, poli aromatik karbon hidrojenli bileşikler ve polonium-210?un müsebep olduğu tartışılmaktadır, çünkü hemen hepsi kanserojen etkiye sahiptir.
    2-) Karbonmonoksit (CO) görülmeyen, kokusuz, fakat çok zehirli bir gazdır. Sigara içerken bu duman akciğer havakesecikleri (alveolarepitel) tarafından absorbe edilir ve kana karışır. Gaz kandaki haemoglobini oksijenden 300 defa daha büyük bir çekimle kendine bağlar (yapışır) ve böylece oksijenin kanda dolaşmasını önler ve kandaki oksijen oranı sigara ile ters orantılı oarak azalır. Yani çok sigara içenlerde az oksijen bulunur ve zamanla beslenemeyen el ve ayaklarda kangren olabilir. Bilindiği gibi oksijen i hemoglobinler yaşır, şayet bunlar devre dışı kalırsa kandaki oksijen oranı azalır . Buda yeterince beslenmeyen beyin ve kalp hücrelerinin ölmesine neden oldur. Böylece kişide önce hafıza zafiyeti ve kalp rahatsızlıkları başlar ve ilerleyen safhalarda kılcal damarların sertleşmesi nedeniyle kalp krizi veya beyin kanaması görülebilir. (Na.7.99.44)

    3-) Sigaranın serbest radikalleri artırdığı bununda C ve E-Vitaminlerinin aşırı harcanmasına sebep olduğu ve vücut bu ihtiyacı karşılıyamadığından derinin yaşalandığı ve buruştuğu vede neticede kişinin ayrıca cinsel gücünüde kaybettiği tesbitedilmiştir. (Na.7.99.44)

    4-) Purikasit (Siyanürasit, siyanidrikasit, hidrosiyanikasit, HCN) sigara dumanıile birlikte kana geçer, kandan böbreklere ve karaciğere geçen purikasit burada kükürtle reaksiyona geçerek tiosiyanat?a (thiocyanat)dönüşür. Tiosiyanat (NCSH) tiroidbezindeki iyot ornınnı düşürür ve burada iyotun birikmesini önler ve tiroidbezinin (kalkanbezi) hormon salğılamasını önlüyerek guatr oluşmasına neden olur. (Na.7.94.44)

    5-) Benzol kan yapan organları (omurilik, dalak, ve karaciğer)tahrip ederek kankanserine (lösemi) sebep olur.

    6-) Kadmiyum: Tütüne kadmiyum toplayan bitkide denebilir, çünkü yapraklarında aşırı miktarda kadmiyum depolar. Tiryakilerin vücudunda 3-4 kat daha fazla kadmiyum bulunur ve bu element akciğer hava keseciklerinin şişmesine (amfizem, emphysema) neden olur. Kadmiyum çinkonun karşıtı olup, doku ve kandaki çinkonun azalmasına neden olur. Çinko bilindiği gibi 300 enzimin ve hormonun oluşmasında ana katalisator görevini yapar. Çinko yetersizliği derini kuruyup çatlaması ve kanamasına, tırnakların ve saçların kırılmasına, cinselgücün düşmesine vede immün sisteminin zayıflamasına neden olur. İmmün sisteminin zayıflaması demek vücudun mikroplara karşı dirençinin azalması demektir, yani kişi çok kolay hastalanır ve hastalıktan kurtulmasıda çok zamanalır. (Na.7.94.44)

    7-) Polonium-210: Sigara kurşun içerir, sigara dumanıyla birlikte akciğerlere ulaşan kurşun parçacıkları buradan, yani bulunduğu yerden çevresine polonium-210 ışınları yayar. Bu ışınlar zamanla broşlarda kanser oluşmasına neden olur.( Na.6.94.20)

    Yantesiri: Tütünün sigara şeklinde içilmesi halinde başta: Dudak-, dil-, gırtlak-, nefesyolları-, ve akciğer kanseri olmak üzere çeşitli kanserli hastalıklara sebep olur. Kandolaşımını enğellediğinden: Beyin kanaması, kalp krizi, el ve ayaklarda kangern , cinsel gücün düşmesi, hamile kadılarda düşükler, tiroidbezinin şişmesi (guatr), böbrek üstü bezelerini aşırı adrenali salğılaması nedeniyle sinirlilik, depresyon, nevralji ve başağrısı gibi birçok hastalığa neden olabilir.

    Sigara

    1-) Waşigton dünyaya bakış enstitusü (Worldwatch Istituts in Washington) tarafından yapılan arştırmada dünyada 1990 yılında 21 milyon insanın sigaradan öldüğü tesbit edilmiştir. (Na.6.94.16)

    2-) Alman kanser kurumu (Deutsche Krebshilfe) Mart 1994?de Frankfurtta yaptığı açıklamada her yıl Almanyada 140.000. kişinin sigaranın sebep olduğu çeşitli hastalıklardan öldüğünü tesbietmişlerdir. Başta akçiğerkanseri olmak üzere dudak,- ağız- ve gırtlakkanserine %95-98 oranında sigaranın sebep olduğu tesbit edilmiştir. (Na.6.94.16)

    3-) Sigaranın hücreleri tahripetiği ve kişinin daha kolay kansere yakalanmasına sebep olduğu tesbitedilmiştir. Almanyada 1996?da 212.888 kişi kanserden ölmüştür. (Nhk.1.99.18)

    4-) Sigaranın birleşimindeki nitrosaminler, poli aromatik karbonhidrojenli bileşikler vede polonium 210'un kanserojen etkiye sebep olduğu tesbitedilmiştir.

    5-) Sigara içerken karbonmonoksit (CO) gazı akçiger tarafından absorbe edilir ve kana karışan gaz oksijenden 300 defa daha büyük bir çekim güçü ile hemoglobine yapışır. Böylece karbonmonoksit oksijenin kanda dolaşmasını önler. Neticede beslenemeyen kalp ve beyin hücreleri ölmeye başlar vede önce hafızayafiyeti, kalpyafiyeti ve damarsertlikleri sonra ise beyinkanaması vede kalpenfaktürüsüne sebep olur.

    6-) Sigaranın serbest radikalleri artırdığı bununda C-ve E- Vitaminlerinin aşırı harcanmasına sebep olduğu ve vitaminsizlik (avitaminoz) ortaya cıkar ve deri buruşarak kişı çirkileşir. E-Vitaminizetersizliği testosterol hormon yetersizliğine sebep olur ve kişide cinselgüçsüzlük (ikdidarsızlık) ortaya çıkar.

    7-) Sigara dumanı ile birlikte siyanürasit (purikasit, siyanhidrikasit, hidrosiyanikasit =HCN) kana gecer, kandan böbreklere ve karaçiğere gecen purikasit burada kükürtle reaksiyona girerek tiosiyanat?a (Thiocyanat) dönüşür. Tiosiyanat (NCSH) tiroidbezindeki iyot oranını düşürür vede burada iyotun birikmesini önlüyerek guatra sebep olabilir. (Na.7.97.44)

    8-) Sigaranın birleşimindeki benzol kan yapan organları (Omurilik, Dalak ve Karaci?er) tahrip ederek kankanserine (lösemi) sebep olur.

    9-) Tütüne kadmiyum toplayan bitkide denebilir, çünkü yapraklarında aşırı miktarda kadmiyum depolar. Tiryakilerde 4-5kat daha fazla kadmiyum bulunur ve bu made çinkonun zıdı bir element olup, çinkoyu dışlar.Çinko 300 enzimin oluşmasında anahtar rol oynar, yani çinkoyetersizliği enzim yetersiyliğine, enzim yetersizliği ise sindirim boyukluğuna sebep olur. Pankreasın yeterince lipazenzimi salgılıyamaması yağhazımsızlığına yani et ve et mamüler, peynir ve mamüleri ve yumurta ve mamüleri yiyemezsiniz. Bu sadece bir enzimyetersizliği olduğunda olan durumdur. Çinko yetersizliği sonucu deriçatlaması, kanaması ve kuruması, saçların dökülmesi ve cinselgüçsüzlük (İkdidarsızlık) en belirgin semptomlardır. Bilindiği gibi sindirim organlari binlerce enzim salgılar.

    10-) Polonıum 210; Sigara kurşun içerir, akçiğere ulaşan kurşun parcacıkları, bulunduğu yerden çevresine Polonium 210 radioaktif işınlar yayar. (Na.6.94.20)

    11-) Sigara akçiğeri büzer, sertleştirir, siyahlaştırır vede nefes darlığına sebep olur. Kalp sertleşir, büyür, yağlanır, aritmi bozuklukları, tansiyon anormalikleri vede kronaryetmezliğı ortaya çıkar.

    http://www.youtube.com/watch?v=MYXsl9kCLVw

    Alıntıdır.
    motörcü bunu beğendi.
    "Motosiklet Özgürlüktür."

  12. #12
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    tabi konuda gırgır olmayınca ,geyik olmayınca bir saat geçmesine rağmen bi kişi bile en azından emeğine sağlık demezz
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

  13. #13
    ferrari_gani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul/bakırköy
    Motosikleti
    4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
    emeğine sağlık eywallah da sıgaranın zararlarını herkes biliyo asıl sorun orda herkes bilmesine rağmen içenler içio yine

    sıgaraya başlayalı tam 4 yılın bitip 5. yıla girmeme tam 8 gün kala sıgarasız ilk günümdeyim. bu sabah bıraktım ve kararlıyım bundan sonra sıgara diye bişey yok hayatımda.
    dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın

  14. #14
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bunu üretenler batsın ! iFLas etsin hepsi birden !

    Babam bu yüzden ÖLDÜ
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  15. #15
    ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2007
    Şehir
    beylikdüzü/ist.
    Motosikleti
    Honda deuville
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu üretenler batsın ! iFLas etsin hepsi birden !

    Babam bu yüzden ÖLDÜ
    Allah rahmet eylesin kardeş benimde dayım bu illet yüzünden öldü..
    4.murat büyük adammış içkiyi ve tütünü yasak etmişti .

  16. #16

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    Arkadaşlar bende maalesef tütün tiryakisiyim, amacım bırakmak, diğer bir amacımda yeni başlayanlara ve hiç başlamayanlara azda olsa bilgi verebilmek, bu rezil hastalığa bulaşmalarını engellemek. Bu hiç eğlenceli bir konu değil tabi, insanları öldürüyor, hemde her yerde satılıyor. cakalaz gibi bir çok arkadaşımız var, kimbilir forma bişi yazmayan, onlara çağrım var, her kez yazsın, bu illetten soğuyalım, uzak duralım.
    "Motosiklet Özgürlüktür."

  17. #17
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabi konuda gırgır olmayınca ,geyik olmayınca bir saat geçmesine rağmen bi kişi bile en azından emeğine sağlık demezz
    işimize gelmiyor kardeşim


    3 ay bıraktım sigarayı. unuttum ve bir alışkanlık olmaktan çıktı, aramaz oldum. ama o 3 ay boyunca başımın ağrısı hiç geçmedi. 3 ay sonra jeton düştü peşpeşe 2 dal sigara içtim ne ağrı kaldı ne sızı
    tabi gene başladım
    illet birşeydir bırakabilen hemen bıraksın, içmeyen sakın özenmesin külliyen zarar.

  18. #18

    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    yiyelim içelim güzelleşelim,rakı içen öldüde su içen ölmedimi

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ocak 2008
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    YBR
    Alıntı Endurocu01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yiyelim içelim güzelleşelim,rakı içen öldüde su içen ölmedimi
    aynen katılıyorum..biraz erken ölürüz o'kadar

  20. #20

    Üyelik
    20 Aralık 2007
    Şehir
    Uganda
    ben sigaranin deil icerken dusunduklerimin tiryakisiyim demis buyuk ustad bob marley


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)