"Uzaklara" gideceklere faydali bilgiler...
-
Arkadaslar, öncelikle umarim bu konuyu dogru yere acmisimdir. Konuyu acmamdaki amac daha önce uzak gezilere cikmis kisilerin edindigi tecrübeler dogrultusunda yanimiza kesinlikle almamizda faydali olabilecek alet, edevat, ivir zivir yani simdi aklimiza gelmeyen fakat daha önceki seyahatinde herangi bir cismin eksikligini duymus arkadaslarin paylasimlarini bekliyorum.
Ayriyetten faydali bilgiler dedigimiz özellikle kampcilarin, dagcilarin yada izcilerin paylasimlarinida bekliyorum. Mesela ben biraz önce ögrendim ki icinde hava boslugu birakilmadan agazi kapatilan plastik pet sise ates üzerinde erimeden su kaynatilabiliniyor. Yani bu tarz bilgileride bekliyorum.
Bu konuya eklenecek bilgiler uzak diyarlara yolculuk yapmak isteyen arkadaslara (ben dahil) isik tutabilir.
Klasik efsanevi bir bilgi vererek konuyu ben baslatmak istiyorum (saka amacli bu):
Manavdan aldiginiz karpuzunuzu sogutmak istiyorsaniz üzerini islak gazete kagitlariyla iyice sarmalayin ve günese koyunuz, karpuzunuzun bir müddet sonra sogudugunu göreceksiniz....
Hadi bakalim..... Start....
Reklamlar
-
Olası yağmur ihtimaline karşı yağmurluk büyük olasılıkla alınmıştır yanımıza. Buna ek olarak yağmur geçirmez eldiven kılıfı ve bot kılıfıda bulunmalı. Her ne kadar kışlık eldivenlerimiz olsa da onlar sadece suya dayanıklılar. Uzun süre yağmura maruz kalırsalar sıkıntı olabilir. Olası terlemelere karşı da yedekte bir tişört bulundurmalı.
Daha sonra aklıma gelirse yine yazarım...
-
Bu tür başlıklar baya var forumda. Ve en sonunda öyle bir hale gelirki söylenen malzemelerin tamamını alsanız değil motor ancak kamyonetle yola çıksanız ancak yeter. O nedenle ben kendi adıma yazayım.
1. Lastik tamir seti veya Köpük
2. Yağmurluk
3. Telefon
4. Para
Ayrıca ağzını kapatmanıza gerek yok. Aynı işlemi kağıt, naylon poşet gibi şeylerle de yapabilirsiniz. Isı iletiminden ve suyun n.ş.a. kaynama sıcaklığı olan 100 dereceden daha yüksek erime veya yanma sıcaklığına sahip her metaryel ile bu yapılabilir. Ama bu ısınma sırasında plastiğin ya da kullandığınız metaryelin bir miktar çözünüp suya geçmesi ihtmali daima var. Bu nedenle içme suyu olarak kullanacağınız şeyler için bunu yapmamanız gerekir.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
çadırınızın hava karardıktan sonra aydınlanma ihtiyacı için basit ucuz mumlardan alın oturduğunuz ve ihtiyaç duyduğunuz yerlere dikin yaktıktan sonra üzerine alt kısmı kesilmiş ped şişe yerleştirin bir çeşit gaz lambası taktiği diceksinizki ateş yakarız, gece geç saatlere kadar oturulan bir kampta aydınlanmak için yakılacak ateşte gidecek odun miktarı gerçekten çok fazla oluyor okadar odunu toplamak ta hamallık gibi geliyor insana
-
Mesela,seyahatlerimizde yanımızda dürbün bulundumalıyız .Ben kullanıyorum çok faydasını gördüm.
doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...
-
Portatif tahkim edevatı (özellikle ormanlık ve toprak arazilerde dolaşanlar için)
Bulamıyorum bulsam alıcam...
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Uzun yola çıkarken motorda mutlaka yağmurluk,artçınız varsa onun içinde bir yağmurluk bulundurmakta fayda var.en çok suya maruz kalan yer ayaklardır.Botunuz mutlaka su geçirmez olmalı veya yanınızda bot yağmurluğu bulunmalıdır.Eldivenlerde su geçirmez olmalıdır.Hiç olmazsa büyük boy bir bulaşık eldiveni bulundurun yanınızda.bunları eldivenizin üzerine geçirip ellerinizi sudan koruyabilirsiniz.
Sıcak havalarda bol miktarda tisort bulundurun yanınızda.Ayrıca mutlaka uzun kollu giyseler giyin yoksa istakoz gibi yanarsınız.Bu yaz arkadaşıma uyup kısa kollu tişort ile gün boyu motosiklet kullanmış ve kollarım yanık içerisinde kalmıştı
Motosikletiniz için lastik şişirici ve tamir edici spreylerden yanınızda bulundurunuz.
Özellikle sıcak havalarda yola çıkacaksanız dubleks lastiklerinizin siboplarını çelik sibobla değiştirmeniz faydalıdır.Sıcakta lastik ve cant aşırı ısındığından lastik siboplar yarılabiliyor.Buda başıma gelmişti.Motosikletinize uygun avadanlık takımı bulundurunuz çantanızın bir kenarında.Birde zincir spreyi bulundurmakta fayda var.
Geçeceğiniz güzergah üzerindeki motosikletinizin yetkili servislerinin telefonlarını bir kenara not edip üzerinizde bulundurun.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Portatif tahkim edevatı
(özellikle ormanlık ve toprak arazilerde dolaşanlar için)
Bulamıyorum bulsam alıcam...
Eminönü Mercan Yokuşu'nda var.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Portatif tahkim edevatı
Kardes, o dedigin nedir ya? Hic duymadim valla.
-
06 Aralık 2010, 22:38
atiturhan adlı üyeden alıntı
Kazma kürek bazen testere
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
06 Aralık 2010, 22:38
Khutuck adlı üyeden alıntı
Eminönü Mercan Yokuşu'nda var.
Teşekkürler. Bugün oradaydım :( Reflektörlü yelek aldım.Ama hafta içi gidince mutlaka alırım. Burada da resimlerini eklerim merak edenleri olur şimdi.
Kısaca : aynı anda yanınıza kazma ,kürek,testere,balta, murç vs gibi aletleri yanınızda bulundurma imkanı veren tek alet. All in one yani
-
06 Aralık 2010, 23:11
Sanırım Katlanır kürekten bahsediyolar küreğin yan tarafı testere şeklinde
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
-
06 Aralık 2010, 23:32
-
06 Aralık 2010, 23:47
Bu resimdeki benim istediğimin kötü bir yerli versiyonu gibi duruyor.
bunların alüminyum (paslanmaz) Ve daha portatif olup daha fazla alet olabileni ve daha kullanışlısını arıyorum. (sanırım amerikan yapımı) Resimdeki bildiğin kazma.kürek yaw
Bu arada google a yazdım ve hiçbir resim çıkmadı. Google bile biçare
Resimdeki gibi mesela. Küreğin yanları keskin balta olarak rahatlıkla kullanılabiliyor. Ve kalite de ortada
http://taosusu.en.ec21.com/Multifunc...1_3128576.html
yada
http://www.bamfordtrading.com/produc...ow-shovel.html
-
07 Aralık 2010, 01:12
Valla aydinlanmis oldum. Ama bisey merak ettim. Offroad a yada cross a gitmiyoruz ki.. Asfalttan tatil yörelerini, gezilip görülecek yerleri gezip tozup gelecegiz. Bu alet hakikatten gerekli midir? Bence bi victorinix caki alsak isimizi her türlü görür diye düsünüyorum.
-
07 Aralık 2010, 01:24
Valla aydinlanmis oldum. Ama bisey merak ettim. Offroad a yada cross a gitmiyoruz ki.. Asfalttan tatil yörelerini, gezilip görülecek yerleri gezip tozup gelecegiz. Bu alet hakikatten gerekli midir? Bence bi victorinix caki alsak isimizi her türlü görür diye düsünüyorum.
Belki ormanda da gezenler vardır
Özellikle en sondaki video olayı daha net açıklar sanırım
http://www.motosiklet.net/forum/etki...zi-cik-ii.html
-
07 Aralık 2010, 01:34
çok kere yazıldı yanlış hatırlamıyorsam en son Sinan açmıştı bir konu galiba,ama yine'de ilave edelim bir kaç lüzumlu malzeme
ilk önce şikin cüzdan yani bütçe
iyi bir dost sohbet,eşlik amaçlı
bakımı yeni yapılmış motosiklet
sonra full depo
don,atlet,çorap,terlik
akülü ve ya pilli lamba
kaliteli pratik çadır,uyku tulumu,mat,termos
fotograf makinesi,pill,hafıza kartı
cep telefonu şarj cihazı
müzik çalar
pratik tabure
çamaşır ipi
gerekli yedek motosiklet bakım ekipmanları
aklıma geldikçe ilave yaparız tekrardan
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
07 Aralık 2010, 02:23
-
07 Aralık 2010, 10:47
atiturhan ,arkadaşımın önerilerine ek olarak ,kask,bir miktar çeki ipi,kamera ,telefon,sigara içmeseniz bile bir tane çakmak ve mutlaka küçük bir yangın sündürme sihazı tvsiye ederim...
doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...
-
07 Aralık 2010, 12:02
o zaman biz motordan vazgeçelim ufak çaplı bir panelvanla yola çıkalım... ne dersiniz.
bence hemen gidin bir miktar ücrete yol asist'e üye olun yeter daha çok iş görecektir emin olun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler