Öğrenciler, Lpg İle Çalışan Motosiklet Yaptı
-
Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Metem) Öğrencileri, Lpg ile Çalışan Motosiklet Yaptı.
Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri, LPG ile çalışan motosiklet yaptı.
Müdür Ramazan Erkul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liseleri arasında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışması için 7 proje hazırladıklarını, en iddialılarından birinin LPG'li motosiklet olduğunu söyledi.
Erkul, ''Bu projede okulumuz öğrencilerinden Hakan Elveren ve Ferhat Gülsoy ile Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Serdar Sevinç, sanayi sitesindeki ustaların da yardımıyla bir motosikletin yakıt sistemini LPG'liye dönüştürdüler.'' dedi.
Proje için gece gündüz çalıştıklarını belirten öğrencilerden Elveren ise, ''Yaklaşık bir ay sürdü. Yapım aşamasında bazı sıkıntılar olsa da sonuçta başardık. Motosiklete LPG yerleştirerek, benzine oranla yüzde 30 tasarruf sağlandı. Çevreyi kirletme miktarı da daha az. Herhangi bir performans ve güç düşüklüğü meydana gelmiyor. Karbüratörün üzerine fazladan parçalar yerleştirdik, hazırladığımız LPG tankını motosikletin koltuğunun altındaki boşluğa taktık. Uygulanabilirliği kolay ve ekonomik olmasından dolayı insanların bu sistemi kısa sürede tercih edeceğine ve projemizin yarışmada derece alacağına inanıyoruz.'' şeklinde konuştu.
Kaynak:Haberler
Reklamlar
-
İlginç Jinlun city fun
Aslında benimde aklımda böyle rahatsız fikirler var ama kısmet olmadı bence lpg den ziyade suyla (hidrojen) motor daha mantıklı olurdu sankim.
Yinede liseli kardeşlerimizin ellerine sağlık, tebrik ederim
34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
Kartal/İstanbul
-
ELINT adlı üyeden alıntı
Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Metem) Öğrencileri, Lpg ile Çalışan Motosiklet Yaptı.
Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri, LPG ile çalışan motosiklet yaptı.
Müdür Ramazan Erkul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liseleri arasında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışması için 7 proje hazırladıklarını, en iddialılarından birinin LPG'li motosiklet olduğunu söyledi.
Erkul, ''Bu projede okulumuz öğrencilerinden Hakan Elveren ve Ferhat Gülsoy ile Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Serdar Sevinç, sanayi sitesindeki ustaların da yardımıyla bir motosikletin yakıt sistemini LPG'liye dönüştürdüler.'' dedi.
Proje için gece gündüz çalıştıklarını belirten öğrencilerden Elveren ise, ''Yaklaşık bir ay sürdü. Yapım aşamasında bazı sıkıntılar olsa da sonuçta başardık. Motosiklete LPG yerleştirerek, benzine oranla yüzde 30 tasarruf sağlandı. Çevreyi kirletme miktarı da daha az. Herhangi bir performans ve güç düşüklüğü meydana gelmiyor. Karbüratörün üzerine fazladan parçalar yerleştirdik, hazırladığımız LPG tankını motosikletin koltuğunun altındaki boşluğa taktık. Uygulanabilirliği kolay ve ekonomik olmasından dolayı insanların bu sistemi kısa sürede tercih edeceğine ve projemizin yarışmada derece alacağına inanıyoruz.'' şeklinde konuştu.
Kaynak:
Haberler
lpg ile çalışan motosikleti 5 yıl önce otosanayide görmüştüm, eski ikizamanlı mz lerdede denemişlerdi. öğrenciler biraz geç kalmış ama olsun emeklerini alkışlamak lazım.
-
bunu bende yapmıştım..mz 301 mottoruma... karbürötürtün girisine ( hava filitresi ile karbüratör kısmına bir aparat ve piknik tüpü ile..ama motor benzile çalışıyordu tüple çalışmıyordu... bunlar biraz daha kaliteli yapmışlar...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Güzel çalışan gençlik fakat böyle bir uygulama zor olmasa gerek.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
daha önce yapanlar olmuştu sanırım..
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
-
Herhangi olasi bir kazada direk pilot olarak ucusa devam ...
Allah muhafaza!!!!
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
-
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
bunu bende yapmıştım..mz 301 mottoruma... karbürötürtün girisine ( hava filitresi ile karbüratör kısmına bir aparat ve piknik tüpü ile..ama motor benzile çalışıyordu tüple çalışmıyordu... bunlar biraz daha kaliteli yapmışlar...
diyafram olmadan yeterli basınç olmaz, ondan çalışmamıştır,
bir de çalıştı diyelim tüp bitti tüpçümü çağıracaktın
-
aSuBaYaH adlı üyeden alıntı
diyafram olmadan yeterli basınç olmaz, ondan çalışmamıştır,
bir de çalıştı diyelim tüp bitti tüpçümü çağıracaktın
yok piknik tüpünü söküp benzin ile tüpcüye gidip değiştirip geliyorsun....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
yok piknik tüpünü söküp benzin ile tüpcüye gidip değiştirip geliyorsun....
yanlış, bence lpg den benzine geçiş butonuna basman yeterli
-
yolda benzinin bittiği zaman benzincimi çağırıyorsun?
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMA
-
deli_mavi adlı üyeden alıntı
Herhangi olasi bir kazada direk pilot olarak ucusa devam ...
Allah muhafaza!!!!
aynen aklımdaki fikri yazmışsın
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
Helal olsun çocuklar.
Başarılarınızın devamını dilerim.
-
vallahi kazada hakketten sakat.. ben topcaseye bi 3 litre yerleştirsem. arkadan birinin bana girdiğini düşünemiyorum buuuum... Allah korusun..
çelik bir kasa yapılırsa bi nebze. ama sakat. benım arabada tup hemen bagajda sağ tarafta duruyordu vizede söktürüp tam arka ortaya aldırdılar. delimisin bi kazada sana yandan vursalar havaya ucarsın dedilerdi :D haklılardı da
-
Aferim çocuklara ama ben bu lpg olayından hiç haz etmiyorum otomobillerde bile çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum kaldı ki motosiklette
-
Motor kuru yakıtla çalıştığı için özelikle yüksek devirli motorlarda tasarımına aykırı bir uygulama,yeterli piston üstü yakıt yağlaması olamayacaktır. yakıt deposu,borular ve karışım mikserinin çok iyi yereştrlmesi lazım,kaçak olmamalı,standartlara uygun Lpg deposunun güvenlği çarpmalara-ezilmelere karşı benzin deposundan çok daha dayanıklıdır.
Çocuklar antreman yapmışlar, ellerine sağlık.
-
yeschim adlı üyeden alıntı
Aferim çocuklara ama ben bu lpg olayından hiç haz etmiyorum otomobillerde bile çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum kaldı ki motosiklette
EVET AYNI DÜŞÜNCEDEYİM BENDE
ÇALIŞMALARINI TEBRİK EDİYORUM
motorumla hayatımı çeyrek mil yaşıyorum
-
size bu olayın ne kadar tehlikeli olduğunu anlatayım
burada bir kaç sene önce otomobilinin lpg tankında hafif bir koku duyan araç sahibi sanayi ye gider ve lpg servisindeki 15 yaşındaki gence kontrol yapmasını söyler bu arada eleman elinde sigara ile kaçak testi yapar fakat bu vurdum duymazlık kendisinin ve araç sahibinin canına ve yan dükkanlardaki esnafın çok büyük yara almasına sebep olur
2 kişi öldü diyorum duyan var mı acaba
-
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
burada bir kaç sene önce otomobilinin lpg tankında hafif bir koku duyan araç sahibi sanayi ye gider ve lpg servisindeki 15 yaşındaki gence kontrol yapmasını söyler bu arada eleman elinde sigara ile kaçak testi yapar fakat bu vurdum duymazlık kendisinin ve araç sahibinin canına ve yan dükkanlardaki esnafın çok büyük yara almasına sebep olur
ÜZÜCÜ BİR DURUM MALESEF OLMAMASI GEREKEN İŞLER AMA NE YAPARSAN YAP OLUYO
motorumla hayatımı çeyrek mil yaşıyorum
-
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
Anlamışlar mı kaçırıp kaçırmadığını akıl işi mi bu yaa
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler