Noterden Araç Satişi Sonu Eriyor
Reklamlar
-
06 Haziran 2008, 18:48
Gaziantep İl Temsilcisi
Amme alacaklarının tahsiline yeni esaslar getiren yasa Meclis ten gece yarısı sürpriziyle çıktı. Hurdacılardan teknik direktörlere kadar geniş bir yelpazeyi ilgilendiren yasada gece yarısı 14 önergeyle değişiklik yapıldı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki yasa birçok değişikliği beraberinde getiriyor:
Satış ve devirlerde yeni dönem
Araç alım-satım ve devir işlemleri bundan böyle noterden değil trafik tescil şube veya büroları tarafından yapılacak. Bu yerlerden yapılmayan her çeşit satış ve devir geçersiz sayılacak. Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri trafik tescil şube veya bürolarındaki ilgili memurlarca siciline işlenmek suretiyle yapılacak.
Ev alırken borca bakılacak
"Silah taşıma ve bulundurma, yapı kullanma izni, bina inşaat harcı, eski eser ve define arama izni, avcılık belgesi, maden arama izni, özel yat kayıtları" gibi işlemlerde vergi borcunun olmadığının ispatı gerekecek. Tapu işlemlerinde de vergi borcu bulunmaması şartı aranacak.
Okullara muafiyet
MEB’e bağlı örgün ve yaygın eğitim yapan mesleki ve teknik eğitim okullarındaki atölye ve uygulama birimleri ile anaokulu, kreş, çıraklık ve halk eğitim merkezlerindeki uygulama birimlerine bağlı döner sermaye işletmelerinin elde ettikleri gelirler nedeniyle 1 Ocak 2008 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arısında Kurumlar Vergisi alınmayacak.
Borçluya yurtdışı yasağı
Vergi borcu nedeniyle yurtdışına çıkış tahdidi, 15 bin YTL yerine 100 bin YTL ve üzerinde olan teminat altına alınmamış amme alacağı için uygulanacak. Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu bulunan mükellefler, borçlarını taksitlendirmeleri durumunda, taşıtlarına ait fenni muayenesini yaptırabilecekler, ayrıca denize ve uçuşa elverişli belgesi alabilecek.
Vergi borcu olana işyeri izni yok
Vergi borcu bulunanlar, marka tescili de yaptıramayacak; petrol arama, tekel ve tıbbi ürünleri satma, özel hastane, avukatlık bürosu, özel okul, özel sürücü kursu ve turizm tesisi açma izni alamayacak. Müteahhitlik karnesi, özel TV ve radyo kurma izni, banka ve özel finans kurumu açma izni, sigorta şirketleri izin belgesi, döviz büfesi açma izin belgesi alamayacak.
Özürlüye ÖTV uygulanmayacak
Yurt dışında ölen kişilerin cenazesinin Türkiye’ye girişi sırasında düzenlenen evraktan, damga vergisi alınmayacak. Malul ve engelliler, istisnadan yararlanarak satın aldıkları araçları 5 yıl kullanıldıktan sonra elden çıkarırken ÖTV uygulanmayacak.
Teknik direktörlere vergi indirimi yok
MİLLİ Takım Teknik direktörü Fatih Terim başta olmak üzere teknik direktör ve antrenörler, sporcular için 2017 yılına kadar uzatılan vergi indiriminden yararlanamayacak. Sporculara yapılacak ücret ve ücret sayılan ödemelerden, yüzde 5-15 arasında vergi alınırken, teknik direktör ve antrenörlerin vergileri yüzde 35’e kadar çıkabilecek.
Atletizm, halter, güreş, boks gibi lig usulüne tabi olmayan spor dallarındaki sporcular ile milli sporculara uluslararası yarışmalara katılmaları karşılığında yapılan ödemelerden ise yüzde 5 oranında vergi kesintisi yapılacak.
Kulüplere 10 yıl süre
1 Temmuz 2008 tarihine kadar yapılacak müracaatlara uygulanmak üzere, spor kulüplerinin 31 Mart 2008 tarihine kadar olan vergi ve SSK prim borçları ile bunlara bağlı gecikme cezası ve faizleri 10 yıl süreyle ertelenecek.
KAYNAK:http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/06/06
HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )
Reklamlar
-
08 Haziran 2008, 22:14
noter masrafları oratanmı kalyor yoksa noter masraflarını emniyet'emi ödicez bi bigisi olan varmı bilgilendirirse sevinirim
-
08 Haziran 2008, 22:35
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kimse birşey bilmiyor ama, bu zamanda hiçbirşeyden indirim yapmıyolar aklında olsun arkadaşım
-
08 Haziran 2008, 23:29
sadece yer degışimi yapıyorlar bence 200 ytl sırf notere para verdım motoru alırken devlet altın yumurtlayan tavugunu kesmez dımı
Dört teker bedenimi iki teker ruhumu taşır...!:farao:
-
08 Haziran 2008, 23:48
Bu devletin alım satım masraflarını kaldırcağını hiç zannetmiyorum ben
-
09 Haziran 2008, 00:02
-
09 Haziran 2008, 21:17
arkadaşlar bu sistem uygulamaya girdimi acaba hafta sonu motor alıcam 2. el bakalım nekadar harcıcaz
Bacoman
-
10 Haziran 2008, 04:16
yenı bır vergi odemede gelmistir artık
devletimiz sen cok yasa...
