Unutmadık Unutturmuyacagız {gaziantep Mt}
Reklamlar
-
Gaziantep İl Temsilcisi
25 Aralik 1921 gaziantep için büyük bir gün 6713 şehit vererek düşmanı bu şehirden kovuşumuzun 86. yıl dönümü ne mutlu bize atalarımızın dedelerimizin kanlarıyla yıkanmiş bu topraklar da yaşiyoruz bunun bilinçiyle hareket ediyoruz onlara yapılan zülümleri okudukca dinledikce daha iyi anliyoruz bu toprakların kıymetini unutturmakda istemiyoruz onlara yapılanlari unutturmuyacagızda....
bu vesileyle arkadaşlar Gaziantep MT olarak bu hafdaki gezimizi gaziantep savunmasında şehit düşmüş veya o günleri hatırlatan yerleri gezip sizinle paylaşmak istedik.
ilk ziyaret yerimiz Gaziantep şehitligi
duarımız onlarla
şehitkamil anıtı
12 yaşindaki kamil annesiyle beraber yolda yürürken fransız askerleri kamilin annesının pecesını acmak ister kamil yerden taş alarak annesını kollamaya çalişir bunun üzerine fransız askerlerinin sungulerine magruz kalarak oracıkda can verir bu 12 yaşindaki cocuk(ŞEHİTKAMİL)
14 şehit anıtı
İŞTE YİNE FRANSIZ ASKERLERİ TARAFINDAN ELLERİ BAGLANARAK KURŞUNA DİZİLEN 14 COCUGUN ÖYKÜSÜ
Burdan türkiyenın ilk şavaş müzesıne gidiyoruz
ve şavaş müzesinden ayrılıyoruz
2 gün sonra kurtuluş törenındeyiz bu fotografları ceken sitemizin degerli üyelerinden ALPERENCE(YANLİZKURT) Hayali abiye teşekürü bir borç bilirim hayali abi saygilar...
nasılda duruyor şanli bayragımız
bu keratalar hayali abinin oğluları bayrak sevdasi bu yaşta başlamiş
bu törene gölge düşüren tek şey benim için türkiyenın kanayan yarası turban sırf türbanlı diye annelerimizi kardeşlerimizi halkın oturdugu bölgeye alınmaması burda aklıma şehitkamil geliyor sırf annesının pecesını actı diye düşmana saldıran oracıkda şehit düşen Kamil VE ANTEP SAVUNMASINI BAŞLATAN OLAY
ve mehmetcık geciyor ayakta alkışlanarak
ve tören sonu
ANTEPLİ ŞAHİN
Ben Antepliyim, Şahin’im ağam.
Mavzer omzuma yük.
Ben yumruklarımla dövüşeceğim.
Yumruklarım memleket kadar büyük.
Hey, hey!
Yine de hey hey!
Kaytan bıyıklarım, delişmen çağım
Düşman kurşunlarına inat köprü başında
Memleket türküleri çağıracağım.
Bu dağlarda biz yaşarız,bu dağlar bizim dağımız.
Namusumuz temiz, bayrağımız hür
Analarımız, karımız, kızımız, kısrağımız
Burada erkekçe dövüşür
Bir bayrak dalgalanır Antep kalesi üstünde
Alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak
Bayraklar içinde en güzel bayrak
Düşüncem senden yanadır
Hep senden yanadır çektiğim kahır
Bu senin ülkende, senin gölgende
Düşmesin kara kalpaklar, kirlenmesin duvaklar
Korkum yok ölümden kâfirden yana
Alacaksa alsın beni şafaklar.
Hey, hey!
Yine de ey hey!
Al bayraklar altında kara bir kartal gibi
Yaşamak ne güzel şey.
Bir sır var bu mavzerde, attığım gitmez boşa
Çıkmış bir eski savaştan
Türk ün bir karış toprak parçası için
Destanlar yazacağız yeni baştan.
Yıktım toprağın üstüne bir sarı kurşunla birini
Çıktı karşıma biri,
Çıktıkça çektim tetiği Bismillâhlar la beraber
Vurdum alnından kâfiri.
Bu kaçıncı kurşundur, bu kaçıncı bismillâh
Bu kaçıncı ölüdür?
Bir türkü söylenir siperlerde her sabah
Vurun Antepliler namus günüdür!
Ben Antepliyim Şahin’im ağam
Mavzer omzuma yük
Ben yumruklarımla dövüşeceğim
Yumruklarım memleket kadar büyük...
Bülent bakiler
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL IN SÖSLARİYLE BİTİRMEK İSTİYORUM SÖZLERİMİ BEN ANTEPLİLERİN GÖZLERİNDEN NASIL ÖPMEMKİ ONLAR YANLİZ ANTEP İ DEGİL TÜM ÜLKEYİ KURTARDILAR
GAZİANTEP MT DEN SEVGİLER SELAMLAR
HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )
Reklamlar
-
arkadaşlar elinize sağlık gerçekten anlamlı bir gezi yapmışsınız inşallah yakın zamanda sizlere bu tarz gezilerinizde eşlik ederim selamlar
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
-
ellerinize sağlık çok anlamlı bi paylaşım...
Baharın, denizin, toprağın kokusu içime dolsun
Yanımda bana sıkı sıkıya sarılan ve bana güvenen biri olsun.***
Her daim aracım motorsiklet olsun..!.!. (AMİİİİN)
-
Adana İl Temsilcisi
Gaziantep'li dostlarımı böyle bir aktivitede bulundukları için yürekten kutluyorum.özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde,böylesi birlik,beraberlik ruhunu yücelten geziniz çok anlamlı olmuş.kutluyorum.sevgilerimle.
-
helal olsun hemşerilerim size bizim 29 ekimde yaptığımızı siz antebin kurtuluşunda gerçekleştirdiniz (şahinbey vuruldu köprü başında analar ağlar dertli başında uyan şahinim uyan uyanmazmısın diz çökmez düşmana yalvarmazmısın)
-
Güzel bir topik olmuş.
Duygulanmamak mümkün değil.Topraklarımıza giren devletleri yeni nesillere iyi anlatmalıyız.Sadece DÜŞMAN diyerek geçiştirmemeliyiz.Fransız, İngiliz Yunan demeliyiz. Yahya Kemal BEYATLI'nın deyişiyle "Milli muhabbetleriyle milli kinleri olmayan milletlerin, milli şuur da olamaz."
-
1914 yılında, I. Dünya Savaşı başladığı zaman Gaziantep 83 bin nüfuslu bir liva merkezi idi.30 Ekim 1918´de imzalanan Mondros Mütarekesi ile İtilaf Devletleri paylaştıkları topraklara sahip olmak amacıyla harekete geçerken, 17 Aralık 1918´de İngilizler Antep´e girmiştir. Bir yıl süren bu işgale Fransızlar tepki göstermiş, 1918 Eylül´ünde yapılan İngilizlerin Musul üzerindeki “Nezaret Hakkı” ndan vazgeçmeleri ile önce Suriye daha sonra Antep, Urfa ve Maraş boşaltılmıştır.
Bunun ardından Fransızlar 29 Ekim 1919´da Kilis´i, 5 Kasım 1919´da Antep´i işgal ettiler. 1920 yılının başında ise ünlü Antep Savunması başlamış oldu. 1 Nisan 1920´de başlayan Gaziantep savunması 11 ay sürdükten sonra açlık yüzünden sona ermiştir. Savunma süresince Fransızlar şehre 70.000 mermi atmış, 6.000 Antepli şehit olmuştur. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihli toplantısında Antep´e "Gazi" ünvanını vermiştir. 15 Mart 1921 tarihinde Londra´da Türk Dışişleri Bakanı ve Fransız delegasyonu Antep, Adana ve çevrelerinin Türklere geri verilmesi hususunda mutabakat sağlamıştır. Nitekim bu antlaşma Ankara Antlaşması ile son şeklini almış ve 25 Aralık 1921´de son Fransız askeri Antep´ten ayrılmıştır.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
-
-
Allah'u teala o günleri bu millete (o acıları) yaşatmasın. söyleyecek ne söz nede kelime bulamıyorum. O zaman öyle bir açlık varmış ki, çocuklar artık hayvanların otladığı otlarla karnını doyurmaya çalışırlarmış. Bir fare bayat bir ekmeği bulmuş yuvasına götürürken, bir parça ekmek için fareyi kovalayıp ekmeği alıp yemişler. Aman yarrabi ne zorluklarla karşılaşmışlar. Silah yok ama kocaman memleket sevdalısı yürekleri varmış. Son teknoloji düzenli bir orduya karşı elde ne varsa onunla savaşmışlar. Ruhları şad olsun.
Gaziantep' e kefen bayraklı kale denmesinin sebebini biliyor musunuz? Ben anlatayım. Gaziantepteki çeteler ankaradan yardım isterler, Ancak Ankara zaten batı cephesinde var olan tüm kuvvetini kullanmaktadır. Cesaretlerinden dolayı tebrik yazılı üç kere farklı tarihlerde mektup göndeririler. Ancak yarımın şu an için mümkün olmadığını belirterek. Sebebi ise Sakarya savaşları ve daha sonrasında yapılacak büyük taarruzla düşmanı yurttan atmaktı. Bu yüzden Ankara Gaziantep' e ne asker nede cephane ve erzak gönderebilirdi.
En sonunda zaten 11 aydan beri sürekli toplarla dövülen ve açlıkla mücadele eden çeteler fransızlara teslim mektubu göndermek zorunda kalmışlardır. Fransız komutan Çetelerin hile yaptığını zannederek O zaman kaleye beyaz bir bayrak dikeceksiniz diye cevap gönderir. Halk o kadar yokluk içindedir ki kaleye asacak beyaz bir bayrak bulamazlar. zaten kapısını çaldıkları eşrafta teslim olacağımıza açlıktan ölürüz diye geri çevirir. Bunun üzerine çeteler kaleye kefen asmak zorunda kalırlar. Büyük taarruz sonunda müttefikler kaybedince yapılan anlaşma gereği Fransızlar işgal ettiği yerleri terk etmek zorunda kalırlar.
Ve buradan televizyonda oynayan karayılan ve benzeri Gaziantep savunmasını anlatan dizileri kınıyorum. Sebebide Düşman Gaziantep'e geldiğinde Ermeniler coşkuyla düşman askerlerini Karşılamış ve düşman askerlerine her türlü yardımda bulunmuşlardır. Ancak dizlere bakarsanız sanki çetelerle ermeniler ittifak içerisinde düşmanla savaşılıyormuş gibi gösteriliyor. Bu anlayışı kınıyorum.
[B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
[COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
[COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]
-
30 Aralık 2007, 00:33
Mersin İl Temsilcisi
helal size çocuklar, hepinizi alnınızdan öpüyorum...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
30 Aralık 2007, 00:39
ruhları şad olsun allah rahmet eylesin!sizlerde saolun arkadaşlar emeğinize sağlık
-
30 Aralık 2007, 00:39
elinize sağlık abiler...
Allah şehitlerimize rahmet etsin...
-
30 Aralık 2007, 00:51
çok güzel yapmışsınınız, tebrik ederim
-
30 Aralık 2007, 01:05
şehidlerimize Allahtan rahmet dilerim ruhları şad olsun, onlara minnettarız, bu güzel paylaşım için teşekkürler..
-
30 Aralık 2007, 02:00
Bravo arkadaşlar. Sizlerle gurur duydum.
Üç boyoz bir kola
-
30 Aralık 2007, 02:12
allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun da..
unutturmuyacağız diye bişey yok..
ömrümde duymadım bu kelimeyi....
unutturmayacağız olabilirmi acaba o yazmaya çalıştığınız kelime?
unutturmuyacağız-----> unutturmayacağız
-
30 Aralık 2007, 02:29
babalar duyarlılık için teşekkürler.memleketimizi her ucu bucağı ile sevelim.
başka türkiye yok
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
30 Aralık 2007, 12:01
Konuya cevap yazarak Gösterdiğiniz hassas ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
-
30 Aralık 2007, 12:03
Gaziantep İl Temsilcisi
ahmetnr adlı üyeden alıntı
arkadaşlar elinize sağlık gerçekten anlamlı bir gezi yapmışsınız inşallah yakın zamanda sizlere bu tarz gezilerinizde eşlik ederim selamlar
Ahmet kardeşim inşallah oda olur
volkan tantürk adlı üyeden alıntı
ellerinize sağlık çok anlamlı bi paylaşım...
sagol arkadaşim
ozzy73 adlı üyeden alıntı
helal olsun hemşerilerim size bizim 29 ekimde yaptığımızı siz antebin kurtuluşunda gerçekleştirdiniz (şahinbey vuruldu köprü başında analar ağlar dertli başında uyan şahinim uyan uyanmazmısın diz çökmez düşmana yalvarmazmısın)
teşekürler topragim
serdar23_Bilgem adlı üyeden alıntı
Güzel bir topik olmuş.
Duygulanmamak mümkün değil.Topraklarımıza giren devletleri yeni nesillere iyi anlatmalıyız.Sadece DÜŞMAN diyerek geçiştirmemeliyiz.Fransız, İngiliz Yunan demeliyiz. Yahya Kemal BEYATLI'nın deyişiyle "Milli muhabbetleriyle milli kinleri olmayan milletlerin, milli şuur da olamaz."
serdar hocam dediklerine sonuna kadar katılıyorum elazığ ya selamlar
muratgergerli adlı üyeden alıntı
Emeğinize ve yüreğinize sağlık babcan..
