Tüv muayenesinden şase no / ruhsat şase no farkı..
Reklamlar
-
Öncelikle tüm Forumdaşlara ve Motosiklet Sevdalılarına Selamlar..
Bugün SYM Joyride 200 motorumu Maslak'taki motosiklet muayene istasyonuna götürdüm.
Yapılan kontrol sonrasında motor üzerindeki şase numarası ile ruhsatta bulunan şase numarası arasında 1 hanenin yanlış yazıldığı tespit edildi ve motorum muayeneden
geçemedi.
Ruhsatı dolduran saygıdeğer(!) memurumuz ''S'' harfini ''5'' olarak yazmış olduğu için ruhsat yenileme vs bir sürü masraf ile karşı karşıya kaldım gibi görünüyor..
Ruhsatın 2 yaprağının yenilenmesi gerekiyor..Bunun bedeli ne kadardır?
Sanırım EK-1 ası verilen bir belgeye ihtiyaç varmış,,Muayene sonrasında hatanın ve doğru şase numarasının yazıldığı TÜV onaylı bir belge bana verildi.
Bu belge EK-1 yerine geçiyor mu? Ayrıca ne yapmam gerektiği ile ilgili daha önce benzer deneyimleri olan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olacağım..
Ayrıca bizden kaynaklanmayan bir hatanın düzeltilmesi için, yok yere para ve zaman harcamamız da ayrı bir tartışma konusu tabii..
Reklamlar
-
geçmiş olsun kardeşim allah düşmanıma vermesin böyle dert bu nasıl olur yahu bu kadar önemli geri dönüşü olmayacak birşey..takipteyim..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
Zaten benzeri dangalaklıkların bedelini hep bu vatandaş ödüyor. İki eliyle tenasül organını doğrultamayıp ayakkabısına işeyen insanlar devlet idare ediyor.
Bakınız: ÖSYM, bugün verilen 25 şehit, Haziranda kanunu çıktığı halde yeni konut satışında uygulanacak KDV oranının belirlenmemesi sebebiyle işlerin kilitlenmesi vs vs vs.
Bakınız: http://www.haberturk.com/gundem/habe...ir-dangalaklik
"Tam bir dangalaklık"
Fatih Altaylı: Bu millet eşek mi?
Bakınız:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21390603.asp
3 yıl kadar önce sendika kanununda değişiklik yapıldı, yönetmeliği hazırlanmadığı için bu sene sözleşmesi gelenler yeni sözleşme yapamadı zamsız çalışıyorlar.
Sene başında milyonlarca memur ve emeklisi zam alamadı yasa hazırlanmadığı için ancak 6 ay sonra alabildiler 3 kuruş zam farklarını.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Kime ,neye kızacağımı bende şaşırdım artık..
-
ruhsat bedeli 120tl civarı ek 1 belgeside tuvtürk ün verdiği belge dha 3 gün önce yaptım bu işleri
memura yaptığının cazasını çektirmedikçe vatandaş zaman ve ödemeye devam edecek demktir..
vesselam
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
memurun yaptığı yanlışı neden vatandaşa ödetiyorlar onu anlamadım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Ayrıca gözünün önündeki rakamı yanlış yazan insanı (!) (bakın yine insan diyorum)nasıl memur yaparlar aklım almıyor dostlar..
---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:22 ----------
mitmuallim adlı üyeden alıntı
ruhsat bedeli 120tl civarı ek 1 belgeside tuvtürk ün verdiği belge dha 3 gün önce yaptım bu işleri
memura yaptığının cazasını çektirmedikçe vatandaş zaman ve ödemeye devam edecek demktir..
vesselam
Dostum tam olarak yapacağım işlemler sırasıyla nelerdir? Aydınlatabilirsen sevinirim..
-
2011 mart ayında motosikletimin ilk muayenesini yaptırdım. Benim de son bir hane yanlış yazılmış fakat önemli değil dediler ve muayeneden geçtim.
Muayene istasyonu Çorlu'daki normal tüvtürk muayene istasyonuydu.
Ruhsatınızı düzelttirdikten sonra işlemleri ve masrafları yazarsanız sevinirim aynı eziyeti bende çekicem muhtemelen.
Hafif kusurlu olarak da muayeneden geçmiş olabilirim tam hatırlamıyorum.
