2014 Honda CBR250R ile kaza
-
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bayram arefesinde yaşadığım talihsiz kazayı sizinle paylaşıp ne yapmam gerektiğine dair fikirlerinizi almak istiyorum.
Henüz 2 günlük olan ve 130km'de olan motorumla Istanbul-Göztepe'de 45-50km hız ile seyir halindeyken, birden karşı şeritten bir Mercedes, onun tarafında bulunan ara sokaktan çıkan bir ticari araca değmemek için benim şeridime giriyor. Ben de ani bir manevrayla kaldırıma doğru kırıp motoru düzeltiyorum fakat toparlayamıyorum ve motor altımdan kayıyor. Direkt olarak önde park etmiş aracın altına doğru gittiğimi gördüğüm için kendimi motordan yola atıyorum, üzerimdeki kıyafetlerden ötürü bana hiçbir şey olmuyor, çizik bile yok fakat yeni aldığım motorda takoz olmasına rağmen sol grenaj (sola yattı) ve bir aracın altına girdiği için de sağ grenaj, ön farın camı (lamba sağlam) ne yazık ki gitti.
Yerden kalkar kalkmaz Mercedes'li adamın yanına fırladım, malum ani bir sinirle gözüm kara bir şekilde üzerine saldırmak için, fakat arabada hanımı ve küçük bebeğini görünce geri çekildim. Adamın numarasını ve plakasını aldım, ne yapmamı önerirsiniz? Bir de tahmini ne kadar masraf patlar bana biliyor musunuz?
Ha bu arada, tamponuna girdiğim araç tutanak tutturdu, fakat tutanak sadece ben ve tamponuna girdiğim Jetta arasında, malum kaza ve suçlusu ben olmuş durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler ve tekrar hayırlı bayramlar.
Reklamlar
-
Geçmiş olsun öncelikle. Bunun benzeri başıma geldi bana hemen ödeme yaptılar. Siz hemen polis çağırcaktınız mercedesliden şiakyetçi olcaktınız. Arabada ister kadın ister bebeği olsun ya siz orda kafayı kaldırıma vurup ölseniz? Jetta konusunda da 8/8 kusur sizde çıkabilir. Yani sigorta şirketiniz karşı aracın masrafını ödücektir. Siz büüyk ihtimalle kendiniz ödüyeceksiniz masrafınızı. mercedesli bayan pek ödüceğini zannetmiyorum.
-
Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun öncelikle. Bunun benzeri başıma geldi bana hemen ödeme yaptılar. Siz hemen polis çağırcaktınız mercedesliden şiakyetçi olcaktınız. Arabada ister kadın ister bebeği olsun ya siz orda kafayı kaldırıma vurup ölseniz? Jetta konusunda da 8/8 kusur sizde çıkabilir. Yani sigorta şirketiniz karşı aracın masrafını ödücektir. Siz büüyk ihtimalle kendiniz ödüyeceksiniz masrafınızı. mercedesli bayan pek ödüceğini zannetmiyorum.
Teşekkür ederim. Mercedes'i kullanan adamdı, arabasında hanımı bide bebeği vardı orayı bir düzelteyim
Peki benim masrafım tahmini ne kadar çıkar? Öğreniyim, açık söyleyeyim bütün paramı motor ve kıyafete verdim, 5 tl para ile geziyorum, 1 hafta sonra devletten yatacak 300tl krediye bakıyorum. Kaza yaptığımı aileme de söyleyemedim, arkadaşımın garajında motor yatıyor şu an. Kafam çok karışık, iki gündür gerçek anlamda uyuyamıyorum.
-
Mercedeslıyı arayacaksın. Masraflarını ısteyeceksın. Beraber servise gideriz ne çıkarsa odersın diyeceksin. Aksi takdirde şahitler eşliğinde şikayetçi olacağını söyleyeceksın. Belki dava uzun sürer ama eninde sonunda paramı alırım diyeceksin. Abim avukat diyeceksin.
-
mephamd adlı üyeden alıntı
Mercedeslıyı arayacaksın. Masraflarını ısteyeceksın. Beraber servise gideriz ne çıkarsa odersın diyeceksin. Aksi takdirde şahitler eşliğinde şikayetçi olacağını söyleyeceksın. Belki dava uzun sürer ama eninde sonunda paramı alırım diyeceksin. Abim avukat diyeceksin.
Bunu ciddi anlamda düşünüyorum, ailem bilmeden tek başıma ne kadar ilerleyebilirim bilmiyorum ama bayram geçsin, servise götüreyim masraflar belli olsun, arayacağım.
