Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tek Kişilik Adana-Kemerhisar (Niğde) gezisi

REKLAM ALANI
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    29 Ekim haftası, 3 günlük bir gezi yapmak amacıyla daha önce kapuzbaşına niyetlendiğimiz arkadaşımın işi çıkınca, ben de hem babamın kabrini hemde akrabaları ziyaret etmek üzere Kemerhisar'a (Niğde-Bor) gitmeye karar verdim. Yol mesafesi Adana'dan yaklaşık 170 km ve ilk 90 km'lik kısmı Pozantıya kadar otoyoldur. Kalan yol (E5-Pazantı- Ulukışla arası, Niğde yol ayrımı) ise gidiş tarihi 27 Ekim ve dönüş tarihi olan 29 Ekimde oldukça tenha olduğu için geyet rahat, keyifli ve sıkıntısız bir yolculuk yaptım çok şükür. Ata memleketimiz olan Kemerhisar, tarihteki adıyla "Tyana", Niğdenin Bor ilçesine bağlı nufusu 10.000 civarında olan oldukça küçük bir kasabadır.

Yola çıkmadan önce (adettendir) motorumun resmi:

İlk mola Tekir yaylasında otoyol dinlenme yeri. Tekir yaylasından ve motorumdan görüntüler.

Nihayet ilk durağım olan Pozantıya varıyorum. Burada arkadaşımın bir benzin istasyonu var. Çayları oldukça güzel. Birkaç bardak çay içip, bir kaçtane de foto çekiyorum.

Benzinlik çalışanı

Bu da ben.

Yaklaşık 25 dakikalık bir moladan sonra tekrar yola çıkıyorum. İç anadoluya geçişte yaklaşık 1600 m rakımlı Çaykavak geçidinden fotolar.

Güney tarafı

Kuzey tarafı

Niğde-Kemerhisar yol ayrımı

Önce babamın kabrini ziyaret edip öğle yemeğimi yedikten sonra teyzemin bağ evine sürpriz bir ziyaret yapıyorum. Dikkat ederseniz evin ikinci katı kerpiç!

Teyzeoğlu Ali, motoruma hayran!

Daha sonra teyzeoğlu Ali ile birlikte burada yayınlamak üzere Kemerhisar'ın ilginç ve tarihi yerlerinin resimlerini çekmeye gidiyoruz. İlk önce Kemerhisara 5-6 km mesafede yerel halk tarafından "Köşk" denilen, resmi adı ise "Roma Havuzu" olan yere gidiyoruz. Havuzun kenarları mermer ve oldukça büyük bir havuz. Eski çağlarda, bu havuzdan kaynayan su Kemerhisara bugünkü adını veren su kemerleri vasıtasıyla getirilirmiş. Bu havuzun uzunluk ve genişliği sanırım olimpik ölçülerde (tam rakamları bulamadım). Kemerhisarın sitesinde bu havuza ilişkin şu kısa bilgi var:
    Roma Havuzu: Tanrı Jupiter'e köşk pınar başında mermerden bir tapınak yapılmıştı; bu yerden çıkan su ona adanmıştı. Tapınağın mermer taşlarından çoğu 1965 yılında Kemerhisar açık hava müzesine kaldırılmıştı. Tapınağın su perilerini gösteren alınlık ve efriz parçalarından bir kaçı da Niğde müzesine getirilmiştir.
    Rahmetlik babam anlatırdı. Çocukluk yıllarında (1930-1940'lı yıllar), bu havuz henüz daha ortaya çıkarılmadan önce yerden kaynayan suyun biriktiği oldukça geniş kuyu gibi bir yer varmış. Babam ve arkadaşları o soğuk suya dalar ve kaynağın gözünden elleriyle kum çıkartma yarışları yaparlarmış. Sanırım 1960'lı yıllarda arkeolojik kazı sırasında o suyun aslında bu havuzun içerisinden kaynadığı, havuz ortaya çıkarılınca anlaşılmış.

Suyun havuz içerisinde kaynadığı bir bölüm.

Havuzun kenar duvarları

Dönüş yolunda, kemerhisara adını veren ve yukardaki havuzun suyunu taşıyan günümüzde sağlam kalmış su kemerleri

Kemerlerin kasabanın girişinde bağlandığı yer. Son birkaç yıldır burada da kazı çalışması yapılıyor

Kazı alanından görülen motorum

Kazı alanından kemerlere bakış...

Daha sonra iki gece yatıp Adana'ya yine aynı yoldan döndüm. Ama dönüşe ilişkin foto maalesef çekmedim. Çok keyifli ve güzel bir yolculuk oldu.Selamlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Çok güzel bir gezi resimler süper kazasız bol geziler.
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    çok güzel olmuş fotolar harikaaa emeğinize sağlıkkk
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Resimler süper, ellerinize sağlık.

Önümüzdeki yaz bende memleketime motorla gidicem kısmetse.

En son 10 yaşımdayken gitmiştim, 20 sene oldu oraları görmeyeli.

Resimlerini koyduğunuzdan daha küçük bir havuz hatırlıyorum, sıcak sodalı bir suyu vardı.

Sayenizde depreştim.

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    1996-1997 yılları arasında, Bor'da askerdim.
    nöbet tuttuğumuz kulenin önünden geçen karayolunun sağında, Kemerhisar tabelası vardı.
    16 ay boyunca, sadece bir kere gidebildim Kemerhisara.
    Garnizon komutanımızla bir şehit ailesini ziyarete gitmiştik. ev sahibesi yaşlı annemiz, bir poşet elma vermişti bana.
    mandalina büyüklüğünde, kıpkırmızı, ve bal gibi tatlı elmalardı.

