Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Scooter la 4 Vilayet 500 Km...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Arkadaşlar artık İstanbulun kıyısında köşesinde gezinmekten bıkkınlık geldiğinden eşimle haftasonu Bursa'ya gitmeye karar verdik. Geçen yıl feribotu keşfetmiştim. İstanbul dışına kaçmanın en kolay ve ucuz yolu.. Bu sayede Yalova, Bandırma ve Bursa Gezileri yapmıştım...Yine feribotu kulllanarak Yanikapı Bursa yaptık..Feribot yenikapıdan saat 07:30 da motor + 2 kişi 55 TL.

Bursayı daha önce gezdiğimizden direk gemlik ve iznik istikametine devam ediyoruz. aşagıdaki fotoğrak gemlik ten sonra bir köyden.. Dedelerimizin tahta ve toprakla taptıkları bir apartman..Bugünkü imklanlar olsa neler yapacaklarmış demek ki...

Sonunda İznik e Ulaşıyoruz... Kaymakamlığın ve bir grup gönül insanının katkıları ile çinicilik üzerine epey gelişme yaşanmış...ama hristiyanlığın en önemli kentlerinden ve elimizden gelse vatikan kadar turistik olabilecek bu şehri mahvetmişiz..Tarih adına korunmuş bir şey kalmamış..giderseniz yeşil minareli cami ve müzeyi mutlaka görün. Ayrıca Osmanlı zamanında en makbul zeytin İznik Gölü çevresinde yetişenlermiş ama yerimiz olmadığından alamadık..Yine çinilerde çok ucuz..kırılır diye korkumuzdan alamadık...Burada Kapalıçarşıda 50-60 TL istenen şeyleri 20-25 Tl fiyatlarla satıyorlar...

İznik Gölü;

Yeşil Minareleli Cami ;

Kadir Usta;

Arkadaşlar Kadir usta gözümüzün önünde saniyeler içinde roma, selçuklu, osmanlı eserlerini çamurdan canlandırıyor, hayat veriyor. yüzlerce kilo çamurdan tek seferde yaptığı 170 CM lik vazo ile Guinnes Rekorlar a başvurmuş cevap bekliyor...Sağolsun yaşatıyor bu sanatı...

İznikte ne yenir diyoruz, yöresel bir şey yok herkes pide tavsiye ediyor. Bizde karadeniz pidecisinde pide yiyoruz gerçekten güzel...fotoğraf koymuyorum

yemekten sonra müzeyi geziyoruz...Güzel bir yer çok fotoğraf çektim ..ama çini bölümü o kadar küçük ki aklım almıyor...üzülüyorum..

Bu küpler ne diye tartıştık ben tahıl küpü olarak karar verdim içeri girince ne olduğunu öğrendik..

İznik ye 5.000 Yıl (yazıyla beşbin yıl ) öncesinden kalma ören yeri bulunmuş, ve kadın o zamanda kadın mış , 5.000 yıl önceki artık taş fosil haline gelmiş kolyelere bakar mısınız..

5.000 yıl önceki insan dereden eliyle su içmiyormuş, bardak yapmış, yetmemiş estetik kulplu bardak yapmış, yetmemiş üzerinide süslemiş buyrun;

İşte küplerin işlevi; mezar olarak kullanılıyormuş , orjinal hali ile buyrun ; içindeki ceset gerçek canlandırma filan değil akıl alacak gibi değil 5000 sene diyorum size

İznikten sonra methini sıkça duyduğumuz, taraklı ve göynük kasabalarına doğru yol alıyoruz. Pamukova geyve arasında bir amcaya yol sorma gafletinde bulunuyoruz, Köy yolları bozuktur, anayoldan gidin diyor, anayolda duble yol çalışması varmış 15 km toz toprak çamur tır kamyom içerisinde perişan oluyoruz..neyseki geyveden sonra yoolar muhteşem yapılmış ve taraklıya ulaşıyoruz. Ne yazık ki aynı duyarsızlık bu güzelim kasabayı da mahvetmiş.. tarih yokolup gidiyor ..ama bir kaç girişim başlamış , inşallah devam eder..

Onarılan bir konağı da gezme imkanımız oldu

Onarılan bir konağı da gezme imkanımız oldu dedelerimiz yaşamayı biliyormuş ev futbol sahası gibi, gez gez bitmiyor...
    bu da evin manzarası

Eski bir emektar amca kıyıp atamamış bekliyor kapıyı;

Taraklıdan sonra GÖYNÜK;

Arkadaşlar burası muhteşem korunmuş bir Osmanlı Kasabası Mutlaka gidin görün; ayrıca yolları çok tatlı benim viraj kontra tekniğim müthiş gelişti; Donald Duck sağolsun 70-80 le yata yata girmeye başladım virajlara

Ne yazık ki memleketimize özgü sorunlar burada da aynı; turizm nedir kimsenin haberi yok, burada neresi gezilir neresi görülür, bir el ilanı olsun yok, sağolsun bizi ilkokul çocuğu Ümit gezdirdi

Ev pansiyonculuğu gelişmememiş halbuki o kadar müsait ki; gece kalacak yer bulamadık, bir iki tane konak var fiyatlar :Hilton seviyesinde, bir tane otel var beğenmedik pisti, öğretmenevi ise full dolu, sağolsun öğretmenevi sorumlusu İsmail bey tardımcı olduda , sahipleri orada olmamasına rağmen bir pansiyon bulabildik, iki kişi gece için 40 TL ödedik...

Kaldığımız yer ve suzumiz...

Sabahleyinde kalvaltı problemi ile karşılaştık, Turistik Göynük Kasabamızın esnafı saat 10: da hala hiç bir dükkanı açmamıştı.. Bizde pazara giderken Yakaladığımız bir amcadan sebze, bulduğumuz bakkaldan birşeyler olup bizden başka kimsenin olmadığı bir çay bahçesinde kahvaltımızı yapıyoruz...

İstikamet taraklı ve göl pazarı üzerinden Bilecik e;

Yollar Muhteşem; mutlaka bu ara yollar kullanılmalı , kontağı kapattığınızda doğanın sesinden başka hiç bir şey kalmıyor;

15 Km tırmandıktan sonra zirvedeyiz; Oksijen resmen burnumuzu yakıyor;

Yolda Terkedilmiş bir osmanlı köyüne rastlıyoruz, bulduğumuz bir kaç yaşlı köyün 500 yıılık tarihi olduğunu söylüyor . Emekli olunca buraya yerleşmeye karar veriyorum

Bilecikte Şeyh Edebali Hz. Nin Türbesini Ziyaret ediyoruz; Başkada bir şey göremiyoruz Bilecikte ;

Ve Bursa ya dönüyoruz;

Bursa Klasiği ; gerçi bu sefer servisten menun olmuyoruz ama İskender Kendini affettiriyor

Dönüş için Mudanya Feribot İskelesindeyiz. Çeşme Festivalinden gelen Harley Grubuna katılıyoruz
    İki tekerse iki teker, macera ruhu ise macera ruhu, haa illa dövme gerekiyorsa onu da yaparız olmazsa ;

Bu arada eşimle yol boyunca süren, Bu motor yetmiyor Burgman alalım hayır Transalp alalım tartışması da burada sona eriyor; gökgürültüsü gibi seslerini dinleyince Harleye karar veriyoruz beraberce

Aslında çok daha güzel fotoğraklar çekilebilir ama hava o kadar sıcaktıki durmak işkence haline gelmeye başladı bir süre sonra hatta montları filanda çıkarmak zorunda kaldık bir ara sıcaktan ;

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LX 150
    Birinci resimdeki ahşap yapı Narlıca içinden geçerken önünden geçiyorsunuz..Benimde çok sevdiğim yollardan oluşan bir gezi olmuş (doğayla yolculuk)Taraklı tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapılıyor.Paylaşım için teşekkürler.

TARAKLI İLÇENİN TARİHİ(kısa bilgi)

