Anime diğer bir değiş ile japon Çizgi Filmi (ki bu tanım bir animeyi tanımlamaya asla yetmeyen aciz bir kelime grubudur) her bir seride veya filmde kendisine has bir evrene sizi götüren, bağlayan, bağ kuran, duygusal veya zihinsel olarak etkileyen ve hatta hayal gücünüzü tetikleyen birçok unsuru barındıran ayrı bir boyut gibidir.
Yaklaşık bir aydır aralıksız 3,5/4,5 saat aralığında uyumama ve günde en az 15 saat mesai yapmama neden olan 35 günlük maraton tabiri projenin bitimine istinaden bugün hafta içi bir günlük haftalık iznimi kullanmaya nail oldum.
Tabi ki bu arada izlemekten keyif aldığım, beni başka dünyalara götürüp beynime masaj yaparcasına rahatlatan ve öncesinde seğrettiğim bazı animelere de tekrar göz gezdirek stresimi de hızlıca atabiliyorum. Bu harika anime serilerinden bir kaçını paylaşarak benim gibi yoğun çalışma temposundan bunalıp kısa da olsa kendine saman ayırabilenlere, hala izlemediyseniz birkaç anime önerim olacak.
Mutlaka izleyin derim.
İlk etapta sizi nasıl etkilerse etkilesin, bazıları şiddet/cinsellik/argo/korku/dehşet öğeleri barındırsa da (+18 yaş üzerine hitap ettiğim sanırım buradan anlaşılmıştır) izlemek ayrıca bir keyif verecektir.
İzlemeden önce özellikle çevirmen grubunun tercümelerinde anlam ve kalite farkı da olabileceğini belirterek kişisel tavsiyem olarak Puzzlefunsub / TAÇE / Anisekai gibi çevirmen gruplarının tercüme ve upload larını önerdiğimi belirtmek isterim.
Bu serilere birkaç resim ile link paylaşarak göz atalım.
İlk olarak;
SWORD ART ONLİNE
BAKUON
Konuyu açarken gerçekten çok zorlanıyorum, yazmaya başladığımdan beri 2,5 saat geçmiş İzlerken çok zor oluyor...
NO GAME NO LİFE
Özellikle bu anime için ikaz etmiş olayım, pastel renkler sizi kandırmasın.
CHOBITS
Bununla da ilgili iki not:
1. Kesinlikle tek başınıza izleyin, bir anlık bakıldığında çok yanlış anlaşılabilecek çok sahne denk gelir.
2. İlk izlenimin tamamen tersine dizinin sonunda anlaşılıyor ki senaryo tamamen gerçek sevgi üzerine kurulmuştur.
ONE PUNCH MAN
Tam bir geyik ve "kop kop" modu
Devam edecektim, paylaşmak için 6 tane daha ayırdım ama edemiycem. Ben videolara gömülüyorum, selametle