Belarus Yolculuğumun Fotoğrafları (750 KM) (CBF 1000)
Reklamlar
-
Doğu Avrupa ve Kafkaslar yolculuğumum Belarus etabından fotoğraflar.
Belarus'un şahane köyleri var, şehir merkezleri ise oldukça sıkıcı. İnsanlar çok saygılı, turistler için bölgenin en güvenilir ülkesidir belki de. Rusya'dan girişlerde sınır kapısı yok, kontrol edilmeden ve pasaportunuza işlem yapılmadan ülkeye girebiliyorsunuz. Yani bir nevi yasadışı girmiş oluyorsunuz. Bu sebeple çok fazla dolaşamadım Belarus'u. Minsk'teki konsolosluğumuza gidip fikir alayım dedim ama tek tavsiyesi ülkeyi ivedi şekilde terketmemden yana oldu. Tabii bunun üzerine iki gece daha kaldım, biri de çadırda. Ülkeye karayoluyla yasal olarak giriş yapmak istiyorsanız: Ukrayna, Polonya, Litvanya ve Letonya sınırlarını kullanın.
Sovyet izlerini halen taşıyan bu küçük ülkede madeni para yok. Marketten süt alıyorsunuz ve size onlarca kağıt para veriyorlar. Bizdeki 1 kuruşun kağıt hali var kısaca. Yalnız elinizde Belarus Rublesi kalırsa, Rusya'da bile zor bozdurursunuz.
Ülkeye ilk girdiğim gün yolda Azeri bir aile ile tanıştım. 20 yıla yakın bu bölgede yaşıyorlarmış. Evlerine davet ettiler, hislerime güvenip tereddüt etmeden kabul ettim ve arabalarının peşine takıldım. Yaşadıkları şehre ulaştığımızda iki gün sonra taşınacakları, özenle hazırladıkları evlerini bana teslim ettiler. Ertesi gün yolda atıştırırsın diye bir sürü şey getirmiş. Çok etkilenmiştim, Allah razı olsun. Oradan Minsk'e doğru gideceğim zaman yolda yardımcı olmaları için bir de eskort ayarladılar, hiç gereğinin olmadığını söylesem de... En son benzinlikte depomu fulleyip ödemeye gidince paranın verildiğini söylediler, artık dayanamayıp sordum neden bu kadar iyilik yapıyorsunuz diye. Tek bir cevap: Allah için!
Gerçekten gönüllerince olsun her şey. Böyle insanların halen varolduğu bir dünyayı görmek motive edici...
Video: youtube.com/watch?v=aEZChzwm9vc+
Facebook: facebook.com/motorumlaNET
Ukrayna
Kırım
Gürcistan
Türkiye (Karadeniz)
Reklamlar
-
maşallah çok güzel gerçekten!!
Ölmek için değil ölene kadar Sür..
-
İyi anladık birader geziyorsun ne var bunda daha iyilerini gördüm
şaka bir yana ne işim var burda boşuna geldim dediğin yer oldumu hiç
tekerin düz bassın
iyilik sadece insanların hoşuna gitsin diye değil Allahın hoşuna gitmesi için yapılır doğru olan budur
-
serkanksk adlı üyeden alıntı
maşallah çok güzel gerçekten!!
teşekkürler
Karalı adlı üyeden alıntı
İyi anladık birader geziyorsun ne var bunda daha iyilerini gördüm
şaka bir yana ne işim var burda boşuna geldim dediğin yer oldumu hiç
tekerin düz bassın
iyilik sadece insanların hoşuna gitsin diye değil Allahın hoşuna gitmesi için yapılır doğru olan budur
arşiv yapıyorum işte
kesinlikle öyle, çıkar olmadan yapılan her şey güzeldir.
belarus için söylemem gerekirse, minsk'e boşuna gelmişim dedim her halde. arada oluyordu, beton yığını bir yere gittiysem motivasyonumu kaybediyorum hep.
-
Güzel bir gezi olmuş.Resimlerde mükemmel.Azeri kardeşlerimizden Allah razı olsun.Ne güzel yapmışlar.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
MCV adlı üyeden alıntı
Güzel bir gezi olmuş.Resimlerde mükemmel.Azeri kardeşlerimizden Allah razı olsun.Ne güzel yapmışlar.
teşekkür ederim.
kendileri azerbaycan'dan sıkılmışlar, orada yaşayamayacaklarını düşünüyorlar. yolda karşılaştığım azeri'ler hep güzel insanlardı.
-
Çok güzel bir gezi olmuş lakin bir azeriden böyle KARŞILIKSIZ bir iyilik görmene çok şaşırdım ve dedim kii hala vicdanı insanlığı olan azeriler kalmış.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ...
Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
-
Adventure58 adlı üyeden alıntı
Çok güzel bir gezi olmuş lakin bir azeriden böyle KARŞILIKSIZ bir iyilik görmene çok şaşırdım ve dedim kii hala vicdanı insanlığı olan azeriler kalmış.
Konuyu mundar etme lafa bak
-
Adventure58 adlı üyeden alıntı
o olay dünyanın her yerinde vardır bence. ben yolculuk boyunca gördüğüm azeri'lerden çok memnun kaldım. ha azerbaycan bana girişte vize uyguluyordu ve tifliste boş yere bekletiyordu rüşvet vermem için. böyle de muameleleri var ama halkın bununla pek ilgisi yok.
-
Çok iyi bir gezi olmuş ama çadır falan guvenli midir? Sarhoş bir tır şöförü ezip geçer diye korktum açıkcası
-
Çok imrendim ya. Maaşallah. Çok güzel. Allah hayırlı yolculuklar versin...
-
I_Know adlı üyeden alıntı
Çok imrendim ya. Maaşallah. Çok güzel.
Allah hayırlı yolculuklar versin...
amin, teşekkür ederim
plectrum adlı üyeden alıntı
Çok iyi bir gezi olmuş ama çadır falan guvenli midir? Sarhoş bir tır şöförü ezip geçer diye korktum açıkcası
teşekkürler, çadırda güvenlik adına bir sorun yaşamadım. dediğiniz gibi tır parkında benim de aklıma geldi, ama en uygun orasıydı yine de.
-
Çok hoş resimler ve video çok güzel hayran kalmamak elde değil. Tekerin düz bassın Allah sana kaza bela vermesin bol bol gez ki bizde izleyip heyacanlanalim. Saglicakla kal.
-
benhasan adlı üyeden alıntı
Çok hoş resimler ve video çok güzel hayran kalmamak elde değil. Tekerin düz bassın Allah sana kaza bela vermesin bol bol gez ki bizde izleyip heyacanlanalim. Saglicakla kal.
teşekkür ederim, inşallah hep beraber nice yollara...
-
uzun süredir takip ediyorum sizi yine çok güzel bir gezi olmuş küçük cc büyük cc demeden motor motordur deyip mükkemmel geziler yapıyorsun şu 1000 küsür cc lik motorlar alıpta yılda 5000 km bile yapamayıp çok daha fazla km'leri küçük cc yle yapanları eleştiren tribal arkadaşlar sizi örnek almalı önemli olan motor ile gezmektir
-
-
üstat yedin icdin senin olsun güzel gezi olmuş bir sorum olcak kullandın fotograf makinesi nedir Diyafram Enstantane ya da obtüratör degerin nedir iyi yolculuklar
-
Arkadaş bırak sen gezme yada gez gez de gizli gez.. insanı hayattan soğutma :D
-
video yu izledim hocam harbiden büyük motorcuymuşsunuz.bu geziden çıkarımlarım ise ruslar cameraya çok karşı :D ve hangi ülke olduğunu bilmiyorum pompacı kızlarda petrol ofislerinde çalışabiliyorlarmış baya ilginç geldi. sizin motorda motor değil mubarek uzay mekiği .ilerde motosiklet üzerine kitap filan yazın
-
elpantt adlı üyeden alıntı
üstat yedin icdin senin olsun güzel gezi olmuş bir sorum olcak kullandın fotograf makinesi nedir Diyafram Enstantane ya da obtüratör degerin nedir iyi yolculuklar
canon 600d - 50mm 1.8 / 18-55 stock lens kullanıyorum. mesela samanlı fotoğraf iso-100 1/160sn
yenicheri adlı üyeden alıntı
Arkadaş bırak sen gezme yada gez gez de gizli gez.. insanı hayattan soğutma :D
abi birileri heveslensin de yollara düşsün diye uğraşıyorum :D
motorcu48 adlı üyeden alıntı
video yu izledim hocam harbiden büyük motorcuymuşsunuz.bu geziden çıkarımlarım ise ruslar cameraya çok karşı :D ve hangi ülke olduğunu bilmiyorum pompacı kızlarda petrol ofislerinde çalışabiliyorlarmış baya ilginç geldi. sizin motorda motor değil mubarek uzay mekiği .ilerde motosiklet üzerine kitap filan yazın
eyvallah, ben de normal bir motorcuyum işte. şimdilik blog yazıyorum hocam www.motorumla.net
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)