Eski adı “ Dablar” olan Taraklı’nın Hellenestik dönemde “Bytinia” adını alan bölge içinde olduğu bilinmektedir. Hisartepe’de bulunan iki sarnıç M.Ö. l. bin ile M.Ö. 2000 arasını tarihlemektedir.
    Osmanlı Devletinin kuruluşundan önce, Ertuğrul Gazi zamanında, Osman Bey’in Komutanı Samsa Çavuş Sakarya Vadisindeki Sorkun, Yenice Tarakçı (Taraklı) ve Göynük taraflarına akın düzenlemiş, Hırıstiyan ahalinin yaşadığı bu toprakları Bizanslılardan alarak Osmanlı Beyliğinin topraklarına katmıştır.
    Taraklı’nın Osmanlı topraklarına katılışı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırmalarda fethin tarihi olarak 1289 ile 1293 yılları arasında ihtilaf olmakla birlikte, Taraklı’nın Osmanlı Beyliği topraklarına katılışı Beyliğin Anadolu Selçuklu Devletine yarı bağımlı olduğu yıllara rastlar. Ayrıca Taraklı’nın fethinde Samsa Çavuşla beraber kesin işbirliği içinde olan Harman-Kaya Beyi Köse Mihal’inde etkisi olmuştur.
    Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferine çıkarken Taraklı’da konaklayarak Veziri Yunus paşaya yaptırdığı ve şu anda kendi adıyla anılan Yunuspaşa camii diğer adıyla kubbelerindeki kurşunlarla ünlenen Kurşunlu camii 1517 yılında tamamlanmıştır.
    Evliya Çelebi Seyahatnamesinde bahsedildiği üzere İlçede halkın şimşir kaşık ve tarak yapması nedeniyle adının Yenice Tarakçı olarak anıldığı belirtilmektedir. Bu isim zamanla halk dilinde Taraklı olarak değişmiştir.
    1926-1928 yılları arasında bucak haline gelen Taraklı’da 1954 yılında Belediye teşkilatı kurulmuş 1987 yılına kadar Geyve İlçesine bağlı kasaba olarak kalmıştır.27 Haziran 1987 tarihinde 3392 Sayılı Kanun ile İlçe teşkilatına dönüştürülmüş olup, 30.07.1988 tarihinde İlçenin ilk Kaymakamı göreve başlamıştır.

Kaynak:http://www.tarakli.gov.tr/?anka.wesscom=anasayfa
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Forumda adam gibi gezi raporu yazan da varmis beee!!!
    Ellerin dert gormesin.

tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LX 150
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumda adam gibi gezi raporu yazan da varmis beee!!!
    Ellerin dert gormesin.

Sayın Horoz sende özletme kendini bu kadar
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    coq Forumda adam gibi gezi raporu yazan da varmis beee!!!
    Ellerin dert gormesin.
    Teşekkürler aslında daha başındayız; bu ilk raporum; elimdeki 5-6 geziye ait malzemelerle vakit bulabilirsem bir blog oluşturmak istiyorum

tasarslan resimdeki ahşap yapı Narlıca içinden geçerken önünden geçiyorsunuz..Benimde çok sevdiğim yollardan oluşan bir gezi olmuş (doğayla yolculuk)Taraklı tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapılıyor.Paylaşım için teşekkürler.
    Tanıtımı için birşeyler yapılıyor ama taraklı için birşeylerin yapılması lazım, doku gerçekten bozulmuş; bir de pimapenle , sidingle, mutfak lambrisi ile yapılan onarımları görünce moralimiz bozuldu...

Çarşı için bir şeyle yapılmaya başlanmış ama devletin bu eski eserleri yokolmaya mahkum eden ben yapmam kimseye de çivide çaktırmam anlayışını değiştirmesi lazım...

Neyse uzun konular bunlar....

Selamlar Kolaylıklar

Motosikleti
    yok.. Suzimi sattım..
    Sevgili omercem,
    gezi notların ve çektiğin resimler çok güzel. Sen ve eşinin, elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık. Resimler gerçekten mükemmel.

Geçen yıl gokayugur kardeşimizin haçlı seferinden sonra, daimi forum üyelerinden AN125 scooterı ile bu kadar uzaklara açılıp da, geri dönebilen(!) ikinci kahramanımız oldun. Ancak senin ilave özelliğin, bu uzun gezinin tamamen artçılı olarak gerçekleşmesi oldu. Devamını merakla bekliyoruz. Blog işini çok iyi düşünmüşsün.

Sana örnek olsun diye söylüyorum. John McClane diye bir abimiz var. AN125 scooter ile Türkiye'yi gezip, güzel güzel fotograflar çekip, bloguna koyuyor. Ben de sürekli olarak üstadımızı takip ediyorum. Bakınız:

A Scooter in Turkey
    Riding the roads of the Turquoise Coast. On a Suzuki AN125HK.
    http://suzukiscooter.blogspot.com/

Motosikleti
    Gt250r
    ii dayanmışsın :D
    [B][/B]Balıkesir [COLOR="Red"][/COLOR]MT

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    ağabey 125 lik motorla olacağı bu. bizi gaz getirmeye mi çabalıyorsun

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    helal olsun,emeğinize sağlık.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler