Abi 60W çift Aküyü nasıl somurmuyorr bu cıft farlıların orjınalınde ıcınde 18/18W x 2 adet var ben 55/60W taktıgımda Aküyü zorlamıstı ve arka yansıtıcıyı erıtmıstı umarım sende aynı sey olmaz...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
ısınma biraz fazla ama bir haftayı geçti gece 2 saatten fazla yandığıda oldu ama şu ana kadar sorun olmadı aküde ama tabi çalışmazken yada rolantide bırakırsan 15dkda falan aküyü boşaltır kesin
ha bide bu arada motorun orjinali çift farlı değil ramzey scooterlarda orjinalınde sağda h4 yanar ve sadece kısa devresini kullanarak kısa aydınlatır solda ise h3 yanar uzun ve sellektör yapar ben bunların ikisinide h3 yaptım hem böle görüntü hoş oldu hemde aydınlatma daha iyi sağlandı
Ramzey 125 cc scooter
Ben Gündüzleride Farını kapatmayan bırı olarak bana hıc uygun degıl hatta bazen dıger araclara gorunmek babında uzunları bıle yaktıgım oluyor o yuzden bana gıtmıyor... Bu Narva nın servıste 35W lıkları var onlardan takıcam artık cunku 18W dan hıc memnun degılım gecelerii.. Hayırlı olsun..
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
sağolasın oda hoş olur ya da görünmek istiyosan philips motovısıonlar var motosiklet için üretilmiş ama tabi biraz tuzlu ayrıca bunları sabahta yaksan motor giderken sorun yaşamazsın emin ol ama tabi mutlaka bi süre kapatman gerekir
Ramzey 125 cc scooter
kaça bu ampuller. girişi nasıl otomobil ampulü gibimi tırnaklı. bende memnun değilim ybr ampulünden taktırcam yuvayla beraber değiştircem.
arkadaşlar inanın xenon dan gerisi yalan
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
arkadaşım o taktığın xenonun merceksiz olduğu için ve direksiyon kafasının önünde sürekli oynayacağı için ne kadar göz aldığının herhalde farkındasındır bi gün birinin gözünü alırsa üstüne doğru gelirse hiç şaşırma ama görüntüsü hoş olmuş kazasız belasız güle güle kullan
bak bende xenon taktım ama tepkiler ve motorun kaldıramaması sonucu söktüm [IMG][/IMG]
Ramzey 125 cc scooter
@umutddr kardeş fikir verdiğin için sağol belki başka arkadaşları aydınlatırsın ama ben far aynasını ve xenon şapkasının ona göre ayarladığım için otomobillerin plaka mesafesinin üzerini aydınlatmıyordu biraz bu konuda ihtisasım vardır benim taktığım fara tepki den çok hırsız çektiğim doğrudur şu anda zaten xenon yok mototr çalındığında beyninide sökmüşler ayrıca xenon kullanan motosiklet ve otomobillerin %25 inde prejektör (mercek) kiti var ama kimse kimsenin üzerine gitmiyor tam tersi motosiklet için bulunmaz bir nimet seni herkes senden önce farkediyor burası çok gurur verici
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
eyw kardeş sende sağolasın sen herşeyi ayarladıysan problem yok motorun çalınmasına üzüldüm ama galiba bulunmuş bu kadarıyla atlatmışın ya oda şans geçmiş olsun diyorum.
Arkadaşım ampüllerin fiyetı piyasaya göre 15-20 arası değişiyo çifti tabi
giriş demişsin o da zaten normal h-3 bunların normal h-1 h-4 tipleride standart
motorunun far tipini öğrenirsen ona göre bişiler bulabilirsin.
Ama tekrar altını çiziyorum eğer önünü daha iyi görmek istiyosan ve motoruna güveniyosan xenon ha eğer motoruna güvenmiyosan sarı ampüllere devam
:D
Ramzey 125 cc scooter
bu arada xenonlar daha çok akım çekip halogenlerden daha yüksek watt lı sanılıyor böyle bir yanılgı var ama xenon lar 35w ve 55w olarak iki çeşitler 55 w olanları çok daha pahalı ve daha nadir bulunuyor genelde motosikletlere taktığımız 35w lık xenon dur, normal bildiğimiz halogen H4 ampul55-60w H1 55w dır xenon taktım aküm mahvoldu diyenler zaten xenon takmanında akünüz bitecekti
Yukseltici role lazım
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
selam bu ay sıfır aldığım honda cbf 150 min farlarından çok memnunum..
ama
motorumun yolu daha fazla aydınlatmasını istiyorum
lakin
cbf 150 far elektriğini bobinden alıyor doğal olarakta gazı kestiğim zaman far sönük yanıyo bu durumdan şikayetçiyim..
istiyorum ki farım gazı kestiğimde bile sönük yanmasın
h4----- yada-----h7 takayım istiyorum
h4 yada h7 orjinal aküyü boşaltırmı yada zararı olurmu..
ybr lerde xenon 8000k randumanlı çalışıyormuş aküye zararı olmuyormuş..
sizden ricam honda cbf 150 için uygun marka ve model h4 yada h7 ampul yada kit ne kadardır bana cbf 150 için şu marka şu modeli kullanabilirsin hiçbir zararı olmaz deyin..
dostum bıgün yarın bişey yokmuş gibi görünür ama bir gün küt diye yol ortasında ateşleme kesilir,bobinin yanar bende yapmıştım yapma dediler yaptım bak bişey olmadı dedim görürsün dediler 1 ay içinde gördüm. statörü degiştirdim beyini degiştirdim aküyü degiştirdim bütün elektrik tesisatını degiştirdim. ama bir türlü randıman alamadım ve motorumu 3\1 fiyatına satmak zorunda kaldım uygun fiyatlı zenonlar var çifti 150 ytl gibi bişey ampullerin açısı adam gibi ayarlanırsa karşıdan gelenin gözünü almaz .tecrübeyle sabittir yaşadıklarımı anlattım sana aklında bulunsun diye gerçi her motorda aynı olay olurmu bilmem ama
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
arkadaşım xenonları tutturmuşsunuz motora zararlı diye bu olayın wattı belli zaten 35w yani senin normal kullandığın ampülden bile daha az enerji harcıyor.
bludragger arkadaşımızın sorusuna gelince temiz bi oto elektrikçisi bulacak ve farların elektriğini aküden alıcak ondan sonra motorundaki ampül tipi neyse h4 h1 h8 hb4 h7 ona göre bir xenon kit alıp takacak olay gayet basit.
Sonuçta nemi kazanacak daha görünür olacak sürücüler tarafından yolda daha kolay farkedilecek ve önemlisi önünü adam gibi görebilecek
Ramzey 125 cc scooter
ya ben bu farları benim todaye takabilirmiyim?? ya bi yardım eden olmadı yaa
Ramzey 125 cc scooter
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)