-
Geçmiş olsun. Mercedes'le tutanak tutmalıydınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------
EnesErdemY adlı üyeden alıntı
Bunu ciddi anlamda düşünüyorum, ailem bilmeden tek başıma ne kadar ilerleyebilirim bilmiyorum ama bayram geçsin, servise götüreyim masraflar belli olsun, arayacağım.
Arkadaşın yazdığı gibi beraber servise gitmeyi talep et. Madem tutanak yok, adam razı olursa onunla birlikte gitmelisin servise. Şimdi adamın iki dudağı arasındasın, tutanak olsaydı adamın insafına kalmayacaktın.
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Mercedes'le tutanak tutmalıydınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------
Arkadaşın yazdığı gibi beraber servise gitmeyi talep et. Madem tutanak yok, adam razı olursa onunla birlikte gitmelisin servise. Şimdi adamın iki dudağı arasındasın, tutanak olsaydı adamın insafına kalmayacaktın.
Jetta'yla olan tutanağa onun yoluma girdiğini yazdım ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Bu arada masraf konusunda bi bilgisi olan yok mu? 1500TL falan bulur mu? ;/
-
EnesErdemY adlı üyeden alıntı
Jetta'yla olan tutanağa onun yoluma girdiğini yazdım ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Bu arada masraf konusunda bi bilgisi olan yok mu? 1500TL falan bulur mu? ;/
700 TL den aşağı gelmez işçilikle beraber. İnşallah masrafın daha az çıkar.
-
700 tek taraf mı yoksa ikisi birlikte mi? 700 çıksa gene iyi, ben 1300-1500 çıkar diye korkuyorum :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------
mhmtesk adlı üyeden alıntı
700 TL den aşağı gelmez işçilikle beraber. İnşallah masrafın daha az çıkar.
700 tek taraf mı yoksa ikisi birlikte mi? 700 çıksa gene iyi, ben 1300-1500 çıkar diye korkuyorum. :(
-
29 Temmuz 2014, 16:16
Dostum geçmiş olsun. Benzer bir olayı yaşayan arkadaş, diğer araba kendisine çarpmadığı için tam kusurlu durumuna düşmüştü. Umarım sende sonuç daha farklı olur.
2014 model CBR 250'lerin kasaları farklı olduğu için fiyatı da farklı olacaktır. Bu bakımdan burada söylenecek fiyatlar gerçeği yansıtmayabilir.
-
29 Temmuz 2014, 16:21
mucoist adlı üyeden alıntı
Dostum geçmiş olsun. Benzer bir olayı yaşayan arkadaş, diğer araba kendisine çarpmadığı için tam kusurlu durumuna düşmüştü. Umarım sende sonuç daha farklı olur.
2014 model CBR 250'lerin kasaları farklı olduğu için fiyatı da farklı olacaktır. Bu bakımdan burada söylenecek fiyatlar gerçeği yansıtmayabilir.
Teşekkürler, kusurlu muhtemelen ben olacağım orası kesin de, Mercedes'li eleman inşallah sorumluluğunu bilip bir şeyler verir, yoksa o motoru zor çıkarırım dışarı.
Aşağı yukarı bir fiyat merak ediyorum sadece, 1500 TL'yi geçerse ben zor karşılarım bunu
-
29 Temmuz 2014, 19:55
Far camının tek olarak satıldığını sanmıyorum far muhtemelen tek parçadır. Far grenaj bunlar montajı çok zor şeyler değil elin anahtar tutuyosa kendin de yaparsın en azından işçilik ücretinden yırtarsın. Tabi ne alemde grenajlar bir fotoğraf koy görelim, belki tamir de olur, grenaj tamiri zor bir iş değil
-
29 Temmuz 2014, 20:26
Geçmiş olsun kardeşim benim 2012 kasa cbrın farı 280 sol sağ grenajın tanesi 180 tl civarındaydı yeni kasa daha pahalıdır tahminimce 2014 modelinin sağmı solmu neydi gidonunu yurt dışından sipariş etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam inş parçalarını ülkemize getirmişlerdir
Tutanağı hazırlarken keşke mercedesin plakasını yazıp tutanağa imza attırsaydın
jettanın masrafını senin sigorta karşılayacaktır muhtemelen ona herhangibir ödeme yapmazsın seneye motorunun sigorta parası yüksek bi rakam çıkabilir süresi dolmadan araştırmanı tavsiye ederim
-
29 Temmuz 2014, 20:31
Geçmiş olsun.
Bu gibi durumlarda araç sürücüleri motosikletten çıkabilecek masrafları küçümsedikleri ve altı üstü kıçıkırık bir motordan ne kadar masraf çıkarki diye düşündükleri için parası neyse veririz modunda davaranırlar. Yalnız servisten çıkacak faturanın rakamını duyunca birden çark edip sizinle muhebbeti keserler.
Bu gibi şeylerle karşı karşıya kalmamak için ya o anda kaza tesbit tutanağını tutucaksınız , yada durum karışıksa hemen polisi çağıracaksınız.
sizin durumunuzda polis kazaya sebebiyet veren aracın bir sorumluluğu olmadığını sizin takip mesafesini korumadığınız için kazaya sebep verdiğinizi söyleyecektir. ( çok yüksek ihtimal )
Bu gibi durumda da o araçtan şikayetçi olmak işe yarayabilir.
Ama tüm bunları o anda yapmanız sizin faydanıza olucaktır.
Kimsenin o anki iyi niyetli görünüşüne aldanmayın.
Adam aynısını bana yaptı , akşam gel tutalım raporu demesine rağmen akşam arıza çıkarıp rapor tutmayacağını olayın kendisini ilgilendirmediğini söyledi.
Geçen zaman zarfında insanlara akıl veren çok oluyor.
Onun için herşeyi sıcağı sıcağına halledin. sonradan başınız ağrımasın.
-
30 Temmuz 2014, 01:34
yusufozugenc adlı üyeden alıntı
Far camının tek olarak satıldığını sanmıyorum far muhtemelen tek parçadır. Far grenaj bunlar montajı çok zor şeyler değil elin anahtar tutuyosa kendin de yaparsın en azından işçilik ücretinden yırtarsın. Tabi ne alemde grenajlar bir fotoğraf koy görelim, belki tamir de olur, grenaj tamiri zor bir iş değil
Şimdi fotoğraf yükleyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
black-man adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun kardeşim benim 2012 kasa cbrın farı 280 sol sağ grenajın tanesi 180 tl civarındaydı yeni kasa daha pahalıdır tahminimce 2014 modelinin sağmı solmu neydi gidonunu yurt dışından sipariş etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam inş parçalarını ülkemize getirmişlerdir
Tutanağı hazırlarken keşke mercedesin plakasını yazıp tutanağa imza attırsaydın
jettanın masrafını senin sigorta karşılayacaktır muhtemelen ona herhangibir ödeme yapmazsın seneye motorunun sigorta parası yüksek bi rakam çıkabilir süresi dolmadan araştırmanı tavsiye ederim
Teşekkür ederim, peki paha olsa ne kadar olur iki katı olmaz değil mi? bide 180TL grenaj dediğin tek taraf komple grenaj değil mi? Mercedesin plakayı yazdım ama adam arabada bebek var dedi(yalan değil= acelem var deyip numarasını verip gitti, o yüzden imza attıramadım.
-
30 Temmuz 2014, 01:36
-
30 Temmuz 2014, 01:51
-
30 Temmuz 2014, 01:56
Baya bi kırık var. Tamir masrafını sıfır parçaya yakın çıkarabilirler. İkisi için de fiyat al. Kötü haber aynanın durumuna bakılırsa tek sorun kırıklar değil. Yamulan yerler de var. Kafa kesin yamulmuş. Maşaları vs de kontrol ettir sonradan kaza bela çıkmasın
-
30 Temmuz 2014, 02:00
yusufozugenc adlı üyeden alıntı
Baya bi kırık var. Tamir masrafını sıfır parçaya yakın çıkarabilirler. İkisi için de fiyat al. Kötü haber aynanın durumuna bakılırsa tek sorun kırıklar değil. Yamulan yerler de var. Kafa kesin yamulmuş. Maşaları vs de kontrol ettir sonradan kaza bela çıkmasın
aynalarda sıkıntı yok,gidonda falan da yamuk bişey yok, sadece ana demire bağlı olduğu yerde vidadan biraz esnemiş, o da gevşetilerek yerine getirtilip tekrar sıkılabilir. Motoru sürerek tekrar garaja getirdik, mekanizma olarak da bi sorunu yok. Tahmini ne çıkar sana göre?
-
30 Temmuz 2014, 02:09
Kocaeli İl Temsilcisi
Geçmiş olsun , Allah beterinden korusun . Resimlere bakılırsa ortalama 1000 tl gidecek gibi duruyor .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)