Neredeyse bir senedir kullandigim kask, saclarimin da yagli olmasi nedeniyle iyice kokmaya basladi. Bir noktadan sonra gayet yuksek olan hijyen sinirimi gecince eli mahkum temizleme karari aldim. Bu simdi kullandigim 6. kaskim. Ve eskilere oranla temizlemenin ne kadar kolay oldugunu ogrendim.
Guzel tarafi kaskin icinde vucudunuza temas eden tum kumas aksam cikartilabiliyor. Ama tumu. Camasir makinasinin "el yikama" modunda yikayip guneste kuruttum. Zaten sentetik materyal cabuk kuruyor. Ve sonrasinda birlestirdim. Yeni gibi oldu, mis gibi koktu yeniden kask... Bir kac onemli nokta:
1. Kaskin icerisinin tamamen cikartilabilir olmasi onemli. Onceki kasklarim boyle degildi malesef. Bazi yerleri cikiyordu, ama tumu degil. Bu noktada Arai'ye dizayn konusunda 10 puan veriyorum. Evet pahali, ancak uzun sure temiz temiz kullanma imkani sunuyor.
2. Youtube'da bir cok kaskin nasil demonte edilebileceginin izahi mevcut.
3. Ozellikle "cheek pad" cok komplike bir parca. Yanlis saymadiysam 14 farkli materyalden uretilmis. 5 farkli sunger tipi kullanilmis uzerinde. Pad'in nasil cikartilip takildigini video'ya cekin. Daha once kurcaladigim icin ihtiyacim olmadi. Ancak ilk cikardigimda takmak icin yarim saat ugrasmistim, diger cheek pad'a bakarak. Ikisini de cikarmis olsaydim tekrar takmam zor olurdu.