Temizlik faidelidir yaparsan...............
Reklamlar
-
Bildiğiniz üzere önümüz yaz.Yine yollar asfalt yerine sıcak zift üzerine çakıl dökülüp,işte size yol denilerek kandırılacağız.Motorlarımız güneşte eriyen bu zifte bulanacak hatta bizde.
İşte bu noktada çamur ve diğer kirleri temizleyebilirken zift vs lekeleri temizlemek zor olabilir.
Ancak boş cam temizleme spreylerinin kutularına koyacağımız terebentini püskürterek motorumuzun boyalı ve plastik aksamına zarar vermeden (teorik olarak değil pratikte) temizlik yapmamız mümkün.
Terebentin,zift,taze sentetik boyalar,yağ, katran vb kirleri çözüp akıtacaktır.
Daha sonra sıvı sabun ya da şampuanla yıkayıp durularsak,motorumuz eskisinden daha temiz ve parlak olacaktır.
Sıvı sabunu yine sprey kutusuna koyup püskürtürtüp bir süre bekleyip durularsak ovmadan dahi temizlendiğini göreceksiniz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Reklamlar
-
yav kimse temizlik yapmıyomu hiç bişe yazmamışlar alahallah
-
Süper Moderatör
Sıvı sabunu yine sprey kutusuna koyup püskürtürtüp bir süre bekleyip durularsak ovmadan dahi temizlendiğini göreceksiniz
Abi nasıl bir sıvı sabundan bahsediyorsun burda? Tam olarak ne kullandığını yazabilir misin?
-
Süper Moderatör (BBRR)
ya cam temizleyen camsil spreyleri varya onlar işte ..boşaldımı atmıyosun ..terebentin yerine gazyağıda olur..buda denemiştir..boyayı besler ve yumuşatır aynı zamanda ..zamanla güneşten ve hava şartlarından sertleşen boya bölece daha uzun ömürlü olur...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
tamam boş camsil şisesini anladıkda. terebentin nedir nerden bulunur onu açıklarsan tam züper olacak. teşekürler
-
Eyong adlı üyeden alıntı
Abi nasıl bir sıvı sabundan bahsediyorsun burda? Tam olarak ne kullandığını yazabilir misin?
Bildiğimiz ellerimizi yıkadığımız sıvı sabun,tabiki biraz sulandırıyoruz reçel gibi olunca cihaz püskürtmüyor tükürüyor.
MT ATÖLYEye yazmıştım ellerimiz kirli-yağlı iken suya temas ettirmeden direk sıvı sabunla bolca ovalayıp sonra durularsak kirleri daha iyi çıkarır.Nedeniyse eller kirliyken suya sokunca kir suyla derimiz derinliklerine girip kalıyor yani suyla emiliyor,buradan yola çıkarak arabalarımın ve motorumun temizliğini yaparken boya tabancasına sıvı sabun koyup kompresörümle püskürtüyorum,bilhassa jantlar zor temizlenir onlar bile çözülüyor.
BBRR adlı üyeden alıntı
ya cam temizleyen camsil spreyleri varya onlar işte ..boşaldımı atmıyosun ..terebentin yerine gazyağıda olur..buda denemiştir..boyayı besler ve yumuşatır aynı zamanda ..zamanla güneşten ve hava şartlarından sertleşen boya bölece daha uzun ömürlü olur...
Ben biraz çöpçü ve zihni sinir adamım,boş sprey kutularını değerlendiririm.Bir ilginç öneri daha,hani klozet temizleyici koyu kıvamlı çamaşır suları vardır bolca dokülür kıvamlı olduğu için yüzeyde kalır ve kiri çözer,işte ben o vc temizleyicisini sprey şişesine koyuyorum ve püskürtüyorum.Hem daha az tüketim oluyor hemde her yere ulaşıyor
hayaletfilo adlı üyeden alıntı
tamam boş camsil şisesini anladıkda. terebentin nedir nerden bulunur onu açıklarsan tam züper olacak. teşekürler
Tüm yağlı boya badana malzemesi satan yerlerde bulunur.
-
-
Moderatör
Kompresorum olaydi ke$ke diyesim geldi
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
lucas adlı üyeden alıntı
Kompresorum olaydi ke$ke diyesim geldi
İşte kompresörün olmadığı durumlarda bu işe yarıyor.
-
-
ben lastikleri biraz parlaması açısından, süngeri arap sabununa birz batırıp siliyorum.. cok da güzel oluyor.toz flan da yapışmıyor hemen..
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
Süper Moderatör
-
teşekkürler paylaştığın için bi deneyelim bakalım bizde
-
03 Temmuz 2007, 22:26
Eyong adlı üyeden alıntı
Aslında en güzeli bu Kolay Yıkama yapan yerlerdeki maddeden bulmak, hani fırçasız süngersiz Easy Wash diyolar ya
Adam püskürtüyo maddeyi arabaya motora, sonra veriyor suyu mis
Kaynağını bulsam alıcam bir bidon kendime
Orhan hocaya teşekkürler, eskiden gazetelerin "püf noktası" köşesi olurdu pratik bilgiler veren, o tatda bi yazı olmuş.
Eyong'un bahsettiği gibi motosikletim çizilmesin diye, fırca değirmeden yıkamak için pratik bir "easy wash" benzeri çözümün var mı?
Not: Sizi sitenin Mc Gawyer'i yerine koymuş gibi olmadım inşallah
-
03 Temmuz 2007, 22:32
İhtiyar arkadaş, teee ne zaman açmış forumu olacakları görerek
tecrübe konuşur işte.
ama ben bu ACC-9 kimyasalından gemiden bir bidon beleşe kapayım da arkadaşlara sprey şişesinde dağıtayım. Süperdir
Poturdak
-
03 Temmuz 2007, 22:38
denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı
İhtiyar arkadaş, teee ne zaman açmış forumu olacakları görerek
tecrübe konuşur işte.
ama ben bu ACC-9 kimyasalından gemiden bir bidon beleşe kapayım da arkadaşlara sprey şişesinde dağıtayım. Süperdir
ACC-9 nedir hocam aman patlatmayalım topigi
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
03 Temmuz 2007, 22:54
Mersin İl Temsilcisi
dishy adlı üyeden alıntı
evet çamurlu olacak katılıyorum. ama zift filan olayına gıcık oluyorum..
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
03 Temmuz 2007, 23:06
hemen sipariş geçeyim muzaffer hocam bize 2 lt ACC-9, 1 lt zincir yağı 1 lt temizleyici sabun aslında bulabilirsen güzel olur. ben taşımana yardım ederim
"İyiler Kazanır Kötülükler Kazınır Dediler, Mutlu Olmak İçin Mutlu Etmek Yeter Dediler" ...1 :cat:
-
03 Temmuz 2007, 23:11
-
03 Temmuz 2007, 23:18
-
04 Temmuz 2007, 00:28
abi ne olursa olsun lastiklere parlatıcı felan sürmeyinnnn ben dün sürdüm bugün dört beş kere virajlarda ölümden döndüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)