11-12-13.08.2006 [Adana MT] ve [Mersin MT] Silifke Uzuncaburç Gezisi
-
14 Ağustos 2006, 10:29
#1
Merhaba
11-12-13.08.2006 [Adana MT] ve [Mersin MT] Silifke Uzuncaburç Gezimizi çok şükür sorunsuz tamamladık. İşte hikayemiz.
Not: Diğer arkadaşlarımızın makinesinde de resimler var onlarda eklenecektir.
11.08.2006 Cuma günü Adana grubu olarak toplandık. Hazırlıklar vs. derken saat 19:00 civarı Mersin'e doğru yola koyulduk. Mersin Adese'nin orda Mersin grubundan Mustafa (yıldırım33) bizi karşıladı ve hep beraber buluşma noktasına gittik. İşte buluşma noktasından karelerimiz.
Motorlar karınlarını doyururken.
Benzin ikmalleri yapılıp gerekli yol notları konuşulduktan sonra yola çıktık. Gece bir iki malzeme takviyesi için durulan yerlerin haricinde durmadan Silifkeye kadar yol yapıldı. Silifkeye vardığımızda daha önce ciks33 (Alper) 'e Silifke'de yengeç yemek istediğimizi söylemiştim. O da sağ olsun telefonla Selahattin ALBAYRAK abimizi aradı ve o da bir yer ayarladı ve oraya gidip yengecimizi yedik. İşte yengeç resimleri
Yengecimizi yedikten sonra yaklaşık 30km'lik Uzuncaburç dağ yolunda yol almayta başladık. Gece yol aldığımız için resim çekmedim yalnız yolda çok güzel virajlar var ve çok keyifli motor sürülmekte. En sonunda kamp yapacağımız kamp alanına vardık. İşte motorlarımız.
Kamp alanına vardığımızda Belediye Başkanı İshak YILMAZ ve ailesi bizi beklemekteydi. Beraber oturduk sohbet ettik. Ardından çok güzel bir kavurma geldi. Yorgunluktan milleti çekmeyi unutmuşum ama açlıktan yemek resmini çekmişim işte kavurma
Yemek sonrası çadırlarımızı kurup dinlenmeye geçtik. Gece 1200 rakım olmasına rağman sıcak geçti. Ama genede havası şehre göre mükemmeldi. Sabah en erken gene ben kalktım. Baktım millet uyumakta dedim bende su ısıtayım çay içim ama çay Onur'daydı ve çanta nerde bulamadım bende çorba suyu ısıtayım dedim.
Kamp alanından görüntüler. Millet hala uyumakta.
Güneşin çıkması, havanın ısınması ve çadırların sauna moduna geçmesi sonrası millet yavaş yavaş uyanmaya, hareketlilik olmaya başladı. İşte Mustafa abi ve eşi, Birkan (JaNTi) ve Ben
Evet ekip ayaklandı. Artık kahvaltıya geçebiliriz. Bu arada aperatif olarak çekirdek (günebakan) tüketilmekte
İşte kahvaltı.
Kahvaltı sonrası bir motorcunun yapacağı en baba muhabbet olan motor muhabbeti için herkes motorların yanında
Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra artık Uzuncaburç - Kırobası (Mara)'na doğru yola koyuluyoruz. İşte ilk yol resmimiz.
Ufak bir benzin ikmali için benzinlikte duruyoruz. Bizim ekipin iştahı yerinde olduğu için görülen ilk elma ağacından sahibinden izin alınarak elma yeniliyor.
Kırobası yolundan manzara.
Sonunda Kırobası (Mara)'na varıyoruz. Burda bir kahve molası veriyoruz ve Mehmet TOPKARA abi ile sohbet ediyoruz.
İşte kahvehane'deki durumumuz.
Kahve sonrası grup olarak kasabayı gezmeye başladık. Gezerken ilk talan ettiğimiz yer bir ahşap, el eşyası zanaatkarı bir köylünündü. Bu arada Yusuf abi kafasına kuş lastiği sıkarken görülmekte.
Mustafa abi yanlış yerde eşini sinirlendirdi. Mustafa abinin kafaya kürek yediği an. Tabi Mustafa abide boş değil elinde çapa görülmekte
Alış veriş sonrası dükkan içi hatıra fotosu. Herkes hazırol da. Yusuf abi gene kuş lastiği ile
Dükkan çıkışında Kaan ile Alper kapışmasına sahne oldu. Birkan'da arkadan Kaan'a eşek muamelesi yapmakta. Birkan artık Mersin'e zor ayak basar hehe. İşte kavga (şakadan canımmm.... ) anı.
Elimdeki takta tırnaklar ot toplamada kullanılan bir araç. Tabi ben Freddy modunda kullanmayı tercih ettim.
Kasabadan şapka alan Gringo ekibimizin topluca çekilmiş resmi
Ardından ben. Clint Eastwood bakışı denedim olmadı
Gringo Birkan
Arkadaşlar ilginç bir çay yapma aparatı gördüm. Teneke kutuyla yapılmış resimlerden nasıl çalıştığını ve yapıldığını görürsünüz.
İşte yoldan ve çevreden manzaralarımız.
Ekip Mustafa abiyi takip ederek mangal yapacağımız yere vardı. İşte ordan fotolarımız.
Çevreden manzaralar.
Yemek hazırlıklarına başladık. Herkes işin bir ucundan tuttu.
Alper etleri hazırlamakta.
Mangal yakma çalışmaları.
Yusuf abi Alper'e şaplak atarken
Mangal olayları.
Evetttt işte etlerimiz pişti. Soframız hazır.
Sofradayız..
Karpuz yerken.
Mehmet TOPKARA abimize herşey için teşekkür ediyoruz.
Yemeğimizi yiyim Uzuncaburç'u geçmeye gidiyoruz. Tekrar yol manzaraları.
Keyifli bir sürüşten sonra Uzuncaburç'a geliyoruz ve gezmeye başlıyoruz. İlk önce mezarlar.
ANTİK ANA MEZARLIK: Genel olarak surun dışında kalan bütün alan mezarlık olarak kullanılmışsa da Ana Mezarlık , kentin yaklaşık 500m kuzeyindeki vadi,nin her iki yanında yer almıştır. Aynı mezarlık hem Roma ve hem de Bizans dönemlerinde kullanılmıştır.
Motorlarımız.
Şimdide sur içinde kalan kısımları geziyoruz. İlk önce Şehir Kapısı.
KUZEY KENT KAPISI: Aslında kentin sur duvarı üzerinde bulunan 1.50 m eninde, yüksekliği 12m2ye varan üç girişli dev kapı Diocaesarea’nın kuzeye açılan kapısıdır. Kuzeden girince .ana girişin sağ kenarında , yerden itibaren dördüncü sırayı oluşturan ilk iki blok taşın üstündeki altı satırlık yazıttan, depremde zarar görmüş olan bu kapının , Roma İmparatoru Theodosiun’un oğulları Arcadius ile Honarius’un İ.S.395’lerde İstanbul (Konstantinopalis)’teki birlikte yönetişmleri sırasında baştan sona kadar onarıldığı anlaşılıyor. Konsolları vaktiyle heykellerle süslenmiş olan bu koca kapıdan uzanan yol ana mezarlıktan geçtikten sonra Mara (Kırobası ) üzerinden Mut (Claudiopolis) ile Karaman (Laranda)’ya uzanıyordu. Diocaesarea, Kuzey Kapısıyla İç Anadolu’ya açıldığı gibi Doğu Kapısıyla Ura (Olba ) ve canbazlı üzerinden Kızkalesi (Korykos)’a, Güney Kapısı ile de Keşlitürkmenli, İmamlı ve Demircili(İmbriogon) üzerinden Silifke (Seleukeia)’ya taş döşeli yollarla bağlanmış önemli bir kent. Kapıdan doğuya tırmanan stabilize yol, Uzuncaburç kahvelerini geçtikten sonra Uzun Burc’a ulaşır.
Şimdide Şans Tapınağı'na geçiyoruz.
ŞANS TAPINAĞI: Sütunlu Ana Cadde’nin başladığı yerde, yüksek tabanlıklar üzerinde yükselen, her biri 5.50m boyundaki tek parça altı granit sütun ve başkiriş (Architrave )’dan oluşan yapı , Olabalı ve Selefkoslar’ın Tyche ,Romalılar’ın ise Fortuna dedikleri Sans Tanrıçasının tapınağıdır. Kenger Yaprak desenli (Acanthus) mermerden başlıkları taşıyan sütunları birbirine bağlayan baş kirişteki tek satırlı yazıtın Türkçesi şudur.
‘ ‘Obrimus’un oğlu Oppius ile Leonidas’ın kızı Kyria çifti Sans Tapınağı’nı yaptırdı ve onu kente armağan ettiler.
Kare biçimli (11x50m) tanrıça heykel odası (Cella), sütunlardan 35geride bulunmaktadır. Tapınak İ.S .yy’ın ikinci yarısına tarihlenmektedir.
Sıra geldi en önemli kalıntıya. Zeus Tapınağı.
ZEUS TAPINAĞI: Sütunlu Ana Cadde’ye bitişik , güneydeki avlu içinde bulunan sütun ormanı görümündeki 39.70m uzunluğunda ve 21.10 m enindeki tek sıra sütunlu (Peripteros) planlı görkemli yapıdır. Selefkos Nikator (İ.Ö.296-280)’un yaptırmışolduğu tapınağın çatılarının. Büyük Rahip Zenophanes’in oğlu Teukros tarafından yenilenmiş olduğunu öğreniyoruz. Zeus Tapınağı’nın , önceden var olan Hitit Yağmur ve Fırtına Tanrısı Tarhunt tapınağının yerine yapıldığı düşünülmektedir. Zeu Tapınağı, planında büyük değişiklikler yapılarak 5. yy’da kiliseye çevrilmiştir. Doğudaki iki sütunun yerine yayduvar (Apsis) konmuş; traşlanmış sütunların arasına kuzey, güney ve batı kapıları sıkıştırılmış; ortadaki tanrı odası (Cella) yıkılmış ve taşlarıyla sutun aralarına duvarlar örülmüştür. Sütunların içyüzlerindeki pembemsi kireçlenmelerden, kilisenin zamanında yangın geçirmiş olduğu anlaşılmaktadır.
Arkadaşlar tapınağın altı tamamen mozaik. Ancak ödeneğin olmaması, yeterli koruma önlemlerinin alınamaması sebebiyle gün yüzüne çıkartılmıyor. biz izin alarak bir fotoğrafını çektik. Yakın zamanda buraya ayrılan ödenek ile kazı çalışmaları başlanacak ve herşey ortaya çıkacak. İşte mozaik.
Şimdide Üzüm Hevekli Sanduka.
ÜZÜM HEVENKLİ SANDUKA: Zeus Tapınağı’nın kuzey batı çevre duvarının iç yüzünde bulunmaktadır. Uzuncaburç’ta bir temel kazısı sırasında bulunmuş, kapağı kayıp, uç kenarları koç başlı bu sandık mezarın ön yüzü öküz başlarının taşıdığı üzüm hevenkleriyle süslenmiştir. Hevenklerin üst boşluklarındaki saç telleri birer yılan olan keskin bakışlı , mitoloji kahramanı Ejder Medusa başlarının varlığından bu mezarda yatan kişinin soylu, yüksek rütbeli bir Romalı olduğu anlaşılmaktadır.”
Tapınağın içinden diğer eserler.
Sıra geldi Tiyatro bölümüne.
TİYATRO: Tören kapısının yaklaşık 50m doğusunda , Sütunlu Ana Cadde’ye bitişik boşluğa yerleştirilmiş, iki bin seyirci kapasiteli, sahne binası dışında , tümüyle iyi korunmuş canlı bir yapıdır. Bu gün çeşitli sanat etkinlikleri için hem yerli hem yabancılar tarafından kullanılan Tiyatro’nun burada bulunan bir yazıttan Marcus Aurelios (161-180) ile Lucius Verus (161-169)’un birlikteki yönetimleri sırasında yani 2.yy’ın ikinci yarısında yapılmış olduğu anlaşılmaktadır.
Burda yaşyanlar rahatlarına düşkünmüş. Bizde biraz rahatlayalım dedik ve Onurla poz verdik.
Şimdide Tören Kapısı.
TÖREN KAPISI: Çınarlı Kahve’nin önündeki yarısı yıkılmış yapıdır. Aslı beş gözlü olan sütunlu anıt(15.30mx8m) törenlere sahne olmaktaydı.Mimari ögeleri oldukça iyi korunmuş, İ.S.1.yy’dan kalma yapının sütuynlarından çıkan konsolları, zamanında Roma İmparatorlarının ve soyluların heykellerini taşımaktaydılar.
Şimdide Uzuncaburç'a adını veren kule.
YÜKSEK BURÇ /UZUN BURÇ: Giriş kapısı güneyde olan 22.30m yükseklikte 15.70m uzunlıukta ve12.50m genişlikteki beş katlı yapı , kentin en yüksek noktasında bulunur. Aslında Olbalı rahip- kralların evi olan burcun güney-batı köşesindeki iki köşe taşındaki yazıttan, bu kulenin Rahip Teukros’un oğlu Tarkyares tarafından .İ.Ö3. yy’ın ikinci yarısında ya da 2. yy.’ başında yaptırılmış olduğu anlaşılıyor. Ayını yazının üstündeki taşa kazılı , üç kollu pervaneyi andıran Triskeles işareti Olba Krallığı’ nın simgesidir.Ayrıca giriş kapısının üzerinde sağa sola uzanan iki satırlık yazıtta ise ‘ ‘İl Valisi Petronius Faustinus’un emriyle ’’ İ.S. 3. yy.’ın sonuna ait olan onarım projesinden bahsedilmektedir. Sonraları Roma döneminde sur duvarlarına alınan burcun doğusundaki yerden 6.50m yükseklikte bulunan çıkartma kapı ,herhangi bir kuşatma sırasında dışarıyla bağlantı kurmaya yarıyordu.
Antik sikkelerin üstünde kentin sembolü olan Uzun Burç bugün de beldenin adı olmuştur: Uzuncaburç
Burcun içi görülmekte.
Burç önü motorcu resimleri
Şimide çeşme binası görülmekte.
ÇEŞME BİNASI: Tören Kapısı’nın hemen sağ ilerisindeki yıkık yapı , Çeşme Binası’dır. Limonlu Çayı kaynağındaki Aksuvat’tan başlayıp 36 km uzunluğundaki tünel , kanal ve arıklardan oluşan bir su yoluyla getirilen su bu çeşmede son bulmaktaydı. Çeşmenin yapımı İ.S.2.yy’ın sonlarına tarihlenmektedir.
İşte buranın tarihçeside burda.
Çevredeki bir iki ilginç yazıt.
Uzuncaburç'a gittiğinizde yörenin kendine özgü Kenger Kahvesi'ni tatmanızı isterim. Ayrıca güzel börek, sıkma ve ayranda var. İşte yörük çadırından görüntülerimiz.
Biz gezi yaparken Başkan İshak YILMAZ 'da grubu ziyarete gelmişti. Sol taraftaki mavili beyazlı çizgili gömlekli kişi.
İşte Kenger Kahvesi
İşte bu bitkinin tohumundan yapılyor arkadaşlar.