Şehit evladının arkadaşına, sevgi dolu parlayan gözlerle, gönülden uzatılmış, ve aynı duygularla alınmış çok güzel bir hediyeydi o elmalar...

gezi başlığınız ve fotograflarınız bu anımı hatırlattı.
    sağolun.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    hocam ellerinize saglık
    negüzel bir roma havuzu saglam bir şekilde duruyor.
    inşallah bizlerde gezmek isteriz.
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

zion1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    taze bitti :)
    elinize saglık güzel ve keyifli bir gezi olmuş
    BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Beğendim tebrikler
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Blackpanther - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM GTS 250
    Hocam ellerinize sağlık.resimler çok hoş olmuş,belgesel gibi aynen.Özelliklede teyzenizin evinede hasta oldum.Çok huzur verici gözüküyor.
    Kazasız keyfli sürüşler dilerim.
    Saygılar.

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    naci abi eline motoruna sağlık.iyi o kadarzaman ayırabilmişsin,kesin devlet memurusun abi sen.
    abi o toprak evleri özlemişiz vallahi,anımsattın sağol...
    motoruna usta eli deymesin,kaza görmeyesin
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    Naci Hocam tebrik ederim burda kimsenin yapamadıgını sen tek başına yapmışsın geziye gitmişsin Kemerhisarı çok begendim,umarım Adanalı arkadaşlar ile güzel bir organizasyon yaparız da,senin rehberligin eşliginde Kemerhisar a gideriz Naci abim.Saygılar...
    Born To Be wild,Live to Ride...

Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Tüm arkadaşlarıma güzel yorumları için teşekkür ediyorum. Kemerhisar aslında hem yakın hem de görülecek çok yer var. Kemerhisarda şifalı su (içmeceler) var, şifalı olduğu söylenen çamur banyosu var, henüz kazısı devam eden birçok tarihi eser kalıntısı var. Ayrıca, 30 km ilerde Niğde gümüşler manastırı var, oradan 105 km ilerde Nevşehir var, Ürgüp Göreme var. Nevşehir yolu üzerinde (Kemerhisara 60 km uzaklıkta) birçok yeraltı şehri var. Yani demek istediğim iki günlük bir gezide Adana'ya sadece 300 km mesafede görülecek çok güzel yerler var. Tüm bu güzergahlar da her tarz motorun rahatlıkla gideceği türden güzel yollara sahip. Ben de ilerde inşallah böyle bir gezi yaparız diyorum. Selamlar.

çok güzel bir gezi olmus tabıkı ben yapamıyorum bu tarzlarda daha cok yeniyim motorda devamını bekleriz

Motosikleti
    HACI MURTAZA (BİSİKLETİM)
    güzel gezi olmuş devamını bekliyozzzz
    herkez kapmış motorunu iyi ama ben nasıl motor sahibi olucammmm.Ağlamak istiiiyomm ya motorum yokkkkkkkkkk:salut:

kroscu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XR400R
    abi eline sağlık kapızdan vaz geçeceğinizi bilseydim sizi kadirliye götürürdük.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    kanuni elite 100
    BU KADINA PARA KAZANDIRMAYALIM LUTFEN LISTENIZDEKI HERKESE>
    > >YOLLAYIN!!!!!!> > *'LC WAİKİKİ' ürünlerini almayın...*> > *Çünkü şirket
    > >DTP'li LEYLA ZANA'ya geçmiştir...*> > *Mehmetciklerimize doğrultmaları için
    > >PKK'ya silah parası vermek> istemiyorsak 'LC WAİKİKİ'den alışveriş
    > >yapmayalım.*> > *Her türk vatandaşı buna dikkat etmeli bu mesajı zahmet
    > >olmazsa mail> grubunuza yollayın*> >

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı yassen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende tam alkol'ün zararlarından bahsedicektim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    kanuni elite 100
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende tam alkol'ün zararlarından bahsedicektim.
    sence dalga gecilecek biseymi yaptımm

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    [QUOTE=JaNTi;855533]Naci Hocam tebrik ederim burda kimsenin yapamadıgını sen tek başına yapmışsın geziye gitmişsin Kemerhisarı çok begendim,umarım Adanalı arkadaşlar ile güzel bir organizasyon yaparız da,senin rehberligin eşliginde Kemerhisar a gideriz Naci abim.Saygılar...[/QUOTE
    aynen katılıyorum.

Alıntı Naci63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm arkadaşlarıma güzel yorumları için teşekkür ediyorum. Kemerhisar aslında hem yakın hem de görülecek çok yer var. Kemerhisarda şifalı su (içmeceler) var, şifalı olduğu söylenen çamur banyosu var, henüz kazısı devam eden birçok tarihi eser kalıntısı var. Ayrıca, 30 km ilerde Niğde gümüşler manastırı var, oradan 105 km ilerde Nevşehir var, Ürgüp Göreme var. Nevşehir yolu üzerinde (Kemerhisara 60 km uzaklıkta) birçok yeraltı şehri var. Yani demek istediğim iki günlük bir gezide Adana'ya sadece 300 km mesafede görülecek çok güzel yerler var. Tüm bu güzergahlar da her tarz motorun rahatlıkla gideceği türden güzel yollara sahip. Ben de ilerde inşallah böyle bir gezi yaparız diyorum. Selamlar.
    aynen katılıyorum sevgili veyis hocam.

agokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha dragstar 650 classic
    Alıntı yassen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    LC Waikiki TEMA vakfının imiş (ben de yeni öğrendim)ve bu tip karalamalara karşı web sitesinde açıklamasını okuyalım. http://www.lc waikiki.com

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler