fotoları büyük boy görmek için üzerine tıklayınız.beğendiğiniz fotolar olursa orjinal boyutunda mailinize atabilirim.
değişik zamanlarda(bu kış ve ilkbahar ve yaz)Trabzon Şalpazarı ilçesinin yaylalarına(sis dağı, saz alanı, erikbeli, ve kadırga yaylaları ve ismini bilmediğimiz bir çok yer) hem gezi hem piknik için gittiğimiz(veya gittiğim) bazı gezilerden kareler.
ilk önce buralara ulaşım için bazı bilgiler vereyim.Buralara Trabzon Beşikdüzü veya Vakfıkebir ilçelerinden içe doğru Şalpazarı veya Tonya ilçelerine doğru giderek oralardan ulaşabilirsiniz. yol durumu beşikdüzünden sonrası için konuşayım, yaklaşık 30 km asfalt sonrasında toprak yol. asfaltın bittiği yer Şıhkıranı diye bir yer. oradan sağa yukarı doğru giderseniz 5 km sonra Sis dağı. sola Sinlice tarafına dönerseniz sırasıyla Sinlice köyü-Sazalanı-Erikbeli-Kadırga yaylalarına ulaşabilirsiniz.
Eğer direk Erikbeli ve Kadırga yaylalarına gitmek istiyorsanız Vakfıkebirden içeri doğru Tonya yoluna sapın. ve Tonyadan sonra biraz uzun bir toprak yol ile Erikbeline ulaşırsınız. Erikbelinden sonra Kadırga yaylasına gitmek için sola doğru sapmanız gerekiyor. Bu anlattıklarımın bir çoğunda tabelalar mevcut zaten.
iyi seyirler
sol taraftaki ben, sağ taraftaki ise sürekli gezdiğim arkadaşım.
bulunduğumuz yer Şalpazarı Doğancı. vakit kış. şartlar ağır
motorlarla karın olduğu ilk yere kadar çıktık.Sanki karın üstünde gidiyormuş gibi poz verdim
Burda da sanki motor bozuldu ve gitmiyor havası oluşturduk.
burda da biraz daha yukarı çıkmak için yol açıyoruz
birikmiş karın üstünde poşetle kayıp eğleniyoruz
hava şartları çetinti.buz gibiydi.4 kat giyinmiştik
demledik odun ateşinde dağ suyuyla çayımızı. içimizi ısıttık
arasıra yağmur yağıyordu. Bulutlar sisler bir o yana bir bu yana sürükleniyorlardı
karşı tarafta görünen Meşhur Sis Dağı.Buraya Trabzon Beşikdüzünden içeri doğru Şalpazarına doğru yol gidiyor.yaklaşık 30 km asfalt ve 5 km kadar da toprak yol ile ulaşılabiliyor. Her sene şenlikleri olur.
sis dağının zirvesinde motorum ve ben
kış pikniklerimizden kareler..
kış pikniklerimizden kareler..
işte bundan sonrası görülmeye değer. Her türlü renkler,çiçekler, yeşilin bilimum tonları,her tarafta küçük çaylar dereler şelaleler başlıyor.
karşı tarafta gözüken sinlice köyü
yağmur yağdıktan sonra çektiğimiz ter temiz bir çevre.Bu arada Şalpazarı ve yukarısında yollarda giderken yöresel kıyafetli rengarenk giyinmiş bayanları görebilirsiniz.
yokuşu tırmanıyoruz
arada sırada mola veriyoruz
Her tarafın aslında bir yayla olduğunu görüyoruz.
arkadaşım yaylaları geniş açıyla çekmeye çalışırken ben de onu ve manzarayı daha da geniş bir açı ile yakalıyorum
Burası Erikbeli yaylasından bir görüntü.
Erikbelinden Tonya ilçesine doğru inerken yolda gördüğümüz koyun sürüsünü hemen fotoğraflıyoruz.Bu arada Tonyaya yolunuz düşerse mutlaka tereyağı ve peynirinden alın derim
ormanın bir çok yerinde pembe ve sarı çiçeklerle karşılaşıyoruz.
Erikbeli yaylasından başka bir görüntü.
Bundan sonrası Kadırga yaylasına giderken bazı fotoğraflardır
Kar suları yukarıda eriyip hemen aşağısında dere olup akıyor
Her tarafta koca koca papatyalar gülücükler atıyor
Biz buraların yerlisiyiz diyorlar
Kadırga yaylası yakınlarında mola veriyorum
kendimi de çekiyorum
yol kenarları böyle manzaralarla dolu
yeşillikler içinde kırmızı bir ev
kadırga yaylasının yakınlarında panoramik çekim ile ihtişamı az da olsa yakalıyorum
ama malesef kadırga yaylasına gidemiyorum. motorumun zinciri çok gevşiyor ve geri dönmek zorunda kalıyorum.
umarım zevk almışsınızdır. Doğu karadenizin hemen hemen her yerinde böyle manzaralar var. Kesinlikle tavsiye ederim.