Yörük çadırındaki yöresel eşyalar. Anadolu kültürü.
Bu arada antik kente geziye gelen yeni evlenecek çiftin önünü kesiyoruz ve para alıyoruz (5ytl).
Burada köylüler turizm'den parada kazanıyorlar. İşte bir teyzemizin satış reyonu kendi ördüğü el emeği göz nuru ürünleri satarken. Kendisini saygıyla anıyoruz.
Sıra geldi akşam yemeğimize ve ilginç bir duruma. ilginç'ten çok bir gerçeği ortaya koyuyor. Harley dünyanın her yerinde en yaygın bilinen motosiklet markası. Bize adisyon açan arkadaş ad olarak Harley demiş. Bunu gören herkesi bayağı bir güldürdü. Ama hoşumuzada gitti. İşte olay adisyon.
Meyve tabağım
Akşam yemeğinden manzaralar.
Gençlik masada etleri götürürken bizde her kamp gezimizde olduğu gibi makarnamızı yapmıştık.
Şimdi de dönüş yolunda Cennet-Cehennem'deki yörük çadırında yediğimiz yemekler.
İşte Tantuni
İşte Sıkmalar.
İşte benim Menemen
Evet gezi raporumuzun sonuna geldik. Katılan tüm arkadaşlara çok teşekküer ediyorum. Bize yardımcı olan yöreden abilerimizede tekrar teşekkür ederim. Ayrıca çok sevdiğim, kankim Alper (ciks33) kardeşime de tüm katkılarından dolayı teşekkür ederim.
Başka bir gezi raporumuzda görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Reklamlar
-
14 Ağustos 2006, 10:35
#2
cuma gününden başlayan gezimiz maalesef dün akşam noktalandı.
cuma günü adana grubunun katılımcılarını karşıladık. yollar bizlerindi ve elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde hazırlığımızı yaptık ve yola koyulduk. adana grubu mersin'e gelmeden önce Silifke'de yengeç yapıldığını ve yengeçin tadını merak ettiklerini söylediler. bir dostumuzla yaptığım görüşmeyle silifke'de karşılandık ve kendimizi yengeç yenilecek mekanın önünde bulduk.
yengeçimizi yer yemez başladık gecenin sessizliğinde yayla yollarına. motorların homurtusundan başka hiçbir ses seda yoktu. bu arada hava da giderek çetinleşiyordu.
derken kamp kuracağımız alana geldik. sevgili belediye başkanı İshak Abi olağanca sıcaklığıyla grubu karşıladı. başladık çadırları kurmaya bir yandan da sac kavurma hazırlanıyordu. afiyetle yemeğimizi yedikten sonra başladık gırgır yapmaya,ben saat 02:00 ye kadar dayandım sonra da uyudum. bu arada Alanya'ya Adana'dan giden 2 arkadaşımız da bizlere katıldı. Benkaan çadırını olağanca misafirperverliğiyle bu arkadaşlara verdi ve benim çadırıma konuk oldu. aman allahın bu ne horlama sanki 1000lik bir makinayı çalıştırmışlar yüklemişler gaza kulağımın içine sokmuşlar sabah kalktığımızda herkes kükreyen aslanı merak ediyordu. demek ki inlemiş kamp alanı gecenin sessizliğinde. benkaan seni, ne kadar çok horlasan da seviyorum.
derken sabah oldu ve kahvaltılarımız hazırlandı. ve çıktık yollara silifke'den yakalşık olarak 70 km yukarıda varolan kırobası mevkiine geldik. orada da bizi karşılyan sevgili Mehmet abim hemen bir mangal keyfine hazırlık yapmaya başladı. biz bindik motorlara o bindi arabasına indik bir su başına, başladık mangal sefasına.
hiç farkında olmadan saat 16:00 olmuştu ve çıktık tekrardan yollara.
geldik uzuncaburç'a başladık tarihin içinde yol almaya tanrıların çağını yaşayan uzuncaburç insanı içine alır götürür. sadece heykelleri, tapınağı, mezarları ve üzerindeki yazıları düşünürsünüz, hayretle izlersiniz tarihi.
akşam oldu ve kamp alanına geri döndük derken mersin'den arkadaşlarmız geldi. olduk mu 15 motor. ve beklenen an başladı hemen masalar uzun bir sıra haline getirildi. koyulduk fasıla. adana grubundan mustafa abi ve yenge allah sizlere uzun ömürler versin yengeminde ağzına sağlık. bu arada adanadan tek başına çıkıp uzuncaburç'a yanımıza gelen sevgili doktorumuz uğur abi senin de ağzına ve yüreğine sağlık. ve kılıçbalığı sahnede. tabi ki kardeşimiz kaan'ında ağzına ve yüreğine sağlık.
mükemmel bir fasılfdan sonra herkes çadırlara doğru koyuldu.
ama misafirler bitmedi. pazar günü mersinden gelen sevgili hakan abi, ali abi ve arkalarından arabayla gelen yengemizle oğlu ve kızkardeşi ile beraber tekrardan mersinden gelenler için uzuncaburç tarihinin arasına döndük.
bu arada kenger kahvesini de içmeyi unutmadık sizler için.
yol bizi beklerdi ve koyulduk mersin yoluna önce cennet cehennem de kıl çadırda karnımızı doyurduk derin bir sohbetin içinde bulduk kendimizi. daha sonra çeşmeli otobanına kadar geldik. adanaya gidecek olan dostlarımızı uğurladık otoban girişinde. ama yollar bitmezdi adres arslanköy yolundaki sabit mekanımız kasap velinin yeriydi. şehrin sıcağından adeta kaçıyorduk ve sağsalim vardıktan sonra oraya başladık buz gibi bir havada, mangala. derken saat 10 olmuştu ve canımız kahve istiyordu birden kendimizi bulduk uçağın yanındaki gül cafede. yorgunluk kahvelerimize içtikten sonra mükemmel bir hafta sonunun mutluluğu ve huzuruyla evlerimize dağıldık.
-
14 Ağustos 2006, 11:45
#3
bende yanınızda olmak isterdim fakat olmadı. inşallah diğer gezilerde. çok güzel gezmişsiniz. paylaşım için teşekkürler.
stunc -honda titan -honda twister
motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.
-
14 Ağustos 2006, 12:36
#4
Harika zaman geçirdiğiniz belli.Keşke ben de yanınızda olabilseydim.
Umarım bir gün oralara gelip sizlerle gezebilirim
-
14 Ağustos 2006, 13:34
#5
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.MUHTEŞEM Bİ GEZİYDİ AMA BİZ ADAPTE OLAMADIK MESAİDEN ÇIKIP GEZİYE KATILDIGIMIZ İÇİN.Bİ DAHA Kİ GEZİDE DAHA ÇOK EĞLENİRİZ UMARIM.BU ARADA HASAN ABİ BEN MAİL ADRESİNİ UNUTTUM BANA ÖZELDEN YOLLARMISIN ADRESİNİ,BENDEKİ FOTOLARIDA YOLLAYALIM SANA....
-
14 Ağustos 2006, 13:37
#6
Muhteşem bir gezi idi geLen bütün arkadaşLarın eLLerine koLLarına sagLık.Hasancım ne zaman tekrar yengeç yemeye gideriz
Born To Be wild,Live to Ride...
-
14 Ağustos 2006, 13:53
#7
Mersin İl Temsilcisi
MUHTEŞEMDİ..... (UZUN LAF ÜLKE BATIRIRMIŞ) BU GEZİ İÇİN SÖYLENECEK SÖZ. KEŞKE YILLAR ÖNCE TANIMIŞ OLSAYDIM SÖZÜNÜ BİR KADIN İÇİN SÖYLERİM SANMIŞTIM AMA BÖYLESİNE ( 4 GÜN ÖNCE TANIŞMIŞ OLMAMA RAĞMEN) SIKI BİR DOSTLUK VE ÜSTÜN BİR ÇABA HARCAMADAN SAĞLANAN UYUM... FAZLA SÖZE GEREK YOK. YENİDEN DOĞDUM, HEPİNİZİ SEVİYORUM
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
14 Ağustos 2006, 13:55
#8
Dostlarım yüreklerinize sağlık güzel gezmişsiniz,az kaldı aranıza tekrar katılacağım,hepinizi seviyorum
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
14 Ağustos 2006, 14:24
#9
@MoToR Cengiz abi özledik seni çok bekletme bizi gel abi. Saygılar.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
14 Ağustos 2006, 14:35
#10
-
14 Ağustos 2006, 14:45
#11
Forumdan Uzaklaştırıldı
yaw hepiniz harikasınız walla..harika bi gezi olmus..ama birkanda baska cıkmıs yanii..(msn den öle yaz abi dedi.. )
S&S
-
14 Ağustos 2006, 14:46
#12
@JaNTi hehe abi yengeç yemeğe istediğin zaman gideriz. Giderizde bir daha çıkarmıyız onu bilmem
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
14 Ağustos 2006, 14:54
#13
abiler kardesler yine almissimiz tozunu yollarin helal olsun vala beni kiskanclik krizine sokjtunuz allahima yaaaaaaaa
ALLAH FREN TAKIMLARINIZA ZEVAL VERMESIN
ZEytUN KiSS
-
14 Ağustos 2006, 18:19
#14
dolu dolu harika bir gezi olmuş..
paylaşım için teşk. ;)
hasan ....ahhh neler kaçırıyorum ben böyle... :( kafayı duvara vurma smileım kaybolmuş... :(
-
14 Ağustos 2006, 18:24
#15
Fatoş çok şey kaçırıyorsun. Bundan sonra aramızda görmek isteriz seni. Çok güzel gezi rotaları üzerinde çalışıyorum. Hem kültürel olarak fayda sağlayacak hemde ülkemizin güzelliklerini göreceğimiz geziler.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
14 Ağustos 2006, 19:22
#16
hasan abi ürgüp mü yoksa ;)
-
14 Ağustos 2006, 21:41
#17
abilerim gezi çok güzeldi çok eglendim hepinizi seviyorum saygılarımla
-
14 Ağustos 2006, 22:03
#18
yav şimdi ne yazayım bilmiyorum ama cok güzel bi gezi oldu
oncelıkle yengec çi faciasıyla(yengecleri cok güzeldi mevzu ayrı başka ve derin) başlayan ekşın gezi bitimine kadar sürdü. Özellikle ölü krallar vadisi ayrı bi güzeldi gercekten cok etkileyiciydi.
mersin mt ye cok tesekkür ederim arkadaşlıkları ve samimiyetleri cok saglamdı
dipnot birkan birdaha yengec yemeye gidersek sana gül alacam hehe
-
14 Ağustos 2006, 23:56
#19
)))))))) herşey çok güzeldi ama bende iş yok bu hafta hiç modum da degildim .
"[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]
-
15 Ağustos 2006, 00:30
#20
tarihe bu kadar meraklıydınız neden bana söylemediniz sizlere antik çağlardan kılıçbalığı aslan kaplan vs. gösterirdim.gelin kozana tarih isterseniz anavarza kalesini gezdireyim.isterseniz kozan kalesini dağılcak da güzelleşmiş yani isterseniz göller diye bir yayla var.yalnız bu yaylaya gitmek isterseniz kışlık giymeniz gerekir.ayrıca bu yaylada kuzu pirzola vs.mimkün bununda şelini ayarladım sadece program yapın bu tarafı ben hallederim.çok fazla yazdım iyi gezi olmuş hepimize yeni iyi geziler..tekin özdil
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler