Sofuoğlu’nun hedefi Dünya Şampiyonluğu
Reklamlar
-
2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan SOFUOĞLU 4 Mart 2009 Çarşamba günü TMF tarafından düzenlenen basın toplantısında hedefinin Supersport Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi.
2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan SOFUOĞLU 1 Mart 2009 Pazar günü Avusturalya’nın Philip Adası’nda düzenlenen açılış yarışında birinci oldu. 3 Mart 2009 Salı günü Türkiye’ye gelen sporcumuz bugün TMF tarafından düzenlenen basın toplantısında hedeflerini açıkladı.
2009 Supersport Dünya Şampiyonası’nın ilk yarışında aldığı sonuçtan son derece mutlu olduğunu ifade eden Sofuoğlu “Supersport benim kendimi en iyi ifade ettiğim yarış sınıfı. 2007 yılında elde etmiş olduğum başarıyı takiben 2008’de Superbike’da şansımı denemek istedim. Lakin motor ile uyum sağlayamadım, benim kullanış tarzıma uygun değildi. 600 cc kullanış tarzımı en iyi ifade edebildiğim sınıf. Bu yıl da 2007’deki başarımı tekrarlamak istiyor ve bu sefer 10 yarış kazanamayı hedefliyorum.” dedi. Supersport tarihinde bugüne kadar 29 yarışa katıldığını söyleyen Sofuoğlu “29 yarıştan 21’inde podyuma çıktım, beni en yakın takip eden yarışçı 80 yarışta 20 kez podyuma çıkmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzerine çok iyi bir başarı grafiği sergiliyorum.” diye devam etti. FIM tarafından yapılan açıklamalarda 2010 veya 2011’de Moto GP’de 600cc lerin de yarışabileceği söylentilerine karışılık ise “ 600cc benim kendimi en rahat hissettiğim ve başarılı olduğum sınıf, umarım Moto GP’de de bu sınıf olur. Moto GP 600 cc’de yarışmayı çok istiyorum “ dedi.
Basın toplantısında yurt dışındaki yarışlar ve pistlerle ilgili TMF Başkanı Süleyman Memnun’a yöneltilen sorulara yanıt veren Başkan “ Yurt dışında kendi pistlerimizle ilgili soru geldiğinde başımızı önümüze eğiyoruz. Kendi pistimizde yarışamamanın derin üzüntüsü içersindeyiz. Antreman yapmak için bile günlük kirası 70.000 € olan İstanbul Park yeni yarışçıları eğitmemiz için bize uygun koşulları sunmuyor. İnşaatı sırasında dahi son anda müdahale etmemiz ile pist motorsiklet yarışları için kısmen uygun hale geldi.” dedi.
Toplantıda gelen bir diğer soru ise haftasonu gerçekleşen yarışın neden Türk televizyonlarında izlenemediği oldu. Kenan Sofuoğlu bu konuda çok üzüldüğünü ve böyle bir başarının kendi ülkesindeki insanlar tarafından izlenebilir olmasını çok istediğini ifade etti. “ Televizonlar tarafından verilen diğer yarışlarda ne yazık ki bir Türk sporcu yarışmaz iken, benim yarıştığım ve başarılı olduğum Supersport yayınlanmıyor. Federasyon bununla ilgili girişimlerde bulunmuş durumda ve umarım benim için çok önem taşıyan Katar’daki yarışları izleyebileceksiniz. Yarışmaların olduğu ülkeler arasındaki tek Müslüman ülke olan Katar benim için ayrı bir önem taşıyor. Kendi ülkemde yarışma şansım bu dönem olamıyor ama en azından Türkiye’ye km olarak da daha yakın bir yerde yarışacak olmam beni mutlu ediyor. Bu haftasonu gerçekleşecek yarışı herkesin takip etmesini ve beni desteklemesini istiyorum” dedi.
TMF Başkanı Süleyman Memnun, Türkiye’nin motorsiklet sporlarına çok geç başladığını ama federasyon olarak bir şampiyonla beraber yol aldıklarından dolayı çok mutlu ve kendini şanslı hissettiğini söyledi. İlerleyen günlerde hem motorsporunun yaygınlaşması hem de Kenan Sofuoğlu gibi yarışçıları yetiştirmek için çalışmalarına daha da hız vereceğini ifade eden Memnun 11-12 Nisan 2009 ‘da Türkiye’de gerçekleşek MX1 Dünya Şampiyonası İstanbul ayağı için herkesin desteklerini beklediğini belirtti.
Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı
Reklamlar
-
Bütün kanalları şiddetle kınıyorum. Dünya şampiyonu sporcumuzu başarılı olduğu bir dalda ve ilk yarışında bizlerle buluşturamayan bütün kanalları siiiiiiiiiiiiii................... çok kızdım çok. Bu mu sporcuya verilen önem bu mu anlayış. Kimin eli kimin cebinde, baba beni eversene, bir lokma ekmeğe muhtaç insanlarımız varken yemek beğenmiyen insanların proğramı, geçim sıkıntısı, pahalılık,stres vs. Göğsümüzü kabartan , yüzümüzü güldüren bizi seviniren bir spor olayına gelince yoklar. Buradan bütün motorculara sesleniyorum. Biz motorcular olarak bunlara prim vermeyelim. Hangi kanal bizim yanımızdaysa onu destekliyelim.
-
buruc72 adlı üyeden alıntı
Bütün kanalları şiddetle kınıyorum. Dünya şampiyonu sporcumuzu başarılı olduğu bir dalda ve ilk yarışında bizlerle buluşturamayan bütün kanalları siiiiiiiiiiiiii................... çok kızdım çok. Bu mu sporcuya verilen önem bu mu anlayış. Kimin eli kimin cebinde, baba beni eversene, bir lokma ekmeğe muhtaç insanlarımız varken yemek beğenmiyen insanların proğramı, geçim sıkıntısı, pahalılık,stres vs. Göğsümüzü kabartan , yüzümüzü güldüren bizi seviniren bir spor olayına gelince yoklar. Buradan bütün motorculara sesleniyorum. Biz motorcular olarak bunlara prim vermeyelim. Hangi kanal bizim yanımızdaysa onu destekliyelim.
üstad haklısın hemde çok, okadar abusuruk programın arasında bumudur????
millet evine ekmek götüremiyor yemek beyenmeyen insanlar, evlilik programları vs ler yazıklar olsun hepsine soytarıları padişah yapıyorlar.....
-
Ben genelde yarış aralarında verilen reklamlarda hangi ürün tanıtılıyorsa ondan almaya özen gösterirdim. Proğrama destek amacıyla. Sevdiğimiz proğrama reklam vererek kazansınlar diye. Nede olsa herkes ekmek derdinde.
-
Burda da yayın sorunu var.Akşamdan beri forumları haber siteleri falan geziyorum hep olumsuz bir şeyler var.Kıçlarında ki kılları enginar çiçeğine dönmüş kişileri evlendirmelerini bırakıpta biraz spora önem verseler süper olacak.Tabi ki futbol dışında.
-
dünya şampiyonu sporcumuz var turkiye hariç herkes biliyo, elin gavuru kenanı izlemek icin tv yi acıyo biz ise seyredemiyoruz.............
-
s3ns4t10n adlı üyeden alıntı
dünya şampiyonu sporcumuz var turkiye hariç herkes biliyo, elin gavuru kenanı izlemek icin tv yi acıyo biz ise seyredemiyoruz.............
gerçekten haklısın ne garipbi olay
[B][I]Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!:[/I][/B] rahmetlinin sözü
-
güzel bir röpertaj olmuş
helede konu kenan sofuoğlu olunca keyıfle okudum ,malesef ki kenan sofuoğlu ülkemızde seyretme şansımız olamdı ilk yarışını anca banttan seyteme şansımız oldu bu bızım değil yetkılılerin ayıbı ,konu futbol olsa sayfalarca haber butun tv kanlalarında canlı yayın ,ama bılınmesi gereken bırşey var kenan ın başarısı her bırıncı geldığınde tokat gibi suratlarına vuruyordur emınım ,
şöyle bır düşünün futbol takımı avrupada kazandığın da ne oluyor şakşakşak gelsın mılyon dolarlar ,
ama gelelım kenan a bakıyorsun tek başına dünyayı oynatıyor dünyaya Türkün gücünü gösteriyor Milli marşımızı çaldırıyor ,karşılığı bumu ,
tv de bıle seyredemıyoruz bence çok yazık hayran duyduğum bir Türk yarışcısını tv de bıle seyredemedik ,
inşallah federasyon ve diğer yetkılıler bunu çok görmezlerde hıç olmassa tv seyrederiz ,
herşeyın hayırlısı inşallah 2009 sezonunda kenan başarılı olur şampiyon olurda yıne kapak olur ,
ben bir hayranı olarak kenan ı sonuna kadar desteklıyorum Allah yar ve yardımcısı olsun .
saygılar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler