Dadaş Yollarda-3 (Sezon açılışı)
Reklamlar
-
Merhabalar değerli iki teker dostları,
3 günlük tatili fırsat bilip hem ferdi olarak yarışmaya katılmak (yarışma bahane kamp şahane ) hemde Çanakkale turu yapayım dedim ve hazırlıkları tamamladıktan sonra 30 Nisan perşembe saat 16:00 da teker döndü ve yola çıktım.
İstikamet olarak Çanakkale / Eceabat - Kocadere köyü çıkışında bulunan kamp alanına gitmekti ve 2 saatlik yolculuktan sonra akşam 18:00 gibi kamp alanına geldim. Çadır kurmak için yer beğendim ve çadırımı kurdum yerleştim.
1 Mayıs (1.gün)
Yarışma 3 gün sürüyordu ve ilk gün 1 Mayıs'ta ki yarışma Ezine tarafında Çamlıca köyündeydi, öğlen civarı yarışma bitti bende yarışma malzemeleri teslim ettim Ezine'ye gittim bir arkadaşımı ziyaret ettim ve akşama tekrar karşıya geçtim Eceabat Kocadere kamp alanına geldim.
2 Mayıs (2. gün)
2. ve 3. gün yarışlarına katılamak istemedim çünkü antrenmansızdım zaten amacım yarışma değildi kafa dağıtmak gezmekti. Cumartesi sabah kalktım çadırımı kilitledim ve suyumu ufak tefek yiyeceklerimi aldım yola çıktım. Amacım gezilecek yerleri gidebildiğim kadar gezmek dolaşmaktı.
İlk olarak Eceabat'ta bulunan Kilitbahir kalesine gittim orayı gezdikten sonra şehitlik abidesine sürdüm ve abideye gitmeden önce tanıtım merkezi var orayı gezdim çok güzel özel şeyler vardı. İşim bittikten sonra yola çıktım direk abideye gittim ve Türkiye'nin her yerinden otobüsler, araçlar, insanlar gelmiş baya kalabalıktı. Motoru girişe park ettim bende herkes gibi gezdim dolaştım. Akşama tekrardan yuvaya geri döndüm Kocadere kampına çadırıma geldim.
3 Mayıs (3. gün)
Pazar gün ki planım artık yavaş yavaş toparlanıp öğlen saatlerinde çıkıp yolda fotoğraf çeke çeke gelmekti ve yol üzerinde de bir kaç yere uğramaktı.
Bu kamp alanına bireysel olarak gidilmiyor, kullanım amacı etkinlikler, spor yarışmaları, geziler vs amaçlı gelen grupları ağırlamak ve hizmet vermektir. Bende zaten federasyon tarafından yapılan oryantiring(koşarak hedef bulma) yarışması için gitmiştim o bahaneyle de şehitlik turu yaptım.
Toplamda: 141 + 225 + 160 = 526 km yol yaptım.
Resimlerin sıralaması yolculuk başlangıcından yolculuk sonuna kadar sıralanmıştır.
Buyurun resimlerle baş başa bırakıyorum sizleri film tadında iyi seyirler..
Battaniye ve yastık diğer büyük çadırlarda herkes için veriliyordu, bende kendi çadırım içim aldım düzeni mi kurdum.
Uzatma kablo da yanıma almıştım tesisat on numara...
küçük ketıl da var sıcak su için süper oluyor çay kahve çorba vs..
Keşan girişinde kokoreç yemek için durdum ve bir değişik tip baba oğul motorla geldi şangır şungur diye müzik sesi falan açık, ne oluyor lan dedim
Benimle sohbet ediyorlar, çocuk diyor abi işte senin makineye de takılır güzel ses sistemi falan alacaksın araba teybi sonra iki hoparlör falan sonra vereceksin aküden + ve - olacak sana ses sistemi he gardaş haklısın dedim doğrudur
Biraz oturdular sonra kalkıp gittiler, telefondan müzik açtı ayar çekiyor teyibe
Kamp alanında büyük AFAD çadırları vardı ve hemen benim bulunduğum yerde boş iki adet çadır vardı,
Cumartesi akşam hava kapandı ve yağmur havası vardı bir kaç serpme oldu bende işimi sağlama aldım
Benim çadırın kazıklarını söktüm ve 2 metre yana sürükledim hoop büyük çadırın içine yerleştim,
yol arkadaşımı da yanıma aldım ve süper oldu görenler şaşkınlıkla tebessüm etti
Ve motoru park ettim üzerini örttüm eve geldim.
Yolda pek sorunla karşılaşmadım. Sadece dönüş yolunda Linea süren bir hanzo arkadan yanaştı sollamak için zaten yol yapımı var ve tam bitiş noktasına geldik yol genişleyecek ama bu hanzo yanaştı geçti gitti. Yol düzdü yapıştırdım 140 a dayandı ibre ama ne fayda şerefsiz bastı gitti. Yolda giderken petrollere baktım göremedim yoksa haddini bildirecektim.
Diğer bir sorun ise bozuk tırıklı asfalt ve dünyada tek olan Türkiye'de ki yamalı asfaltlarımız
Ön tekeri kaptırdınız mı gidon sapıtıyor hemen hızı düşürüp dikkatli olmak lazım.
Şahsen ben bu tür asfalt yapısından tırsıyorum.
Beni izlediğiniz için teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.
Reklamlar
-
-
Mükemmel bir gezi olmuş.Üşenmeyip bu kadar fotoğrafı bizimle paylaştığınız için teşekkürler
Uzak şehirlerde olup Çanakkale'ye gidemeyenler için güzel bir rehber olmuş.
-
Çok iyi çok da güzel gezmissiniz
-
Tesekkurler arkadaslar. Darisi sizin basiniza
-
Eline tekerine sağlık güzel gezi olmuş fotolar içinde teşekkürler..
-
eline sağlık, iki defa geldim, çoğu yeri görmemişim anlaşılan, daha fazla gün ayrılması gerek anlaşılan, o da bizde yok.
-
Hocam mükemmel bir gezi olmuş ve süper fotoğraflar çekmişssin. Bu arada çok kıskandım,benim de hayalim böyle tip geziler. (Daha öğrenme aşamasındayım)
Tekerine zeval gelmeye.
-
Tekerine sağlık, Çanakkale gidilmesi gereken yerlerden.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Tesekkur ederim arkadaslar. Herkesin gönlunce olsun. Selametle..
-
GÜzel mekanlarda güzel bir gezi yapmışsın.Beraberce gezdik.Paylaşım için teşekkürler.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)