Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Trafik Tescil İşlemleri

    REKLAM ALANI
  1. #1
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Merhaba,
    33 günlük "motorcu" ve 4 yıllık (22/07/2011 - 31/08/2015 tarihleri arası) eski trafik tescilci olarak karınca kararınca foruma katkıda bulunmak istedim. :Trafik tescil ve sürücü belgesi işlemleri hakkında sorulara elimden geldiğince ve bilgim yettiğince bu başlık altında cevap vermeye çalışacağım.
    Belki bu konuda daha önceden başlık açılmış olabilir hatta benden kıdemli veya halen bu işi yapan arkadaşlar olabilir. Sürç-i lisan edersek affola.

    Osm@n
    mgora bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Ekim 2014
    Selamın aleyküm benim honda titan 125cc motosikletimi trafikten men etmek istiyorum sadece plakayı vermem gerekir diye gittim polis motor burdamı diye sordu motoru elimizden alipmi tescil edicekler yoksa sadece plaka verip motoru alabilicekmiyim yedek parça olarak kullanmak istiyorum yada tek tek satarim bilgi verirseniz sevinirim saygılar

  3. #3
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Öncelikle trafikten men, trafikten çekme ve hurdaya ayırma işlemlerini açıklığa kavuşturalım.
    1- Trafikten Men: Aracın teknik veya yasal kusurlarından dolayı trafik zabıtasınca geçici olarak trafiğe çıkmaktan alı konulmasıdır. Eksiklikler giderildiğinde muayenesi veya teknik değişiklik yapıldıysa tespiti yapılarak trafiğe çıkarılabilir.
    2- Trafikten Çekme : Aracın sahipleri tarafından geçici veya sürekli olarak trafikten çekilmesidir. Sahibinin müracaatı üzerine aracın vergi borcu, rehin veya haciz kaydı yoksa Trafik Belgesi iptal edilerek araç plakaları geri alınır ve Araç Tescil Belgesine "TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞTİR" kaşesi vurularak sahibine iade edilir. Bu işlemde aracın plakası iptal edilmez. Araç yine aynı plakaya tescillidir. Araç Tekrar trafiğe çıkarılmak istendiğinde muayenesi ve sigortası yaptırılarak tescil kuruluşuna müracaat edilir. Araç için yeni Tescil ve Trafik belgeleri düzenlenir ve eski plakasıyla trafiğe çıkarılır.
    3- Hurdaya Ayırma : Aracın tescil kaydının silinmesidir. HURDAYA AYRILAN ARAÇ SAĞLAM DA OLSA TAMİR DE EDİLSE TEKRAR TRAFİĞE ÇIKARILAMAZ. Araç sahibinin müracaatı üzerine aracın vergi borcu, rehin veya haciz kaydı yoksa Trafik Belgesi iptal edilerek araç plakaları geri alınır ve Araç Tescil Belgesine "HURDAYA AYRILMIŞTIR" kaşesi vurularak sahibine iade edilir. Bu tescil belgesi aracın parçalarının ve motorunun alınıp satılmasında menşei belgesi yerine geçer. Motorun satışı noter aracılığı ile yapılabilir. Diğer parçalar için noter zorunluluğu yoktur. Otomobil,kamyonet vb araçların hurdaya ayrılmasında ayrıca Bertaraf Formu da istenir. Motosiklet ve Motorlu bisikletler için bertaraf formu istenmez. Trafikten çekme ve hurdaya ayırma işleminde aracın tescil kuruluşuna ibrazı diye bir zorunluluk yoktur. Aracın mülkiyeti sahibine aittir.
    Ek olarak hurdaya ayrılan aracın plakası hurdaya ayırma tarihinden itibaren iki yıl geçmedikten sonra başka bir araca verilemez.

  4. #4
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    değerli bilgileriniz için teşekkürler.

  5. #5

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    benim bir motorum var sadece geçici ruhsat belgesi var ama tam ruhsat begesi amadım şimdi ruhsat yaptırmak için sigorta gerekiyr ama sigortası cok para oldugu içiin yapamıyorum aslında motoru unutup arka bahceye baglayasım var ama herhangi bir borcu olur mu ruhsatsız kullanmadıgım motorun ?


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)