Yüreğime çiçeğe su verdiniz..
Allah dualarınızı kabul yolunuzu açık etsin..
sagol murat kardeşim
cycle27 adlı üyeden alıntı
Allah'u teala o günleri bu millete (o acıları) yaşatmasın. söyleyecek ne söz nede kelime bulamıyorum. O zaman öyle bir açlık varmış ki, çocuklar artık hayvanların otladığı otlarla karnını doyurmaya çalışırlarmış. Bir fare bayat bir ekmeği bulmuş yuvasına götürürken, bir parça ekmek için fareyi kovalayıp ekmeği alıp yemişler. Aman yarrabi ne zorluklarla karşılaşmışlar. Silah yok ama kocaman memleket sevdalısı yürekleri varmış. Son teknoloji düzenli bir orduya karşı elde ne varsa onunla savaşmışlar. Ruhları şad olsun.
Gaziantep' e kefen bayraklı kale denmesinin sebebini biliyor musunuz? Ben anlatayım. Gaziantepteki çeteler ankaradan yardım isterler, Ancak Ankara zaten batı cephesinde var olan tüm kuvvetini kullanmaktadır. Cesaretlerinden dolayı tebrik yazılı üç kere farklı tarihlerde mektup göndeririler. Ancak yarımın şu an için mümkün olmadığını belirterek. Sebebi ise Sakarya savaşları ve daha sonrasında yapılacak büyük taarruzla düşmanı yurttan atmaktı. Bu yüzden Ankara Gaziantep' e ne asker nede cephane ve erzak gönderebilirdi.
En sonunda zaten 11 aydan beri sürekli toplarla dövülen ve açlıkla mücadele eden çeteler fransızlara teslim mektubu göndermek zorunda kalmışlardır. Fransız komutan Çetelerin hile yaptığını zannederek O zaman kaleye beyaz bir bayrak dikeceksiniz diye cevap gönderir. Halk o kadar yokluk içindedir ki kaleye asacak beyaz bir bayrak bulamazlar. zaten kapısını çaldıkları eşrafta teslim olacağımıza açlıktan ölürüz diye geri çevirir. Bunun üzerine çeteler kaleye kefen asmak zorunda kalırlar. Büyük taarruz sonunda müttefikler kaybedince yapılan anlaşma gereği Fransızlar işgal ettiği yerleri terk etmek zorunda kalırlar.
Ve buradan televizyonda oynayan karayılan ve benzeri Gaziantep savunmasını anlatan dizileri kınıyorum. Sebebide Düşman Gaziantep'e geldiğinde Ermeniler coşkuyla düşman askerlerini Karşılamış ve düşman askerlerine her türlü yardımda bulunmuşlardır. Ancak dizlere bakarsanız sanki çetelerle ermeniler ittifak içerisinde düşmanla savaşılıyormuş gibi gösteriliyor. Bu anlayışı kınıyorum.
evet yahya dediklerin dogru
yürekçe adlı üyeden alıntı
helal size çocuklar, hepinizi alnınızdan öpüyorum...
motorize ekip adlı üyeden alıntı
ruhları şad olsun allah rahmet eylesin!sizlerde saolun arkadaşlar emeğinize sağlık
ilgin alakan için teşekürler
ShowDown adlı üyeden alıntı
elinize sağlık abiler...
Allah şehitlerimize rahmet etsin...
sagol kardeşim
GKN adlı üyeden alıntı
çok güzel yapmışsınınız, tebrik ederim
teşekürler
emin_arikoglu adlı üyeden alıntı
şehidlerimize Allahtan rahmet dilerim ruhları şad olsun, onlara minnettarız, bu güzel paylaşım için teşekkürler..
sagol arkadaşim
Rigel adlı üyeden alıntı
Bravo arkadaşlar. Sizlerle gurur duydum.
bu bir görevdir aslında
muratd adlı üyeden alıntı
allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun da..
unutturmuyacağız diye bişey yok..
ömrümde duymadım bu kelimeyi....
unutturmayacağız olabilirmi acaba o yazmaya çalıştığınız kelime?
unutturmuyacağız----->
unutturmayacağız
öyle kelimeler olur yorgunluk belirtileri 3 saat sürerse bir topık açmak halıyle kelimeleri yanliş yaza biliyorsun kardeşim
demirgursel adlı üyeden alıntı
babalar duyarlılık için teşekkürler.memleketimizi her ucu bucağı ile sevelim.
başka türkiye yok
sagol gürsel kardeşim selamlar..
HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )
-
30 Aralık 2007, 12:19
Tüm Şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum :(
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)