Akaryakıtta ÖTV tutarı yüzde 1 oranında artırılacak!!!!!!
-
Reklamlar
-
milleti beddua uzmanı yaptılar içki sigarayı anladımda bu benzine zamda ne kaçakçılığı teşfikten başka nedirki bunlar sapıtmış aksine ucuzlatıp kaçağı azaltsalar aynı vergi zaten gelir hatta dışarıya ile satarsın ama gelin gorunki ihracata çalışan bir tane tır bile memleketten mazot almıyorlar hepsi bulgaristandan veya yunanistandan alıyorlar hatta ve hatta yatlar bile adalardan alıyor
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
oh ne güzel bunada sesçıkarmadan dişimizi birazcık daha sıkıp katlanalım
-
arttırmazlarsa........alayına........................çok kırılırım Ehtiyar abim...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
seçimde saçma sapan şeylere harcıcak para var millete para vermeye gelince kaynak yok zam yapalım...
oh ne ala ya para mı azaldı zam yapalım gitsin.bırak allah aşına ya...
-
Bu zalimlerin keyfine kaldık.
Oy verenler umarım memnundur.
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
-
HiÇ Şaşırmadım
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Yine mi beee..
Haydaaaaa!!
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
Sigara ve benzine vergi zammı
Sigara ve akaryakıttaki ÖTV’yi artırma hazırlığı yapan hükümet, 2008 yılı için buradan 4-5 milyar YTL ek gelir sağlanmasını planlıyor.
Benzinde yüzde 1.79-3.58, motorinde de yüzde 2.63-5.26 arasında ÖTV artışı öngörülürken, sigaradaki ÖTV’nin 10-15 Ykr artırılması için hazırlıklar yapılıyor.
HÜKÜMET, bütçe üzerinde olumsuz etki yaratan gelir performansını artırmak için 2008 yılında 4-5 milyar YTL tutarında ek gelir sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Başbakan Yardımcısı ve ekonominin koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren’in 3 aylık eylem planını açıklarken değinmediği "ek kaynak" çalışmalarının temelini ise ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) artışları oluşturacak. Maliye Bakanlığı, Hazine ve DPT Müsteşarlığı’nın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, akaryakıt ürünlerinden maktu olarak alınan ÖTV ile tütün ve tütün mamulleri üzerindeki asgari maktu ÖTV’ye bir miktar zam yapılacak. Avrupa Birliği (AB) ile vergi alanında üzerinde en çok durulan konulardan biri olan alkollü içeceklerde ise herhangi bir vergi artışı şu aşamada planlanmıyor.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...id=180&sz=2089
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Biz enayiyiz nede olsa. Aldığım maaştan harcadığım paraya kadar herşeyden vergi alıp doymadı bu millet
-
bybrut adlı üyeden alıntı
Biz enayiyiz nede olsa. Aldığım maaştan harcadığım paraya kadar herşeyden vergi alıp doymadı bu millet
Doyamaz ki - millet yurt dışından %5 faizle para alıyor bankadan, buraya getirince ona hemen %15 faiz veriyoruz (ikisi de senelik faiz). aradaki %10 cebimizden çıkıyor. Böylece 60 milyar DOLAR servet kaybettik şimdilik, ve sürekli gidiyor.
"Aman faizleri ellemeyelim, yabancı sermayeyi korkutmayalım" diyorlar sonra.
---
-
ben aylık 340 ytl vergi veriyorum kapalı çarşıdaki kuyumcu yıllık 900 falan veriyo düzen tıkırında
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
-
%47, Allah sizden razı olsun!!!!
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
-
Daha önce de yazdım, ama geçen yaz USA ya gittim, herkes şikayetçiydi, benzin fiyatları çok arttı diye.. Oturup hesapladım. Şunu buldum:
Burada 1 litre benzine verdiğimiz parayla, Amerika'da 3.5 litre benzin alıyorsunuz.
...ve bu adamlar benzini suudi arabistan'dan gemiyle taşıyorlar. Ona rağmen ucuz!
---
-
Arttırın arttırın bakalim nereye dayanacak daha! insaf insaf!!!
[I]Прекален Моториэиран[/I] :wiinkk:
-
Bence yeni jenerasyon yönetimimizin sahipleri kurdukları "süper" ekonomi sistemini kurtarmaları için daha çok zam yapmaları, vergilerin oranlarını attırmaları, yeni vergiler koymaları da lazım.
Örneğin kitaba ÖTV getirilmeli, normal yollara da gişeler veya OGS konmalı, şehirlerarası yollardaki pınarlar ve hayratlar jetonlu hale getirilmeli, bisikletlere de plaka ruhsat ve bandrol uygulanmalı, yaz saati uygulamasına geçmek isteyen vatandaşlar ziraat bankasında açılacak olan hesaba belli bir para yatırıp makbuz almalı ve saatlerini ondan sonra ayarlayabilmeli, her gönderilen e-mail için pul harcı alınmalı...
Örnekler uzatılabilir. Bunlar yeterli gelmezse sorun değil, IMF'ye biz bunu bunu bunu yaptık yetmedi deyip her zaman borç alabilirler.
Teşekkürler Türkiye, her nerede ....yor ve ve ....liyorsan.
-
Rigel adlı üyeden alıntı
Teşekkürler Türkiye, her nerede ....yor ve ve ....liyorsan.
yuhahahahahaahhaahhahahaahha
-
-
Sigara ve benzine ÖTV zammı
Sigara ve benzine ÖTV zammı Hükümet, bütçedeki dengeyi sağlamak için daha önce işaretini verdiği vergi artışlarını uygulamaya koydu.
Buna göre, tütün mamulleri ile akaryakıt ürünlerinden alınan Özel tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırıldı. Bakanlar Kurulu Kararı ile tütün mamullerindeki ÖTV oranı yüzde 7.1 artırılırken, akaryakıt ürünlerindeki ÖTV de yüzde 8.36 ile yüzde 17.3 arasında değişen oranlarda yükseltildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, tütün içeren purolar, sigaralar, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünler gibi bütün tütün ürünlerindeki ÖTV miktarı 0,5 YKr artırılarak asgari maktu vergi tutarı 0,0700 YTL'den 0,0750 YTL'ye çıkarıldı. Böylece paket başına 1.4 YTL olan maktu vergi de 1.5 YTL'ye çıktı.
Petrol türevlerinde de ÖTV artışına gidildi. Buna göre, benzol, toluol, solvent nafta, white spirit, diğer solventler, petrol eteri ve diğer petrol türevlerinde kilogram başına 1,4845 YTL olan ÖTV miktarı 1,5985 YTL'ye yükseltildi.
Buna göre akaryakıt ürünlerindeki yüzdesel ÖTV artışları da şu şekilde oluştu:
95 oktan kurşunsuz süper benzinde yüzde 8,36,
Motorinde yüzde 10,78,
Doğalgazda yüzde 9,52,
Araçlarda kullanılan LPG'de yüzde 15,77,
Evlerde kullanılan LPG'de yüzde 17,13.
Akaryakıttaki vergi artışlarının benzin fiyatına yüzde 3-4, motorin fiyatına da yüzde 5-6 arasında yansıması bekleniyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...d=180&sz=39477
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
ÖTV Ne demek ihtiyar abi cehaletimi mazur gör
Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)