-
10 Haziran 2008, 10:30
artık noterler uğraşmıcaz bu iyi oldu ama trafik tescil şubelerinde beklemekten işimize gücümüze bakamıcaz sistem yavas ilerlediği için sonuc işkenceye dönecektir acaba ne zaman yürürlüğe girecek çünkü cuma günü yeni motosikletimin satışını noterden aldım pazartesi de trafik şubesine basvurduk işi takipçiye verdim inş bu sistem bana vurmaz çünkü notere 152ytl para bayıldım eğer bu para boşa giderse kafayı yerim..
-
10 Haziran 2008, 15:27
arkadaşlar bu zaman zarfında kimse ikinci el motor almadımı yaw ne işlem yapıcaz şimdi notere vericeğimiz paradan kurtuldukmu yoksa aynı parayı trafiğemi vericez :0
Bacoman
-
11 Haziran 2008, 18:19
-
11 Haziran 2008, 18:42
1 ayda noterlerde satış olucakmış bu gün tarfik işi yapan müşavire sordum ama tam nezaman bilemiyorum biter
-
12 Haziran 2008, 03:21
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. noter konusunda eklemek istediğim şuki; bu yasa geçen yıl tasarıya sunulmuştu ve amaç alım masrafını düşürüp alım satımı (devir) artırmak şeklinde belirtimişti, eğer niyetleri değişmedi ise noterin aldığı paranın bir kısmı düşecektir (zaten nıterin aldığı paranın içinde bandrol falan da vardı). harkese saygılarımla...
-
12 Haziran 2008, 03:47
uzun zamnadır konuşulan bi tasarı, umarım yürütlüğe konur bir an önce, 98 model motosikleti için bile bir noter 180 ytl alırken diğeri 240 ytl fiyat verebiliyor..
parayı sokaktan kazanmıyoruz ama sokağa atıyoruz..
-
12 Haziran 2008, 03:50
ben napcam yaa
satışı yapmadık daha. ne halt yiyceğimi bilmiyorum
trafik şubeye sormak istiyorum ama korkuyorum önlerinden geçmeye
ayrıntılı olarak biri bilgi verebilir mi?
-
18 Haziran 2008, 10:15
Trafikten araç satışı Ağustos ayında başlıyor ama bu iş nasıl olacak hiç belli değil. Önceden noterde yarım saatte biten bir satış trafikte kaç günde biter belli değil. Trafiğin bu konuda hiç bir alt yapısı, elemanı ve tecrübesi yok. Bir de işin işine takipçiler girecek. notere verdiğin paradan daha fazlasını vereceksin sonuçta. Ayrıca polis bilmemne vakfına yardım adı altında zorunlu bağış ve rüşvetler de cabası. Herkese kolay gelsin bundan sonra.
-
18 Haziran 2008, 10:23
Sani yandık ki ne yandık diyesim geldi bence sistem oturana kadar bir süre araç satıp almamak lazım benim motorda bu haziran 23 ünde satılıyo öyle anlaşmıştık alıcı ile inşallah bize vurmaz bu trafikten satış yoksa ilk deneklerden olucaz
-
02 Temmuz 2008, 17:05
sanırım bende noterin son deneklerinden olucam. bu haftasonu motorumu alıyorum sorun çıkmazsa gelen gideni aratır derler, trafik olayını pek bilmiyorum ama işin içine trafik polisi de girerse korkarım ben o işten. en iyisi temiz temiz notere kaç para vereceğimi bilerek satın almak.
-
03 Temmuz 2008, 15:29
arkadaşlar devlet milletten alacağı parayı artık noteden değil direk olarak kendine bağlı polis teşkilatı kurumundan tahsil edecek. dolanmadan ve net olarak ve daha fazla parayı hazine (kendi kasalarına) atacaklar.
çünkü; bu ampül hükümeti toplanan vergileri vergi verenlere hizmet olarak değil de kendilerine akıtıyorlar....
bize kalan para vermeye devam....
İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........
-
03 Temmuz 2008, 16:08
bence para noter yerine xxxx harcı adı altında devlete gitmeye başlayacak, o yüzden yarın motorumun devrini noterden alıyorum. en azından işi biliyorlar 15 dk sürecek
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)