Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

11.02.2007 [Adana MT] Hieropolis Kastabala ve Karatepe Örenyeri Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    Bu haftasonu da artık gelenekselleşen tarihi mekan gezilerimizden birini yaptık. Şanlı bir tarihi olan ünlü Hieropolis Kastabal Örenyerini ve tüm dünyaca önemi olan Hitit uygarlığının önemli bir yerleşim yeri olan Karatepe Açık Hava müzesini gezdik. Gezi arası molamızda da pikniğimizi yapıp yemeklerimizi yedik. İşte fotoğraflarla gezi raporumuz.

    Fotoğraflar: %90 Fuut (Fuat) ve %10 Ben

    Geziye Katılan Arkadaşlarımız

    Makine (Hasan) + Fuut (Fuat) - Suzuki DL650 V-Strom
    qrar (Erhan) + BUnReCU (Burcu) - Keeway Supershadow 250
    fevri (Murat) - Keeway Supershadow 250
    tequ (Mali) - Zongshen ZS 200GY
    ahmetnr (Ahmet) - Mondial
    Özden - Mondial
    ahmet10aran (Ahmet) - Trex 150 Scooter
    msoysarac - Elite 100
    Cem - Zealsun 125cc
    airman (Ahmet Sami) - Kanuni 150C
    Savaş - Honda CBF150

    Her zaman olduğu gibi kulüp önünde buluştuk.



    Racingçi iki arkadaş geliyor.



    Sabah sohbetleri



    Bu sırada Burcu yeni bir arkadaşla oldukça samimi yakalanıyor.



    Keyfim yerinde



    Bu sırada yoldan oldukça sevimli bir köpecik geçiyordu sevdik oynadık.





    Artık yola çıkma vakti geldi ve motorlara atlayıp Ceyhan'daki arkadaşlarımızla buluşmak için hareket ettik. İşte yoldan kareler.

















    Murat'ın (fevri) motorunda ufak bir sorun çıktı Ceyhan gişelerinin orda durduk. Sorun çözülmesede yola devam etmemizi engelleyecek bir durum değildi.







    Durduğumuz yerden Ahmet'i (ahmetnr) aradım ve yolda olduğumuzu söyledim. Tekrar yola koyulduk ama Murat'ın motosikleti gene problem çıkarttı ve tekrar mola verdik. Mola yerinde de ilginç pozlar verdik ve fotolar çektik.



    Bu koyun sürüsü otoban'ın hemen yanında otluyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.



    Nereye bakıyor bu adamlar?



    Sonunda Osmaniye gişelerinde Ceyhan grubu ile buluştuk. Akabinde Osmaniye içinde eksik malzemeleri tamamlamak için bir markete uğradık.







    Malzemeleri aldıktan sonra ilk durağımız olan Kastabala'ya doğru yola koyuluyoruz.







    İşte Hieropolis Kastabalaya vardık. Motorlarımız park ettik ve ören yerini gezmeye başladık.



    Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Böylece bölge hakkında da doyurucu bilgiyi okumuş olursunuz.

    Bodrumkale (Hieropolis)-Kastabala

    Ceyhan Nehri'nin kuzeyinde Kesmeburun ile Bahçeköy arasındaki küçük ovaya hakim olan bir kaya çıkıntısı üzerinde Bodrum Kalesi adını taşıyan bir Ortaçağ kalesi yükselmektedir. Kale Adana'ya 110 km. uzaklıkta, Osmaniye'yi Aslantaş Barajı ve Karatepe-Aslantaş açık hava müzesine bağlayan yol üzerindedir. Buradaki antik kentin kalıntıları bugün halen kalenin çevresinde görülebilmektedir. Bu antik kentin adı ancak 19. yy. sonunda burada bulunmuş olan antik yazıtlar sayesinde Hieropolis- Kastabala olarak belirlenebilmiştir. O zamandan beri çeşitli uluslara mensup araştırmacılar Kastaba'nın anıtları, yazıtları ve sikkeleri ile ilgilenmişler ve bu araştırmalar sayesinde antik kentin tarihini aydınlatmak mümkün olabilmiştir.

    Bugün Kastabala örenyerinde görülen kalıntılar tamamen Roma Devrinden kalmadır. Kastabala'yı Karatepe'ye bağlayan asfalt yoldan M.S. 200 yılları civarında inşa edilmiş olan 300 metre uzunluğundaki sütunlu cadde görülmektedir. Bu cadde kalenin bulunduğu kayalığın yanından geçip asıl yerleşme bölgesini oluşturan arkadaki vadiye iner. Bu vadinin yukarısında yer alan terasta çok sayıda yazıtlı heykel kaidesi bulunmuştur. Buradan vadiye kadar uzanan düzlük alan stadyum idi. Bunun biraz ilerisindeki yamaçta oldukça iyi durumda kalmış olan tiyatro görülmektedir. Tiyatronun karşısında Roma Devrinden kalma bir hamamın kalıntıları vardır. Ayrıca M.S. 5./6.yy. lardan kalma iki kilise yapısı da dikkati çekmektedir. Bunların biri sütunlu caddenin hemen yanında olup, yapımında Roma İmparatorluk Devri yapılarından sökülen mimari parçalar kullanılmıştır. Kentin çevresinde çok sayıda mezar yapıları ve kaya mezarları görülmektedir. Kentin su ihtiyacı Ceyhan Nehri'nin doğu yakasında bulunan Karagedik Köyü civarındaki kaynaktan karşılanıyordu.

    Kastabala'nın tanrıçası Perasia'nın çok eski dinsel bir merkez olduğu anlaşılan ülkesi çok genişti. Bu ülke kuzeyde bugünkü Karatepe ve Bahadırlı köyleri, güneyde kıvrım kıvrım kıvrılan Ceyhan (antik Pyramos) Irmağı'nın suladığı zengin ve verimli ovaya yayılıyordu.

    Hieropolis-Kastabala'nın kutsal bir merkez olduğunu vurgulamıştık. Amasya'lı Strabon'a göre, Kastabala' da Artemis Perasia' nın kutsal tapınağındaki rahibe dinsel törenler uyarınca yaptığı uzun danslar sonunda vecde gelirdi, Rufailer örneği kızgın közler üzerinde oynamayı sürdürür ve vecdin zirvesinde elindeki meşaleyle tapınaktan dağa, Ceyhan'ın koyaklarına, ormanlık tepelerine doğru kaçardı. Gene Hellenistik ve Roma İmparatorluk Çağında Perasia şerefine burada kutsal Pan-Hellenik yarışmalar düzenlenirdi. Sikkelerde, kenti temsil eden kule-başlıklı kadın başının önünde, kutsal kentin sahibesi tanrıça Perasia'nın simgeleri olan meşale ve çam ağacı bulunuyordu.

    Strabon'un sözünü ettiği Kastabala'nın tanrıçası Artemis Perasia Kubaba'dan başkası değildir. Kastabala kült yerinin önceleri sanıldığından çok daha eski olduğu ve tanrıça Kubaba'nın onun sahibi olduğu açığa çıkmıştır. Kubaba, Kybele olarak bildiğimiz Anadolu'nun ana tanrıçasının eski adıdır. Kaynaklarda bu ada ilk defa M.Ö. 1800'lerde Asur Kolonileri Döneminde Kültepe arşivlerinde ve Hititlerin başkenti Boğazköy'deki (tarihi Hattuşaş) M.Ö. 1500-2000 arasına tarihlenen kral arşivlerinde, diğer tanrı ve tanrıçaların adları arasında rastlanır.

    Hitit İmparatorluğu'nun M.Ö. 1200 sıralarındaki çöküşünden sonra, Kargamış Son Hitit Çağında Hitit aleminin bir çeşit başkentiydi. Kubaba onun ana tanrıçası olmuştu ve "Kargamış Kraliçesi" olarak biliniyordu. Bu dönemde Kubaba kültü daha büyük bir hızla yayıldı. Domuztepe'de bu külte ilişkin kabartmalar vardır. Frigler tarafından benimsenen tanrıça Kubaba'yı Pessinus'ta ve Sard'da görüyoruz. Tanrıça heykeli M.Ö. 204' te Roma'ya taşınmış ve Palatium'a yerleştirilmiştir. Grek-Roma döneminde Artemis Perasia diye tanınır.

    Son Roma Çağında M.S. 5.yy. da Karatepe ve Düziçi yörelerinde zeytinyağı üretiminde bir patlamaya tanık oluyoruz. Bu yörede adım başı zeytinyağı üretiminin göstergesi olan pres taşlarına, masere kalıntılarına; 7-10 km. aralıklarla da renkli taban mozaikli bazilikaların, tapınakların izlerine rastlanır. Zeytinyağı büyük bir olasılıkla önce Hieropolis-Kastabala'da toplanıyor, oradan da İssos körfezinin limanlarına indiriliyor olmalıydı.

    Roma Çağından kalma Hieropolis-Kastabala'da gerek Roma valilerine gerekse, o dönemde kurulan bağımsız krallıklara ait birçok yazıt ve sikke bulunmuştur. Bu bağımsız krallıklar Kastabala'da yaklaşık M.Ö. 17 yılına kadar hüküm sürmüşlerdi. Aralarında en önemlisi ve nam bırakanı Tarkondimotos I ile Philopater II idi. Bu krallar kendi adlarına sikke basmışlardı. Bir ülkenin bağımsızlığı kendi parasının varlığı ve bu paranın geçerli olmasıyla ölçülür ve kanıtlanırdı.
    Kaynak: http://www.kultur.gov.tr/





    Grup iştahla sütunlu yoldan yürüyor.







    İşte Bodrum Kale.













    Ekip tarih kokan mekanı en ince ayrıntısına kadar gezmekte.







    Bazilikadan geri kalanlar.





    Fuat ve Ben



    Çevreden manzaralar









    İşte kaya mezarları.





    Ören yerindeki tiyatroya varıyoruz.







    6 kişilik gösteri.





    Tiyatro koltukları ve merdivenleri. Muhteşem işçilik.











    Hieropolis Kastabalayı gezdikten sonra tekrar motorlarımıza atladık. Yemek yiyeceğimiz ve sonrasında gezeceğimiz açık hava müzesinin bulunuğu Karatepe'ye doğru yol almaya başladık. İşte yol manzaraları.









    Sonunda Karatepe mesire yerine vardık. Motorlarmızı park edip acıkan karnımızı doyurmak için hazırlıklara başladık.



    Erhan hemen ateş yakma işini eline aldı. Diğerleride sucuk, kola servisi vs ile uğraşmaya başladı.





    Burcu hepimizi şaşırttı. Sanırım çok acıkmıştı Özden'e ayrıca teşekkür ediyorum. Sucuk yığınını düzene sokup pişirilir hale getirdiği için. Et konusunda 1 numara



    Toplantısı erken biten Ahmet Sami bey (airman) ve arkadaşı yanımıza gelebildi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca yanında bölge ile ilgili yazı bulunan dergiyi de yanında getirerek tarihe ve bilgiye olan hassasiyetini bize sundu. Tekrar teşekkürler.



    İşte hazırlanmış sucuk, sosiz ve salam yığını



    Bu arada Mali (Tequ) Fuat'ı kızdırmış. Fuat'da almış sopayı eline ver Allah ver yapıyor.



    İşte muhteşem manzara ve beraberinde soframız.







    Bencil Fuat uçurduğu sosisi pişirirken. Ateşi ilk kullanan arkadaşımız oluyor. Daha sonra linç ettik ama insanlara saygı gereği yayınlamıyorum o fotoları



    Ahmet ateşi hararetlendiriyor.



    Off off sucuklara bak. Bir Adana'lıya yapılacak en kötü şeylerden birisi et yedirmemektir. Öldür daha iyi



    İşte Adana MT.



    Mali yanımda kuzu kuzu yemeğini yiyor.



    Nasıl bakmışım Özden'e. Sucukları fena sahiplenmişim



    Yemekler yendi insanlar canlandı. Fuat ben kross yapacam diyince Mali kıramadı motorunu verdi. Fuat'da nereyi bulduysa çıktı. Tabi bunu gören diğer arkadaşlarda aksiyona ortak oldular. İşte o anlar.













    Aksiyon sonrası ortalığı toplayıp müzenin yolunu tuttuk.

    İşte müzedeyiz. Daha girişte eserlerle karşılaşıyoruz.





    Müzeye büyük katkısı olan. Nerdeyse herşeyi yapan insan. Prof.Dr. Halet ÇAMBEL.



    Görevli harita üzerinde müzeyi anlatıyor.



    Erhan doğa manzaralı pozuyla.



    Çevreden manzaralar.







    Manzara ile Fuat.



    Evet artık eserleri geziyoruz. Ama öncesinde Karatepe hakkında da bilgi vermek istiyorum.

    OSMANİYE-KARATEPE-ASLANTAŞ GEÇ HİTİT KALESİ
    Karatepe-Aslantaş; Adana (bugün Osmaniye) İli, Kadirli İlçesi sınırlarında M.Ö. 8. yüzyılda, yani Geç Hitit Çağında, kendisini Adana Ovası hükümdarı olarak tanıtan Asativatas tarafından, kuzeydeki vahşi kavimlere karşı bir sınır kalesi olarak kurulmuş, Asativadaya diye adlandırılmıştır. Kalenin batısında, güney ovalardan Orta Anadolu yaylasına geçit veren bir kervan yolu, doğusunda Ceyhan Irmağı (Pyramos), bugün ise Aslantaş baraj gölü yer almaktadır. Yüksek kulelerle donatılmış T-biçimli anıtsal iki kapı binası kale içine açılıyordu. İki kule arasından, üstü açık bir geçitten sonra bir eşiğin arkasında bazalttan mil yatakları içinde dönen anıtsal ahşap bir kapı aşılarak bir sahanlığa, bunun yanında iki yan odaya, gene sahanlıktan da kale içine giriliyordu. Güneybatı kapı binasının iç tarafındaki kutsal alanda çifte boğa kaidesi üstünde Fırtına Tanrısı'nın boy heykeli yer alıyordu. Kapı binalarının iç duvarları bazalt bloklara işlenmiş arslanlar, sfenksler, yazıtlar ile günün inanç ve yaşayışını sergileyen kabartmalardan oluşan duvar kaplamaları ile donatılmıştır. Bugüne kadar bilinen Fenike ve Hiyelogrif (Luvca) yazı sistemlerindeki en uzun çift dilli metin birer kere her iki kapı binasına; Fenikece 3. bir örneği de kutsal heykel üzerine işlenmiştir. Böylelikle, Fenike metninin okunabilmesi sayesinde, henüz tam anlamıyla çözümlenmemiş olan, Anadolu'da M.Ö.2.bin yılının başlarına kadar geri giden hiyerogliflerin nihai çözümüne olanak sağlayan bir anahtar ele geçmiş oldu. İşte bu yüzdendir ki Karatepe-Aslantaş yazıtları Mısır hiyerogliflerinin okunmasını sağlayan ünlü Rosetta taşına benzetilmiş, uluslararası bir üne kavuşmuştur. M.Ö. 2. bin yılda Anadolu'ya hakim olan, başkenti bugünkü Boğazköy (tarihsel Hattuşaş) olan Hitit İmparatorluğu M.Ö. 1200 yıllarında "deniz kavimleri" baskını sonucunda parçalanıp dağıldıktan sonra, Torosların güneyinde Malatya, Sakçagözü, Maraş, Kargamış, Zincirli gibi bazı krallıklar kurulmuş, bunlar daha sonra, çeşitli aşamalarda Asurluların eline geçmiş yağmalanmışlardır. Asativatas'ın hükümdarlığı işte bu döneme rastlar. Kurduğu kale de büyük olasılıkla Asurlular tarafından M.Ö. 720 sıralarında Salmanasar V, ya da M.Ö. 680 yıllarında Asarhaddon tarafından yakılıp yıkılmış ve terkedilmiştir.

    Astivatas'ın Seslenişi

    Ben gerçekten Asativatas'ım
    Güneşimin adamı, Fırtına Tanrısı'nın kulu
    Avariku'sun büyük kıldığı, Adanava hükümdarı
    Beni Fırtına Tanrısı Adanava kentine ana ve baba yaptı ve Adanava kentini ben geliştirdim
    Ve Adanava ülkesini genişlettim, hem gün batısına, hem de gün doğusuna doğru.
    Ve benim günümde Adanava kentine refah,tokluk, rahatlık tattırdım, ve Pahara depolarını doldurdum
    Ata at kattım, kalkana kalkan orduya ordu kattım, herşey Fırtına Tanrısı ve Tanrılar için,
    çalımlıların çalımını kırdım.
    Ülkede kötü olanları ülke dışına attım
    Kendime bey konakları kurdum, soyumu rahata kavuşturdum ve baba tahtına oturdum, bütün krallarla barış kurdum.
    Krallar da beni ata bildiler, adaletim, bilgeliğim, ve iyi yüreğim için.
    Bütün sınırlarımda güçlü kaleler kurdum, kötü kişilerin, çete başlarının bulunduğu sınırlarda;
    Mopsos evine boyun eğmeyenlerin hepsini ben , Asativatas, ayağımın altına aldım.
    Buralardaki kaleleri yok ettim, kaleler kurdum ki Adanavalılar rahat ve huzur içinde yaşaya.
    Gün batısına doğru benden önceki kralların alt edemediği güçlü ülkeleri alt ettim.
    Ben Asativatas, bunları alt ettim, kendime kul ettim ve onları ülkemin gündoğusuna doğru, sınırlarımın içine yerleştirdim.
    Ve günümde Adanava sınırlarını gün batısına, gerekse gün doğusuna doğru genişlettim.
    Öyle ki, önceleri korkulan yerlerde, erkeklerin yola gitmekten korktukları ıssız yollarda, günümde kadınlar kirmen eğirerek dolaşmaktadır.
    Ve benim günümde bolluk, tokluk, rahat ve huzur vardı.
    Ve Adanava ve Adanava ülkesi huzur içinde yaşıyordu.
    Ve bu kaleyi kurdum ve ona Asativadaya adını vurdum,
    Fırtına Tanrısı ve tanrılar beni buna yönelttiler, ta ki bu kale Adana ovasının ve Mopsos evinin koruyucusu olsun.
    Günümde Adana ovası topraklarında bolluk ve huzur vardı,
    Adanava'lılardan günümde kılıçtan geçen kimse olmadı.
    Ve ben bu kaleyi kurdum, ona Asativadaya adını vurdum.
    Oraya Fırtına Tanrısı'nı yerleştirdim ve ona kurbanlar adadım; yılda bir öküz, çift sürme zamanı bir koyun, güzün bir koyun adadım.
    Fırtına Tanrısını takdis ettim, bana uzun günler, sayısız yıllar ve bütün kralların üstünde büyük bir güç bahşetti.
    Ve bu ülkeye yerleşen halk öküz, sürü, bolluk ve içkiye sahip oldu, dölleri bol oldu, Fırtına Tanrısı ve tanrılar sayesinde.
    Asativatas'a ve Mopsos evine kulluk ettiler.
    Ve eğer krallar arasında bir kral, prensler arasında bir prens, hatırı sayılır bir insan Asativatasan'ın adını bu kapıdan siler, buraya başka bir ad yazar, bunun ötesinde bu kente göz diker ve Asativatas'ın yaptırdığı bu kapıyı yıkar, yerine başka bir kapı yapar ve ona kendi adını vurursa, aç gözlülük, kin ya da hakaret amacıyla bu kapıyı yıkarsa, o zaman Gök Tanrısı, Yer Tanrısı ve Evrenin Güneşi ve bütün tanrıların gelen kuşakları bu kralı, bu prensi ya da hatırı sayılır kişiyi yeryüzünden sileceklerdir.
    Yalnızca Asativatas'ın adı ölümsüzdür, sonsuza dek,
    Güneşin ve Ayın adı gibi.
    Kaynak: http://www.kultur.gov.tr/























    Muhteşem manzara eşliğinde gezmeye devam ediyoruz. Ağaçların içinde ilerleyen yol büyüleyici.







    İkinci kısımdaki eserleri geziyoruz şimdide.































    Muhteşem güzellikteki yoldan motorlarımızın yanına gidiyoruz.







    Müzeden ayrılıp tekrar yola koyuluyoruz. Artık eve dönme zamanı. Önce Osmaniye'ye uğrayıp yakıt ikmali yapıp sonrasında otobana girip Adana ya dönüyoruz.







    Sulama barajının orda kısa bir fotoğraf molası







    Sonunda Osmaniye'ye vardık. Benzin ikmali yaptık. O sırada Ahmet'in arka tekerleğinden acayip bir ses geldiğini fark etti. Kontrol ettiğimizde arka zincir dişli somununun gevşediğini gördük ve gerekli müdahaleyi yaptık.







    İşte muhteşem yazılar





    İşte otobandayız











    Ceyhan ayrımında artık vedalaşma vakti gelmişti. Ceyhan'lı dostlarımızla son sohbetimizi yapıp onları yolcu ettik ve tekrar yola koyulduk.





    Yoldayız





    Sonunda Adana'ya vardık ve birşeyler içmek için kulübe uğradık.



    Gezimizi böylece noktaladık.

