17 senedir süregelen ve her temmuz ayının 3. haftasının çarşamba günü tüm motosiklet tutkunlarının işe motosikletleriyle gitmesini teşvik eden “Ride to Work” işe motosikletle gitme günü bu sene 16 Temmuz 2008 çarşamba gününe denk geliyor.
Ulaşımda motosiklet ve skutır kullanımının yaygınlaşması amacı ile yapılmaya başlanan etkinlik ilk olarak 1989-1991 yıllarında motosiklet ekipmanları üreten Aero Design firmasının kullandığı “Work to Ride - Ride to Work” sloganından esinlenerek 22 Temmuz 1992 ‘de yapılmış.
"Ulaşımda motosiklet olarak scooter kullanımının " diye devam etmeli kanımca..
Evet orayı farkettim ama yazıyı çeviren arkadaş öyle çevirmiş. Sanırım öyle çevrimesinin bir sebebi var.(konu hakkında kendisinden açıklama bekliyoruz) Onun için bende degiştirmedim.
abi takım elbiseyle binilmiyoki, sivil çalışsam hep motorla gider gelirim walla, o yüzden sadece haftasonları motorla gidebiliyorum :(
Binilir - takım ceket giymen gerekiyorsa onu iş yerinde bırak.
Normal pantalonu giy, üstüne gömlek+kıravat, üstüne motor ceketi.
İstersen iş yerinde bir takım da şık ayakkabı bırak, motor çizmesiyle gidersin orada ayakkabı değiştirirsin..
Ben kışın bir de pantalon için aynı şeyi yapıyorum. işe vardıktan sonra 5 dakikada kıyafet değiştiriyorum. Alışma meselesi, çok rahat. -t
"Ulaşımda motosiklet olarak scooter kullanımının " diye devam etmeli kanımca..
motosiklet olarak skutır değil motosiklet ve skutır kullanımı doğru kullanım.
Örgütün sitesinde ki misyonda bu şekilde belirtilmiş zaten.
Mission:
We are a 501 c4 non-profit organization, advocating and supporting the use of motorcycles and scooters for transportation, and we provide information about everyday utility riding to the public.
TDK 'ya göre 125 cc altı motosiklet değil mesela, 125cc altını ne şekilde tanımlayabiliriz? Bu konu daha evvelden çok yazıldı çizildi ama çıkar yol bulunamadı
Diğer bir hususta scooter mı skutır mı sukutır mı doğru kullanım.. Buda bir muamma, makine mi makina mı? bunun gibi skoter de var tabi bu arada, burada ve burada kullanılmış.
Binilir - takım ceket giymen gerekiyorsa onu iş yerinde bırak.
Normal pantalonu giy, üstüne gömlek+kıravat, üstüne motor ceketi.
İstersen iş yerinde bir takım da şık ayakkabı bırak, motor çizmesiyle gidersin orada ayakkabı değiştirirsin..
Ben kışın bir de pantalon için aynı şeyi yapıyorum. işe vardıktan sonra 5 dakikada kıyafet değiştiriyorum. Alışma meselesi, çok rahat. -t
kardes sirkette kendine ait bi odan varsa dedigin olurda bizim ofis icin durum o kadar pratik degil, yoksa benim en cok istedigim sey ise motorla gitmek :(