Ahşap Optimist Yelkenli Yapımı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Elinize sağlık, bir ara ben de heveslenmiştim su suntasından 3-4 metrelik bir tekne yapmak için.
-
Harika iş çıkarmışsınız sn.@kurubuz, muhteşem bir işçilik.
Sertifikayı alıp denize indirdikten sonra da fotoğrafları bekliyorum. Kolay gelsin.
-
Ellerinize sağlık harika olmuş.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Süper Moderatör
Harika olmuş, ellerinize sağlık.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Elinize sağlık , özendirdiniz beni şahsen . Birini bulsam yanıma çok isterdim böyle bir işe girişmek...
“Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olduğunda etini onunla paylaşmaktır.” Jack London
-
Elinize sağlık ortaya güzel bir iş çıkmış,oğlunuz çok şanslı
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
Arkadaş kutlarım
Süper bir uğraş olmuş, eline sağlık.
Ben de elimdeki detaylı Pirat Planını umarım bu yaz uygulamaya başlayacağım
Poturdak
-
Elinize saglık, Çok güzel bir çalışma olmuş. Üretim esnasında adım adım takip ettiğiniz aşamaları gösteren bir guide yada ne biliym bir kitapçık gibi bir şey varsa paylaşabilir misiniz?
-
11 Aralık 2010, 20:15
Hocam Karamürsel'de Gemi inşaatı bölümünde okuyorum..Aynı zamanda Beşiktaş Tersanesinde çalışıyorum..Benim de aklımda kafa dengi bi arkadaşımla yelkenli yapma planım var..Sizin de dediğiniz gibi muhtemelen benimki de yaza kalıcak..Dilerseniz müsait olduğunuz bi hafta sonu misafirim olun..Bu arada hakikaten elinize sağlık..
Hiç bi zaman hiç bi makinada Kawasaki'nin kadranının altından aktığı gibi akmadı yol..
:bounce:Let The Good Times Roll:bounce:
-
11 Aralık 2010, 20:53
denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı
Arkadaş kutlarım
Ben bu başlığı neden şimdi fark ediyorum??
Çok güzel bir optimist çalışması olmuş.Bu arada hangi kulüp burası Büyükçekmece mi?
Bende Haliç'te Beyoğlu Yelken okulunda haftasonları eğitim veriyorum.Ve bu yaza doğru bir pirat almayı düşünüyorum.Ama yapabilirmiyim bilemiyorum çünkü en bazitinden sundurma aletim yok,Ereğli'de abilerimiz pirat yapmışlardı kulüpte.Ama uğraşmışlardı kafadan 1 aylarını almıştı.Tamda pirat için ufak ufak para biriktirmeye başladığım zamanlardayım.Benim için faydalı bir başlık oldu burası
-
11 Aralık 2010, 22:10
çok güzel bir çalışma olmuş. her fotonun altında ayrı ayrı açıklama olsaymış al sana bir imalat kitapçığı. bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyoruz. ellerine emeğine sağlık. oğlun çok şanslıymış.
-
11 Aralık 2010, 22:40
kullandığınız malzeme kontraplakmı?
-
11 Aralık 2010, 22:44
abi ıssız bi adaya düşersem yanıma alacağım 3 şeyden birisin
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
12 Aralık 2010, 02:46
elıne saglık guzel olmuş bıde dış kısmını beyaz yapsaydın şerit çekseydin ıç kısmı ahşap rengı ve cilalı ,çok yakışırdı
-
12 Aralık 2010, 11:24
kurubuz adlı üyeden alıntı
Tekne yapımı meraklısı var ise görüşelim. Bu yaz yeni ve daha büyük bir projeye başlamayı düşünüyorum. Tabi gerekli zamanı yaratabilirsem.
deşmeyin yaramı
daha yeni iyileştim
http://groups.yahoo.com/group/gercektekneciler
http://amatorteknecilik.wordpress.com/
-
12 Aralık 2010, 12:52
Bayildim gercekten bayildim. Oglunuz cok sansli...Bende kiyi kaptanligi belgemi dogru adiyla amator denizcilik sertifikami 1 ay icinde alacagim Mudanya Yelken den. Hem motora hemde denize sevdali bir arkadasimla orta vadede fiber bir tekne yapma planlarimiz var. Kendisi zaten cam elyafiyla hasir nesir oldugu icin imkansiz gozukmuyor. Benim yeteneksizligimden dolayi katkim getir gotur kaldir indir mertebesinde de kalsa da , dusundukce bile heyecanlaniyorum. Denize bulasan adamdan zarar gelmez...
Together we stand divided we fall...
-
12 Aralık 2010, 13:11
denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı
Arkadaş kutlarım
Hepinize teşekkürler. Şu anda pirat planları üzerinde çalışıyorum. Planlarda hala anlayamadığım bir kaç nokta var. Hesabıma göre kabuk 1750 tl ye ve 150 saate mal olacak.
-
12 Aralık 2010, 13:15
Mersin İl Temsilcisi
teknenin adı ne olacak?
( hayranlığımdan nutkum tutuldu da böyle geçiştireyim dedim )
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
12 Aralık 2010, 13:33
audioslave adlı üyeden alıntı
Ben bu başlığı neden şimdi fark ediyorum??
Çok güzel bir optimist çalışması olmuş.Bu arada hangi kulüp burası Büyükçekmece mi?
Bende Haliç'te Beyoğlu Yelken okulunda haftasonları eğitim veriyorum.Ve bu yaza doğru bir pirat almayı düşünüyorum.Ama yapabilirmiyim bilemiyorum çünkü en bazitinden sundurma aletim yok,Ereğli'de abilerimiz pirat yapmışlardı kulüpte.Ama uğraşmışlardı kafadan 1 aylarını almıştı.Tamda pirat için ufak ufak para biriktirmeye başladığım zamanlardayım.Benim için faydalı bir başlık oldu burası
Evet büyükçekmece. Hocamız necmettin ( neco ) hoca. Bu işi yapmak için ilk şart yapacak yeri ayarlamak . Aletler kolay. Yabancı bir sitede yazdığı gibi tekne yapımı işini bitirmeniz için bu işe kendinizi adamanız gerekli , yoksa bu iş bitmez. Hurda optimistleriniz varsa bize bağışlayabilirsiniz. Ben tamir ederim. Büyükçekmeceye bekleriz her zaman
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:17 ----------
izm35 adlı üyeden alıntı
kullandığınız malzeme kontraplakmı?
12 , 8 , 6 mm lik marin su kontrası; fırınlanmış ithal çam kereste 5 litre epoksi , 300 gram mikrofiber. Kullanılan tüm malzeme bunlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:22 ----------
yürekçe adlı üyeden alıntı
teknenin adı ne olacak?
( hayranlığımdan nutkum tutuldu da böyle geçiştireyim dedim )
Teşekkür ederim. Adı oğlumun adı olacak "METE"
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:24 ----------
ferhatdm adlı üyeden alıntı
elıne saglık guzel olmuş
bıde dış kısmını beyaz yapsaydın şerit çekseydin ıç kısmı ahşap rengı ve cilalı ,
çok yakışırdı
Aynen öyle olacak. Soğuk havada cila ve boya çok xor kuruduğunsan baharda yapacağım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:28 ----------
sherrnova adlı üyeden alıntı
Elinize saglık, Çok güzel bir çalışma olmuş. Üretim esnasında adım adım takip ettiğiniz aşamaları gösteren bir guide yada ne biliym bir kitapçık gibi bir şey varsa paylaşabilir misiniz?
Yelkenci sitesi olmadığında detaya boğmak istemedim. Yapım klavuzu planlarla beraber geliyor ancak yetersiz . Yapmak isteyen olursa yardımcı olurum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)