    Öncelikle geziye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Harika bir zaman geçirdik. Tekrarını dilerim. Sabah çocuğu rahatsızlandığı için gelemeyen ancak bize piknik için yiyecek getiren Teknikhoca'ta teşekkürü borç bilirim. Diğer tüm arkadaşlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

    Başka bir gezi raporumuzda görüşmek ümidiyle.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    Biz bu haftaki gezi için yerimizi erken aldık aldıkta bekle bekle gelen giden yok sonra bir kamyoncu arkadaş bize ileriyi işaret etti bizde adana mt bizden önce geçtiği düşüncesi ile yola koyulduk







    Osmaniye gişelerinde gişe memuruna sorduk arkadaşlar geldimi diye ancak olumsuz bir cevap aldık bu arada telefon çalmaya başladı arayan (makine) hasan dı otoyolda olduklarını belirtti ve gişede belemeye devam ettik




    Arkadaşlarda gelince koyulduk yola ilk durağımız ve sonrası







    özden arkadaşımız yine telsizi elide (yuesu vx7cihaz)





    Fotoğraf çeken arkadaşımızın kontrasyonu çok önemli








    Bu resmi çekerken biraz üzerim kirlendi ama değer doğrusu







    Bu manzara karşısında biraz dinlenmek iyi geldi doğrusu




    Dönüş yolu






    Güzel bir gezinin ardından ceyhana girerken günün mutlu bir sonla bittiği dakikalar





    tüm arkadaşlara selamlar

  3. #3

    Üyelik
    15 Kasım 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    hyosung 250r orange thema
    hasan bekliyoruz resimleri geçen seferki gezileri anlattım bizimkilere sabırsızlıkla bekliyoruz

  4. #4
    msoysarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2006
    Şehir
    Ceyhan & Niğde
    Motosikleti
    YBR 125

    Işte çektiğim Resimler..

    bunlar benim yakaladıgım kareler.. Yanlız FUAT ABİ'nin o EŞSİZ yorumlarını da ekleyip HASAN ABİNİN LUMiX'YLE CEKTİĞİ KARELER cok daha güzeldir.. Eminim (OLDU MU FUAT ABİ?? )


    Ceyhan Çıkışında ADANA MT'yi bekliyoruz..


    Adana MTnin Daha önce Geçtiğini Düşünerek(kamyoncu arkadaş bize ileriyi işaret etti) Osmaniye Otoban Gişelerine Gelip Buradan onları Karşıladık. Aşagıdaki Resimde Görmeniz Mümkün..




    Kastabala Kalesi


    sütunlar eşliğinde kale...


    Hasan Abinin de dediği Gibi Burası bir kilise ve Sadece Doğu çephesi Günümüze kalmış..


    Bu arkadaşımızda Görmüş Oldugunuz Kilisenin Baş rahibi
    ÖZDEN abi.. namı değer BUFFIR ÖZDEN


    Ahmet Abi(AhmetNR) doğayla içiçe...


    Erhan abi-Fuat abi VE tabiki BURCU antik tiyatrodalar..


    Bu antik Tiyatro gerçekten İnanılmaz bir mimari.. Telefondan müzik çalarken o kadar güzel yankı yapıyordu ki duymalıydınız..


    Bu görmüş oldugunuz Tiyatronun En üst Sırasında yer alıyor.Sırt dayanagı Cok rahattı Test ettik Cem abiyle..


    yine antik tiyatronun ÜSTTEN GİRİŞ olarak tahmin ettiğimiz bir kapısını görüyorsunuz.


    kaleye çıkan bu yolda SÜTUNLAR COK DÜZENLİ GELİYOR
    ,
    AŞAGIDA RESİMDE GÖRMÜŞ OLDUGUNUZ BAŞKA BİR SÜTUN MUHTEMELEN DİĞERLERİNİN UZANTISI...

    işçiliğin güzelliğini görmemek içten bile değil..


    Evet açıktık ve KARATEPEDE Kamp alanındayız..


    Fuat-Erhan-Hasan Abiler Ateşi yakmaya çalışıyorlar..


    ahmet10aran ve özden abi suçukları dilimlerken...


    Hazırlıklarımız Tam Gaz..


    LÜTFEN MANGALA DİKKAT 1 TANE SOSİS VAR.. Sizce KİMİN??
    Ve ARKADAN TEPKİLER BELLİ OLUYOR.. (qrar)


    BU RESİM GELMEYENLERE NE KAÇIRDIKLARINI BİRAZ ANLATIYOR..


    Ahmet abi tam gaz YELLEME MODUNDA..


    ADANA MT 'den yemek faslı..


    Doktorum Çevirsek? Aman yanmasın...


    FAZLA SÖZE GEREK VAR MI?


    VEE İŞTE ÜNLÜ CROSS UZMANIMIZ FUAT ABİ.. yanlız motor neden yanında? üstünde olması gerekmiyor mu? (anladınız siz onu)


    Evet binmiş geliyor.. Aman dikkat..


    Ve fuat abiyi izliyoruz.. AKILLARDAN NE GEÇİYOR SİZCE?


    BU SEFER KOPTU GELİYOR...


    Ve AhmetNR dayanamıyor.ATLIYOR 125cc Mondial'e BAŞLIYOR CROSS'A.BAŞARILI DA OLUYOR...


    VE şimdi sıra Burcuda...


    İŞTE GİDİYOR...


    ortada bir sandal var.pek görünmüyor gibi ama.. gerçekten tamamlıyordu kareyi..

    BENDEN BU KADAR. MÜZE KISMI HASAN ABİYE ait.. çünkü açıklamaları gayet aydınlatıcı oluyor..

    TAMAM FUAT ABİ YA SENİN ÇEKTİĞİN RESİMLERİN AYDINLATILMASINI SAĞLICAK HASAN ABİ..

    SON OLARAK GERÇEKTEN SÜPER BİR GEZİYDİ.. EMEĞİ GEÇEN HERKESİN ELİNE,KOLUNA,AYAKLARINA,DİLLERİNE SAĞLIK(cok mu uzattım ya.).
    VE SİZİN GİBİ DEĞERLİ İNSANLARLA TANIŞTIĞIMA COK MEMNUN OLDUM.. HERŞEY İÇİN COK TEŞEKKÜRLER...
    [B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)

  5. #5
    Fuut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW R50
    Çok güzel bir gezi oldu ve sizlerle tanıştığıma bende çok memnun oldum.
    Resimler çok güzel benim çektiklerim gölgede kaldı. Hasan belkide yayınlamaz

  6. #6
    enginkadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    ADANA/SEYHAN
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR Kırmızı
    Muhteşem gezi olmuş.Ellerinize sağlık:paylaşım için teşekkürler.

  7. #7

    Üyelik
    22 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Yamaha XT600
    arkadaşlar gezi süper, özellikle sucuk kısmına bayıldım...
    sorunsuz geçmiştir umarım ...

  8. #8
    qrar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 A K07
    benim fotolar çoktan hazır olurdu ama .....
    ev arkadaşım hilmi abim kendisini bir yere bırakmamı rica etti. o esnada bende tüm eşyalarımı eve çıkartmıştım. sonra yola koyulduk ve onu bıraktıktan sonra zincirim attı. hem ön hem ayna dişliden çıktı. ön dişliyi yerine takmak için lokma takımı gerekti ve kime alet lazım olsa benden yardım isterler ama kendime faydam dokunmadı. 1 saate yakın uğraştım baktım olmayacak abimden yardım istedim. lokma takımı geldi ve 8dk içinde işim bitti. gezi yorgunluğunun üstüne kaymak gibi oldu bu şanssızlık.

    içimi döktüm beeeee......


    fotoları ekliyorum ama yorgunluk nedeni ile fazla yorum yapamayacağım.

  9. #9
    msoysarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2006
    Şehir
    Ceyhan & Niğde
    Motosikleti
    YBR 125

    geçmiş olsun..

    Abicim geçmiş olsun ya.. adana içinde oldugu,gezi de olmadıgı da iyi şans olmuş.. 8 dakika mı.valla süpersin
    görüşmek üzere..
    [B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)

  10. #10

    Üyelik
    13 Ocak 2007
    Şehir
    adana/ceyhan
    Motosikleti
    trex 150 cc

    Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim:)

    Gezi organizasyonuna ilk defa katıldım ve daha önce katılmadığım için pişman oldum..Ama ekip arkdaşlarımdan gördüğüm yakınlık sayesinde en baştan gezilere katılmış gibi hissettim kendimi herkese teşkkrler.. Birazdan bi kaç resim eklicem..


    Castabala'dan başladık gezmeye,tarih kokuyordu her yer.

    Kaleyi feth etmeye başladık yavaş yavaş

    Antik tiyatroda ses denemesi yaptım akustik güsel( sessss! deneme 1-2 sess )

    Mağara kızı burcu

    Bir anne şevkatiyle karnımızı doyurmamızı sağlayan Özden Abimiz..

    Bu manzaraya karşı sucuk ekmek gezinin en güsel anlarından biriydi...

    ''Bizi bole çeker misin'' diyen arkdaşlara Fuut'un espri ile karşılığı,masa devriliyordu

    BUrcu elindeki biber gazı ile korkulu anlar yaşattı

    Temiz havanın etkisindendi galiba,pozlar bile actiondı..

    Tek bir sosis pişti ilk önce,ateşi kontrol amaçlı,fuat abinin başka bir niyeti yoktu eminim

  11. #11
    qrar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 A K07
    bu haftageçen haftaki gezinin tam 2 katı motorla gezimize başladık: yani 4 motorla

    hasan, ben, mali ve murat

    osmaniyede ceyhandan gelen arkadaşlarımızla buluştuk ve ilk durağımız olan hierapolis-kastabalaya gittik.






















    amfi tiyatro:













    dertli mali:



    şehir kalıntıları:



    kaya mezarlar:



    ünlü sütunlu yol:





    kastabaladan karatepeye doğru yola çıkarken(ben):



    yol fotoğrafları:





    karatepede aslantaş barajgölü kıyısında piknik alanına vardık ve hemen yemek olayına daldık:



    ben ve kelleşen saçım ortalığı ateşlemeye çalışırken:















    ve karatepe açık hava müzesindeyiz:







    hitit uygarlığının en büyük tanrısı: fırtına tanrısı:



































    bereket tanrısı( anlamışsınızdır )















    karatepedeki rehberimiz zeki bey:



    gezinin sonu. otobanda ceyhanlı arkadaşlarımızla ayrıldık.



    katılan herkese teşekkürler.....

  12. #12
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Evet diğer arkadaşlarda fotoğrafları ekledi. Bende tüm fotoğrafları tamamladım.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  13. #13
    Fuut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW R50
    Hasancım orda 6 kişilik gösteri yazmışsın ama burcu ve diğer arkadaşlar HALAY çekmiyor muydu

    Birde tequ ve burcunun bana karşı çıkardığı biber gazı olayı var Böyle şakaları kınıyorum

  14. #14

    Üyelik
    20 Kasım 2006
    Şehir
    01
    Motosikleti
    ne istersen var :P
    hayır, o sahne tiyatro bitişi idi, seyircileri selamlioduk
    bu selamlama fikri kimden çıktı acaba

    Allah var, biber gazını hakettin, tabi bu işten nasibini diğer arkadaşlar da aldı ama, canım sağolsun



    güzel bir geziydi, katılan arkadaşlara teşekkürler
    (kendime de teşekkür ediyorum)
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

  15. #15
    sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Muğla nın herhangi bir gizli cennetinde.
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    yine çok güzel gezi olmuş . Teşekkürler Adana MT ...Bi mavi boncuk ayarlayın...nazara geleceksiniz böyle giderse
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

  16. #16
    vasox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    adana
    arkadaşlar güzel gezi olmuş fuut senin makinayı resimlerde göremedim
    baba sucuk ekmek güzelmiş afyet olsun

  17. #17
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @sahinbirinci Evet hemen bir nazar boncuğu ayarlamak lazım.

    @vasox Murat'ım sağoalsın. Fuat'ın motorda ufak bir problem vardı. Benim yolcum olarak geldi.

    Yayınlamıyayım diyordum ama konu biber gazından açılınca fotoğrafı koymak farz oldu

    İşte Burcu ve Nato biber gazı. gözlerimiz yaşardı





    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  18. #18

    Üyelik
    13 Ocak 2007
    Şehir
    adana/ceyhan
    Motosikleti
    trex 150 cc

    Bende kınıyorum..

    @Fuut piknik yerinde yaptığın cross esnasında kask takmadığını resimlerde de olduğu gibi gördük..ve seni seni kınıyorum

  19. #19
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Alıntı ahmet10aran adlı üyeden alıntı
    @Fuut piknik yerinde yaptığın cross esnasında kask takmadığını resimlerde de olduğu gibi gördük..ve seni seni kınıyorum
    Hehe evet kınayın arkadaşlar. Kötü örnek oluyor herkese. Kask kafalı nolucak
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  20. #20

    Üyelik
    04 Ocak 2007
    Şehir
    Osmaniye
    Motosikleti
    Kendi Küçük Ama Marifeti Büyük
    çok güzel gezi olmus bir daha bekliyoruz buralara benide unutmayın
    [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"]
    ONLY LOVE MOTOR
    [/COLOR][/FONT]


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)