iki günde gezdiğim yerler: zilkale(çamlıhemşinden sağa),ayder ve daha üstü ve Ardeşenden Sarp sınır kapısına
Bu tabela Çamlıhemşinde. çamlıhemşinden sağa zilkaleye doğru dönüyorum.
burası Zilkale. Restorasyon olduğu için ziyaretçilere kapalıydı.
daha da gidecektim ama cesaret edemedim.tek kişi ıssız orman
yaprak görünümlü bir kelebek dikkatimi çekti ve koşuşturdum peşinden ve sonunda bir poz verdi
Bir alabalık çiftliği, damızlık alabalıklar. çiftlikte kırmızı benekli alabalık da var,satılıyor. kilosu 30 liraymış
Bundan sonrası Ayder yaylasının biraz üst taraflarından birkaç kare
Bundan sonrası Ardeşenden Sarp sınırına kadar
Burası Ardeşen
Burası Sarp sınır kapısı. Daha sonrası Batum
Burası Artvin-Hopa
Burası Artvin-Arhavi
Burası Rize-Fındıklı
deniz kenarında mola veriyorum.balık tutan amcayla muhabbete dalıyoruz: Lazların tarihçesi-dil yapısı-balıkçılık-resim- fotoğraf her telden. balıkçı amca ressam ve iç mimar tasarımcısıymış.Lazların tarihçesi üzerine araştırma yapmış. bir lazca türkçe dergide yazı yazıyormuş. bana bir tanesini hediye etti.aynı zamanda fındıklının en eski fotoğrafçılarından birisiymiş. bana fotoğraf makinelerini söyledi. hepsi de profesyonel makine.ama eski filmli makinelerden.neyse amcayla hoş sohbet ettik. kendisini tebrik ettim. teşekkür ettim
o da ne. giderken denize doğru başımı çevirmiştim. baktım denizin üzerinde br adam halla halla dedim.herhalde japonlardan sonra türkler de suyun üzerinde yürümeyi başardı dedim içimden.hemmen durdum çektim fotoğrafını
burdan sonrası yine Ardeşen
Beğeninize