Bir de ben 2008 de kredi çekerek motosikletimi aldım, kredi 6 aylıktı ve çoktan bitti ve ruhsattaki "rehinli" ibaresini hala kaldırtmadım. Bu rehinli ibaresini nasıl kaldırabilirim onu bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.
-
tuvtürk ün verdiği belge ile ve nufus kağıdının fotokopisiyle birlikte birde dilekçe ilgili tescil şubesine hitaben yazılmış sorun ne iseişte saşi nosu yanlış veya motor no yanlış vs. bu belgelerle tescil şubesine git iki yaprakta değişecek 120 tl alıyorar akşam gel yenisini aldiyorlar..vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
Aynı olay geçen sene YBR min muayenesinde başıma geldi Tüvtürkün vermiş olduğu evrak ile trafik tescile gittim durumu anlattım motorun dosyasını çıkarttılar arşivden faturasında yazan şase seri nosuyla ruhsatta yazanı karşılaştırıp ruhsattaki numarayı ruhsatı yazan yazıcıya sokarak düzeltip "ufak bi yanlışlık olmuş bi rakamı yanlış yazmış memur arkadaş özür dileriz" diyerek hatası düzeltilmiş (aynı ruhsatı) verdiler elime muayene istasyonuna tekrar gittim ve kusursuz olarak muayeneden geçtim ben
Sizde aynısını yapın bence tüvtürkün verdiği evrakla tescil şubenize gidin ilk önce
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
Arkadaşlar sonunda işlemleri halledebildim..Yapılması gerekenler şu şekilde;
-Önce Emniyetin web sitesinden randevu aldım..Randvu belgesinin çıktısını almayı unutmayın.Ayrıca konu ile ilgili dilekçede yazmanız gerekiyor.
-Akabinde görevli polise durumu izah ettim.Şase numarası yanlış yazan yaprağı aldı.Ayrıca 55 TL ödemem gerektiğini söyledi.Akşama yeni ruhsatı alabileceğimi söyledi.
-Saat 16:00 civarı giderek yeni ruhsatımı aldım.Akabinde Maslak'taki TUV'e giderek muayene işlemlerini tamamladım.Bu arada 2. gidiş için TUV'den randevu almak grekiyor.
Ancak;görevli polise ruhsatın öteki yaprağının değişip değişmeyeceğini sorduğumda; 'TUV'de muayeneni bu şekilde yaparlarsa bir daha gelmene gerek yok,sorun olmaz'' yanıtını aldım.TUV'deki görevli muayeneyi yaptı ve bana şase numarasının doğru olduğuna dair hologramlı ,imzalı ve mühürlü bir belge verdi.
Şimdi bu durumda 70 küsür YTL daha verip 2. yaprağıda değiştirmeye gerek var mı? Yoksa bir daha ki muayeneye kadar bu şekilde kalsa sorun olur mu?
Düşüncelerinizi öğrenmek isterim..
-
vay be ben şanslıymışım demekki 75 TL cebimde kalmış değiştirmene gerek yok bence çünkü hem polis gerek yok demiş hemde muayene istasyonu hologramlı belge vermiş
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
ulaqn ne soyguncu devletimiz var ya..benim sili cumhuriyetinde ayni olay basima geldi fakat benim motor numarasini bir hane eksik yazmislar .yeniden ruhsat almam gerekiyordu faturayi iyi kontrol etmeden islem yaptiklari icin hatayi ustlendiler yeni ruhsatimi posta ile yolladilar isimden gucunden geri kalmayayim diye ruhsat ile beraber birde ozur mektubu yollamislar 17 milyon nufuslu turkiyeden kat be kat geri olan bir ulkede ki saygiya bakin siz.....
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
-
sapo adlı üyeden alıntı
ulaqn ne soyguncu devletimiz var ya..benim sili cumhuriyetinde ayni olay basima geldi fakat benim motor numarasini bir hane eksik yazmislar .yeniden ruhsat almam gerekiyordu faturayi iyi kontrol etmeden islem yaptiklari icin hatayi ustlendiler yeni ruhsatimi posta ile yolladilar isimden gucunden geri kalmayayim diye ruhsat ile beraber birde ozur mektubu yollamislar 17 milyon nufuslu turkiyeden kat be kat geri olan bir ulkede ki saygiya bakin siz.....
Bizde ise tam tersi ostum..Haklı iken haksız pozisyonuna düşüyorsun..O kadar uğraşman da cabası..Ne demişler..Burası Türkiye..
I am The Captain of My Soul...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)