Bu forumda daha önce motorize ekip tarafından açılmış konuyu okuyup resimleri de görünce ben de Kesikköprü Gölü'ne gitmeye niyetlenmiştim. Beraber gideceğimiz arkadaşımın durumları bir türlü müsait olmayınca ben de kendim gitmeyi düşündüm. Aynı topicteki CBF150'nin verdiği yüzeysel tarife göre yola geçtiğimiz Pazar günü yola çıkmaya karar verdim.
Yolu bilmeyen biri için ilk gidiş biraz endişe verici olabiliyor. 95 km kadar gittikten sonra yolun sağında bir çeşme görünce mola verdim. Burada Kesikköprü'ye ayrılan yolu kaçırmış olabileceğim endişesini yaşadım ve birilerinin geçmesini bekledim. 10 dk sonra ilk gelen kişiden yaklaşık 700-800 mt sonra sağa ayrılan yola girmem gerektiğini öğrendim. Bundan yaklaşık 5 dk sonra da Ankara plakalı bir araç beni görünce durdu ve "Biz Kesikköprü Gölü'ne gitmek istiyoruz da, geçtik galiba" diye aynı endişeyi bana yansıttı.
İlk defa gidecekler için şunu söyleyeyim: Bala'yı geçip birkaç köyü de geçtikten sonra sağ tarafta kapatılıp terkedilmiş küçük bir benzinlik var. Bu binayı ve yanındaki çeşmeyi gördüğünüzde Kesikköprü yol ayrımına yaklaştınız demektir. İşte motorum ve bu sıcakta bana hayat veren çeşme
Bu çeşmeden sonra sağa doğru kıvrılarak giden bir rampayı tırmanıyorsunuz ve virajı tamamladıktan sonra hemen sağa ayrılan bir yol görüyorsunuz. Küçük te olsa üzerinde Kesikköprü yazan beyaz bir tabela var. Yolu kaçırmazsınız.
Ancak bu yola girdikten sonra durum bir felaket. Yer yer asfalt ciddi biçimde bozuluyor ve 25 km kadar da böyle. Zavallı Mondi'm ile adeta Enduro yapacağım hiç aklıma gelmezdi Yer yer düzelen asfalta kanıp gazı fazla açmamak gerekiyor. Hemen bir viraj veya tepeden sonra karşınıza ne çıkacağı belli olmuyor ve yavaşlamak için az zamanınız oluyor. Bir kez asfalttan bozuk bölüme süratli girince akıllandım ve bundan sonrasını daha tedbirli gittim. Motorumu 14 aydır kullanıyorum ve şu an 11.620 km'de. Ancak bu 25 km'lik mesafede çektiği eziyeti şu ana kadar yaptığı toplam kilometrede inanın yaşamamıştır.
Yolun yarısına yakın bir yerde hafif sağa ayrılan bir yolun başında "Kesikköprü Boru Hattı" yazan bir tabela var. Aldanıp o yöne girmeden devam edin. Yol sizi köye götürecek. Artık oradan birilerine sorarak göle ulaşmanız çok kolay.
İşte çektiğim resimlerden bir kaçı ve kısa bir video linki.
Ve bu da kısa bir video: http://media.putfile.com/Kesikkopru-Golu