Zeus Altari-Adatepe köyü (Karadagli dizisinin cekildigi köy) gezisi...
-
19 Kasim 2010 cuma günü saat 14 civarlari evdeki islerimi hallettikten sonra 3-4gündür ellemedigim motorumu ateslemek istedim Aklima su günlerde Karadagli dizisinden ötürü pek bir popüler olan ADATEPE köyüne ve Zeus Altarina gitmek geldi. Resimleri tek tek buraya yüklemektense slideshow yapip koymayi düsündüm. Gittigim yer Canakkale ilinin Kücükkuyu ilcesine bagli sit alani olan bir köy. Cok önceleri Rum köyü iken mübadeleyle birlikte köy türklere kalmistir. Zeus altari ise daha eskilere dayanmakta. Diger bir adi da Zeus sunagidir. Burada insanlar cok tanrili dinler döneminde tanrilarina adak misali kurbanlar keserlermis. Fotolarin arasinda Edremit Körfezine genel bakista olup ufukta görünen adalar. Midilli ve Alibey adasidir.
Gezimi ne yazikki tek basima yaptim cünkü ani bir kararla yola koyuldum. Gitmek isteyen arkadaslar icin söyleyebilecegim; yolu gayet güzel köye kadar motorsikletle gidilebiliyor. Kücükkuyu ilcesinin sehir merkezinden daga dogru sapiyorsunuz. Sapagi sormakta fayda var cünkü tabelasi cok zor görünüyor.
http://www.slide.com/r/mvuFEWil7D-rs...&view=original
Reklamlar
-
o tarafa her yolum düştüğünde manzarası için giderim.
köyü inanılmaz derecede güzel, yanlış hatırlamıyorsam 2000 yıllık olması lazım köyün. yolunuz düşerse mutlaka gidin, mimariye köyün yapılış şekline dikkat edin, meydanda güzel mantı vardı.
mübadele felan anlamam hacı basmışız gırtlaklarına almışız, hatta yakınlarda bir türkmen köyü vardı ismini unuttum bir oraya gidin bir de buraya aradaki fark istanbulun neden böyle güzel bir mimari şaheser olduğu hakkında bilgi verebilir size.
zeusu severim, antik yunan mitolojisi başlı başına çok ilginç zaten .
karadağlı kimdir onu bilmem ?
tahtakuşlardan bir harita almıştım körfezin tarihi mekanları hakkında geçen yaz hepsini tavaf etmiştim.
çok güzel coğrafya.
ayağına sağlık
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
son 10 yıl içinde bölgede yaşanan değişim çok kötü. özellikle yolların yapılmasıyla kapanan dere yatakları, kesilen zeytinlikler ve inşa edilen onlarca yazlık site yüzünden en son 5 yıl önce gittiğim yazlık evimizin yolunu 28 Ağustos'ta tek başıma yaptığım seyahatte bulamamıştım.
en azından yukarıların bu değişimden etkilenmediğini görebilmek güzel. çocukken sürekli bisikletlerle asfalttan kaz dağları'nda ki köylere gider, tarlalardan aşağı inerdik
Zeus Altar'ını 10 yıldır (belki daha uzun) görmemiştim, güzel gezi ve fotoğraf paylaşımı için teşekkürler.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler