Merhaba Arkadaşlar..
Ön far aydınlatmasından memnun olmadıgım için halojen ampulle değiştirdim.. 55 W olandan H4 Modeli...
Eski Ampulu attım Ve Halojen ampulu yerleştirdim..Motor Calısır Durumdayken sorun yok fakat stop eder haldeyken Akü voltajı ayarlayamayıp sigortayı yakıyodu.. Bende Bir cozum bulmam gerektiginin farkına vardım ve arastırarak Röle baglantının bu işe cozum getircegini buldum...
Chocolateman ve Eyong Abimizin yardımlarıyla röle baglantısını yaptım..Teşekkürler...
İşte Resimler
Eyong Abimizin Cizimi
Buda Msn deki Anlatımlarıyla Eyong Abimizin Sekli gondermeden onceki Benim çizimim (Mimar olcaktımda işte son anda işler değişti )
Resimlerdeki gibi İlk once Akünün ( + ) Kutup basından ikili bir Kablo cekiyoruz
Kabloyu aku basına bagladıktan sonra 20 cm ilerisine 10 Amper lik bir cam sigorta baglıyoruz...Ve Kablo Cekim İşlemine Motorun On kısmındakı Farlara kadar goturuyoruz...
İki Tane Röle Kullanmamız Gerekiyo.. Farlarda bir kısa ve bir uzun oldugu için...
Cektigimiz (+) Kutuptaki kablo ikili oldugu için her roleye bir adet (+) Kabloyu baglıyoruz.. Baglantı sekli en üstteki Resimlerde...
Röle Baglantıları bittikden sonra rolelerden (-) işlevi yapacak olan bir kablo daha cekmemiz gerekiyo... Her İki roleden de (-) kablolarını alıyoruz ve şasede bir yere baglıyoruz...
İşte (-) Olacak Kablo
Bu da saseye baglantı resmi
İşlem bitmiştir...
Son bir kez daha kabloların baglı oldugundan emin oluyoruz ve son kontrolleri yapıyoruz.. Ben Kabloları bagladıktan sonra role lerin üstlerini elektrik bantıyla güzel bi sekilde sardım ama istege kalmıs bi şey tabiki...
Rölelerin birbiriyle carpısmasını onlemek için bir elektrik teliyle sıkıca birbirlerine baglıyorum ve darbelerde vb. seyler de hareket halindeyken olabilecek sorunları ortadan kaldırıyorum...
Son olarakda on far baslıgını kontrol ediyorum ve işlem tamamen güvenli bir şekilde bitiyo..
Bakmayın motorum utanıyo
Sormak istediginiz bi şeyler varsa eğer elimden geldigince yardımcı olmaya calsıırım...
Harun Bulut
Bolu Mt