Yukarı Kavrun yaylası gezimden fotolar
Reklamlar
-
Yukarı Kavrun Yaylası Ayder yaylasının 13 km güneyinde(yukarısında) dır.yol durumu Ardeşenden Ayder yaylasına kadar zaten sıfır asfalt. ondan sonrası toprak yol. ama çok çamur,taşlı,çakıllı,tümsekler ve çukurlar çok fazla.
Yaylada yemek yeme ve çay içme imkanları vardır.
yaylada oralı birisine kaçkar dağlarının zirvesini ve yaylada bulunan gölleri sordum.
yayladan yaklaşık 8 km sonra Kaçkar dağlarının zirvesine ulaşılabiliyormuş.ama yol yokmuş tabi .göllere de yol yokmuş. yürüyerek 1 saatte felan çıkılıyormuş. ama çok güzellmiş göller.
önemli bilgi: yollarda tabela yoktur. gitmek isteyenler için söylüyorum,mutlaka sora sora gidin.yollar sürekli ayrılıyor bi sağa bi sola.Ayrıca Ayder yaylasından da dolmuşlar kalkmaktadır bu yaylaya.
umarım beğenirsiniz.
iyi seyirler
yaylanın zorlu yollarından bir kare
Makro çekimleri çok sevdiğimden kaçırmıyorum.
papatya çok güzel duruyordu. üstünde yağmur damlaları vardı.hemen çektim bir makro daha.
yayladan ilk görüntüler
burası yaylanın evleri
yol boyu böyle manzaralar fazlaydı.
mola verdiğim yerde kelebek motorun yanına konuyor. kaçırmıyorum onu da
suyun yanında bir mola.yol durumunu da burdan anlayabilirsiniz
Bunun gibi enfes manzaralar vardı
güzel bir yer görüyorum ve dalıyorum ormanın içine
Aydere doğru inerken yol kenarında bir motosikletli görüyorum ve gidiyorum yanına. Kendisi Türkiye turu yapıyormuş. istanbuldan bolu,zonguldak,sinop samsun,ordu, giresun,trabzondan rize aydere kadar gelmiş.bundan sonrada uzun bir rotası var.(hayalimdeki gezi). 10-15 gündür yoldaymış.çadırı var.ilk yardım çantası,alet edavat çantası,gezi yazıları,gezi rehberi,navigasyonu, profesyonel fotoğraf makinesi ne ararsan. Kitap yazacakmış. aslında gezisinin amacı okuduğu arkeoloji bölümüyle ilgili olarak türkiyedeki tarihi yerler hakkında bilgi vermek ve fotoğraflarını çekmek gibi bir projeymiş.
kendisiyle bir kaç fotoğraf çekindik
kendisini tebrik ettim. iyi yolculuklar diledim.
Reklamlar
-
Makrolar çok iyi kelebeği yakalamak ise sabır ister tebrikler. Manzara da çok güzelmiş. Asfalttan çıkınca böyle yerleri daha çok buluyorsunuz ama kıyamıyorum işte benim motora .
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
-
timoti adlı üyeden alıntı
Makrolar çok iyi kelebeği yakalamak ise sabır ister tebrikler. Manzara da çok güzelmiş. Asfalttan çıkınca böyle yerleri daha çok buluyorsunuz ama kıyamıyorum işte benim motora
.
sağol hemşehrim. teşekkür ederim. evet asfalttan çıkmayınca bu tür manzaralardan mahrum kalınıyor. ama ben motorumu cros gibi kullanıyorumdere tepe düz gidiyorum.her şartta yola devam
ama sizin motor bende olsa ben de kıyamam herhalde. hem de o tür yollarda ağır motorla çok zor. hakimiyet bayağı zorlaşır. yollar çok kötüydü.motor sağa sola atıyordu bazı yerlerde çukurlardan ve taşlardan dolayı.
saygılar.(ben de Kargılıyım)
-
kavrun yazısını gorunce hemen tıkladım ,özlemişim memleketimi
-
çavuşoğlu adlı üyeden alıntı
kavrun yazısını gorunce hemen tıkladım ,özlemişim memleketimi
memleketiniz güzel yermiş. ben daha çok göller için gitmiştim ama oraya da yol yokmuş.yürüyerek çıkılıyormuş.saat geç olduğundan göle yürüme gitsem, geliş felan akşam karanlık olacaktı. o yüzden gölleri göremeden geldim
sağlık olsun.
-
Kıskanılacak bir gezi olmuş dostum. Emeğine sağlık.
-
Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir gezi olmuş, fotograflar harika. Yeni gezi raporlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
-
çok harika yerler eline sağlık sana 1 endro lazım.
-
Mükemmel resimler var, eline, emeğine gaz koluna sağlık hocam.
Paylaşım için teşekkürler.
Ne kadar güzel memleket bu karadeniz yahu, her gezi yazısını gördükçe oralara tura çıkmak için biraz daha gaza geliyorum.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
07 Temmuz 2010, 02:51
-
07 Temmuz 2010, 03:19
Motosiklet Eğitmeni
Paylastigin için tesekkurler.
Fotograflar nefis.
Karsilastigin arkadasi da tanistirsaydin bizimle keske.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
07 Temmuz 2010, 03:50
coq adlı üyeden alıntı
Paylastigin için tesekkurler.
Fotograflar nefis.
Karsilastigin arkadasi da tanistirsaydin bizimle keske.
teşekkür ederim.
- isim olarak diyorsanız,Kenan Çelik
- genel olarak bilgi diyorsanız, fotoğraftan önce bayağı bilgi verdim
- siteye üyelik olarak diyorsanız ; kendisine motorsiklet sitelerine üye olup
olmadığını sordum.sadece kendi motorunun sitesine üyeymiş. onda da aktif değilmiş.ama bizim siteyi tavsiye edeceğim.facebookta birbirimizi ekleyeceğiz.
saygılar
-
07 Temmuz 2010, 04:03
yukarı kavrundan öküz yatağına çıksaydın güzel olurdu, denildiği gibi 1-1,5 saatlik bir yürüyüş ama daha bir güzel orası yol olmadığı için daha doğal. 2006 yazına gittim fotoğrafları görünce
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
-
07 Temmuz 2010, 04:05
oy oy oy oy diyorum ... cok keyif aldin senin icin guzeldi
-
07 Temmuz 2010, 09:38
karadeniz boydan boya müthiş. manzalarlar harika.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
07 Temmuz 2010, 09:49
Güzel gezmişsin yusuf tebrikler.
-
07 Temmuz 2010, 09:59
Ellerine sağlık.. gözümte tüten memleketimin fotoğraflarını sabaha sabah görmek içimi açtı...Ama içimdekiş özlemi daha da büyüttü....
-
07 Temmuz 2010, 10:25
Mekan güzel, fotolar güzel, arkadaşlaık gezi güzel.
Hüleeeeaaaannnnnnnnnnnn tatilim geldi benim :(
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
07 Temmuz 2010, 10:47
Çok güzel yerler....
Şuraya bittim ...... Şöyylleeee yatıp uyuyacaksın kenarında of beee....
Uploaded with ImageShack.us
You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak
-
07 Temmuz 2010, 10:48
Paylaşım için çok teşekkürler,kazasıs sürüşler dilerim...
doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)