Tubeless (Dublex) lastiklere dikkat...kaza raporu.
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar 1 sene önce hyosung gt 650 almak için arayış içindeyken sebebini tam bilmediğim bir nedenle büyük cc motosiklet yerine 2. el tvs apache aldım. 1 sene kullandıktan sonra ön lastik patlayınca yaptırmak yerine tubelles taktırdım. taktırırken servis (kendisi yiğenim olur) bu lastiklerin havası az iken kesinlikle sürmemem gerektiğini söyledi. o gün bindim bir ve bir sorun olacağını gösteren hiçbir belirti yoktu. ertesi gün sabahtan izmir çiğli den ege üni. hastanesine gittim. kendim itp hastası olduğumdan dalak ameliyatı için gün aldım. saat 14 civarı hastaneden çıkıp çiğliye doğru yol aldım. yolda giderken terlediğimden montumu çıkarıp çantaya koydum. izmirli olan arkadaşlar bilirler altınyoldan çiğli tarafına giderken turan durağı civarlarında orta şeride geçtim. ileride hafif sağa viraj var askeriye sınırlarını geçtikten sonra. tam orada 100 ile giderken ön lastik birden indi. ne olduğunu anlamakta güçlük çektim çünki o anda sadece motosikleti kontrol etmeye çalışıyordum. 50 mt gitmeden viraj olduğu için kontrol dışı sol şeride ordanda orta refüje çarptım. çarpma anını hatırlamıyorum ama bilincimi kaybetmedim. yerde gözümü açtığımda ilk gördüğüm şey sağ bileğiminin yarılıp kemiklerin ordan dışarı çıktığı idi. ambulans 5 dkk da geldi ve karşıyaka devlet hastanesine götürdüler. sonuç : iç kanadan dolayı 5 gün yoğun bakım. iki elimde parçalı açık kırık olduğından 6 saat süren ve kalçamdanda kemik alınmak sureti ile yapılan bilek ameliyatları. şu an kazanın üzerinden 2 ay geçti. sol elimde hareket kısıltlığı var fizik tedavi görüyorum. sağ bileğim hala alçıda ve 2 ay daha alçıda kalacak.
arkadaşlar yaptığım incelemede ön jantın bir kenarında hafif bir ezik gördüm. lastiğin burdan atması muhtemeldi. hava basıp bekledik ve ertesi güm hava % 50 civarında inmişti. gerçektende o ezik yerden hava kaçırıyordu.
umarım sizlere bir faydası olur. dublex yaptırdığınız lastiklerin havasını muhakkak kontrol edin sürekli. ben yandım sizde yanmasın.
saalıcakla kalın.
Reklamlar
-
-
Geçmiş olsun :( ilk ve son olur umarım senin için
Bazen gidilecek yere en çabuk varmanın yolu mola vermektir
-
Tüh tüh tüh çok geçmiş olsun ya Allah acil şifalar versin :(...
-
Çok geçmiş olsun :( allah acil şifalar versin.
-
çok sağolun arkadaşlar. bu arada kask hayatımı kurtardı. kendi parçalandı ama beni kurtardı
-
Büyük geçmiş olsun. Umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
-
çok geçmiş olsun,inan ki allah beterinden korumuş seni kardeşim,
çok kötü sonuçlar da olabilirmiş.....
fotograftan da gördüğüm kadarıyla sol tarafın omuzdan el bileğine kadar ödem olmuş,çok morarmalar ve şişliklerin var
sanırım ilk düşme anında darbeleri solundan almişin,tekrar çok geçmiş olsun
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
Büyük geçmiş olsun dostum..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
jeansatar adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun,inan ki allah beterinden korumuş seni kardeşim,
çok kötü sonuçlar da olabilirmiş.....
fotograftan da gördüğüm kadarıyla sol tarafın omuzdan el bileğine kadar ödem olmuş,çok morarmalar ve şişliklerin var
sanırım ilk düşme anında darbeleri solundan almişin,tekrar çok geçmiş olsun
SAĞOLASIN KARDEŞİM. EVET BAYA KÖTÜYDÜ BU RESİMDEKİ İYİ HALİ. MERAK EDİYORUM BU DUBLEX LASTİKLERİNDEN BAŞINA BÖYLE BİRŞEY GELMİŞ ARKADAŞLAR VARMI DİYE..
-
Geçmiş olsun ALLAH şifa versin.
-
Geçmiş olsun hocam, umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.
Biraz araştırdım, motosikletin orjinalinde tube type (iç lastikli) lastik varsa, değiştirdiğiniz zaman tubeless (iç lastiksiz) (veya dubleks diye geçiyor ama yanlış isimlendirme) lastiğe geçilse bile jantların yapısından dolayı iç lastik kullanmak gerekliymiş.
Sizin durumunuzda olduğu gibi lastik delinirse kazaya sebep oluyor. Yani jantlar da iç lastikli veya iç lastiksiz diye ayrılıyor. Yeni TVS apache'ler de mesela orjinal hallerinde tubeless lastik kullanılıyor.
-
Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı.O 2 tekerin üzerinde gitmezdim !!!!
-
Geçmiş olsun , ayrıca hasta yatağınızdan bizler için yaptığınız bilgilendirmeniz için teşekkür ederim , inşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
Cok gecmis olsun .
Kimilerine butip olaylarla ilgili uyari yaptigimizda paronayak muamelesi yapiyorlar uyaranlara . Bisey olmazci zohniyeti kirmak cok guc .
Muhtemelen lastik inikti ve virajda on lastik yana yuvarlanip janti lastikten siyirdi . Bu orjinal tubeless lastiklerdede olabilir fakat sonradan cevrilenler daha riskli lakin jant tubeless e uygun olmuyor genelde.
Tekrar gecmis olsun .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Birde aklima gelmisken ekleme yapim .
Hani depolardan daha ilk binisimizde soktugumuz etiketler varya ; iste orada seleye oturmadan once lastikleri frenleri vs kontrol edin yazmasi bosuna degildir .
-
Geçmiş olsun güzel kardeşim sıhhatine kavuşursunsun hemencicik inşallah.Lastiklere dikkat arkadaşlar sizinle ölüm arasındaki tek şey onlar.Bazen es geçiyoruz bende es geçiyorum ama işte geçmemek lazım bunu felsefe edinmek laızm.
-
Geçmiş olsun dostum, umarım en kısa zamanda tekrar aramıza katılırısn.
Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, en kötü zamanda ters gider!
Edward A. Murphy, jr.
-
ben de lastikleri bir sibop değişikliği ile tubelesse çevirenlerdenim. nasıl böyle cahilce bir hareket yaptım çok kızıyorum şu anda kendime. allahtan acil şifalar diliyorum çok çok geçmiş olsun. allah beterinden saklasın. bu arada kazanın olduğu yer, araçların çok hızlı seyrettiği bir yer çoğu insan orada 100-120 km/h ile gider. şükürler olsun ki arkadan bir otobüs kamyon, servis arabası veya otomobil hızlı bir şekilde gelmiyormuş. gerçekten çok çok geçmilş olsun. ayaklarda bir yara oluştu mu? sanırım eldiven ve ayakkabı da yoktu, montu zaten çıkarmışsın sadece kask mı vardı?
-
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum umarım en kısa sürede iyileşir sağlığınıza kavuşursunuz.
-
çok geçmiş olsun
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)