Tankslapper(tank tokatlıyan)nedir? (ÖNEMLİİ herkes okumalı)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-
Moderatör
Te$ekkurler ELINT..
Motosiklet icin koruyucu giysiler kadar onemli bi$i ve cogumuz varligindan haberdar bile degildik..
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
sole ogretıcı bı topıc gormeyelı baya olmustu
tesekkurler
duymustum ama vıdeoyu fln gorunce daha ıyı annadım
peki dıreksıyon amortısoru nası engellıo
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
(ÖNEMLİİ herkez okumalı)
Herke"s" olacak =)
Güzel bilgi teşekkür ederiz... Heralde bu sistem yanal amortisör olarak dengeleyerek dreksiyonun kontrol kaybını engelliyor (nası da salladım)
-
Taktırmakla ne uğraşacan yaaa al stock 600RR zaten üstünde var
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
-
-
-
evet benim kurcaladıgım sitelerde de öyle diyoo. bir kaç kişi böyle olayı atlatmış adamın ilk sorusu direksiyon amörtisörünü nerden alabilirim oluyo
-
Eline sağlık
-
ELINT saol Paylaşımın çok güzel.
Videoları izledimde o anda ben olsaydım dedim.. Yapacağım tek şey motordan atlamak ve olabildiğince motordan uzaklaşmak. zaten bütün olay birkaç sn içinde oluyo adamın aklına nerden gelecek ağırlığı ön tarafa vermek..
-
-
-
Kawasaki z750s
O Bir Aşk
-
Almanyada Hein Gerickede vardı.Burayada getireceklermiş.Bir arkadaşım ısrarla isteyince bizde araştırdık.150 200 euro gibi bir fiyatı varmış ve her markaya her modele takılıyormuş.
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
-
Direksiyon amortisörü 600cc ve üzeri tüm yarış motosikletlerinde olması gereken bir aksesuardır ancak çok az motorda standart olarak geliyor. Artık yavaş yavaş bu parçanın çok önemli bir aksesuar olduğu anlaşılarak yarış motorlarına konmaya başlandı. 2004 yılından itibaren 1000RR ile standart olarak gelen HESD, artık 2007 600RR üzerinde de standart donanım olarak gelmeye başlamıştır. Çoğu kişi HESD'nin elektronik olmasını eleştirse de, hidrolik olan amortisörlerin daha iyi olduğunu söylese de 2007 Suzuki GSX-R1000 ile gelen elektronik amortisörden sonra herhalde artık kimsenin söyleyeceği laf kalmamıştır. HESD teknolojisi zaten dünyanın en iyi MotoGP motoru olan Honda RC211V'de test edilip kullanılmaya başlanmıştır.
HESD hakkında detaylı bilgiye Honda CBR1000RR Fireblade hakkında herşey... adlı açmış olduğum başlıktan erişebilirsiniz.
8 senedir racing makina kullanan biri olarak faydasını gördün mü diye sorarsanız, elbette çok faydasını gördüm, birkaç kez hayatımı bile kurtardığı oldu. İki kişi 270 km/h ile giderken tek elinizi gidondan çekebilmenize bile olanak sağlıyor. Direksiyon amortisörü ister hidrolik olsun, ister elektronik yarış makinası kullanıyorsanız mutlaka takmanız gereken bir parçadır. Hatta şunu söyleyeyim, yarış motoru alanlar özenip ilk olarak egsozu değiştirirler ancak egsoz gürültü dışında çok şey sağlamaz ama amortisör hayatınızı bile kurtarır.
Direksiyon amortisörü sadece tek tekerden inerken yanlış bir hareketi önlemekle kalmıyor. Burada yanlış anlama olmasın. Yarış motorları çok hızlı şekilde akselere eden makinalar olduğundan çok hızlı kalkışlarda da gidonu sabit tutmanızı sağlar, hızlı kalkışlarda direksiyonun aynen videoda olduğu gibi sağa sola hareket ettiği durumlar olur. Onun dışında yoldaki bozuklulkların neden olduğu dengesizlikleri ortadan yok eder ve özellikle viraja girdiğinizde ön tekerleğin en hassas olduğu durumlarda yol bozukluklarından en az şekilde etkilenmenizi sağlar.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaslar sizce bu motorcunun düştüğü yada arabaya çarptığı hız ne olabilir bununla ilgili bir tahmin yürütebilirmisiniz tecrübeli kişiler olarak.
-
benim tahminimce motor ön tekeri yere indiğinde ki sürati 100 civarıydı arabaya çartığı sürat ise 60
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
adam gerçekten çok şanslıymış duran araca direk olarak çarpmıyor motorsiklet çarptıktan sonra arabadan sekip adama vuruyor onun etkisi fazladır heralde ama video nun sonraların da dilsiz işaretleri kullanıyorlar adam sağır falan mı olmuş acaba orayı anlayamadım
-
bu sistemin çalışma prensibini anlatabilir misiniz? elektronik ya da hidrolik nası çalışıyor?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler