Bajaj Discover 125 st motosikletim ile toplam 2.534 km. İstanbul gaziantep turu
Reklamlar
-
22 Ağustos 2014, 00:29
Reklamlar
-
22 Ağustos 2014, 00:50
Motor sorun çıkardımı acaba. Öksürme boğulma gibi?
-
22 Ağustos 2014, 00:57
Tebrikler güzel bi seyahat olmuştur .
-
22 Ağustos 2014, 01:58
tuz gölü
yola devam
biraz istirahat edelim. sıcak fena
sonunda hedefimiz olan Memleketim Gaziantep e ulaşıyorum...
fıstık ağaçları görünüyor artık...
Her zorlu işin ardında sizi bekleyen güzel bir ödül vardır
Meğer motor merakı bizlerde eskilerden beri varmış,
Kuzenim Ömer Abim, yılların eskitemediği motorculardanmış.Gaziantep bir motosiklet şehri arkadaşlar. heryerde motor...
İki Gün , Gaziantep dinlenmesinden sonra ,Gaziantep Nizip ilçesine doğru yola çıkıyorum .Yolda Zeugma Müzesine uğruyorum , Enteresandır Kalıntılardan Bir çoğu Nizipten Gaziantepe taşınmış...
Kıymetini bilelim çok güzel bir vatanımız var. Fıstık ağaçları sıcağın altında sakince duruyorlar ...
Nizip girişinde, başarmanın verdiği rehavet ile Su molası veriyorum .
1.200 Km toplamda,yolculuk esnasında geçen 19 saat sonunda Babamın dedelerimin topraklarına ulaşıyorum.yorgun ama mutlu.125 cc motorumçok , bana iyi bir yol arkadaşlığı etti. sorunsuz sakin.
ilçeden de gün sonu köye geçiyorum. Başka bir kuzenim ile , sayesinde görmediğim yerler de keşfediyorum...
nar ,incir ve ceviz ağaçları bizi karşılıyor. ne yazık ki yanında bulunan dere ,sadece çocukluğumda kalan güzel bir anı... Artık kağıt fabrikasının atık sularını taşıyor sadece. Bahçe şimdilik zarar görmemiş. Sadece şimdilik.
Bu Mikail denen Çocuk bitirdi beni
O kadar yol geldim Yorulmadım.Bu çocuk soruları ile perişan etti.Ortalıkta motor anahtarı görünce duramıyor hemen gidip çalıştırıyor korna basıyor. Büyüdüğünde düşünemiyorum.
Ee buraya kadar geldik...
Ailemizin en büyüğünü ziyaret ettik.
En küçüğü de bizi ziyaret etti
Ertesi Gün gelmişken Nizipteki Zeugma Açık hava Müzesini de ziyaret edelim dedik.Başrolde Mikail
Enteresandır :Büyük Müze Gaziantepte açılmış. Kalıntılar Nizip-belkıs bölgesinden taşınmış.Nizipteki Müzenin Hemen yanında ise , Adı Birecik barajı olan Göl suları var. Fakat Birecik buradan çok uzaklarda , Şanlıurfada.
Zeugma Müzesi tamamen Nizipte açılsa, Barajın adı Zeugma-Belkıs Olsa idi Acaba Nizip İlçesine faydası olmaz mıydı?
Gelmişken Nizipteki kanuni-bajaj servisi ile tanıştık.
Bu bölgede Herkes arkadaş - akraba yabancı yok. Enteresan.
Artık Veda zamanı ,Nizipten yola çıkıyorum, yanımda Kuzenim Müslüm ile Gaziantepe gideceğiz.
Gaziantepte Bajaj bayisi Gazi motora uğruyoruz.
Burda Müşteri yok herkes arkadaş. Batıda biz bazı şeyleri çoktan yitirdik sanırım. Acaba ne zaman değiştikte fark edemedik.
Böyle Gülen usta ,ben hiç görmemiştim.
Ta ki Mesut ustaya kadar,
Söylemesi ayıp bize kahvaltı ısmarladılar.Hikayemizi dinleyince de zorla bakım yaptılar ,Madem bu kadar yol geldiniz , ve gideceksiniz .Bakımsız olmaz deyip giriştiler.Hemde ücrette almadan.Buradan yine , Ellerine sağlık Usta .
Çok Şaşırttı beni Yasin bey,Kendisi firma sahibi. Ben istanbula gelene kadar telefon ile yolda aradı , sıkıntı var mı sağ salim gittiniz mi diye. Kendisine de Çok teşekkürler ..
Artık dönelim.Ziyaretin kısa olanı Makbul...
o kadar gezersek, bazen benzin de biter
Km de 10-11 kuruş .Ortalama hız 90 km. Bu motoru seçmemde ki en büyük neden.
sıcaktan bunaldım herhalde
Gece yolculuğunu sevmem, maalesef bir süre gece seyahat ettim.Gecenin ilerleyen saatlerde ise bir benzin istasyonunda bekleyip Sabah saat 05:00 te devam ettim.
sonunda ,
seviyorum bu motoru
ve otobandan çıkış.
gezi daha iyi olabilir miydi ?
Evet , olabilirdi. Yanıma bir arkadaş alsaydım uzun yolda sıkılmaz, Bir sorun çıksaydı yardımlaşa bilirdik.
Turu uzatıp akdeniz ve egeyi ya da karadenizi gezebilirdik.vb.
Arkadaşlar motora çok fazla değinmedim dikkat ettiyseniz. Sadece aynaları bana çok iyi gelmedi. Ama Gördüğünüz gibi kullanabiliyorum.Bu motordan beklentiniz çok yüksek hızlar değilse,böyle bir gezi bile yapılabilir.Dönüş yolunda çok fazla resim ekleyemedim,Acil bir toplantıya yetişmem gerekiyordu.Son resimde km den Umarım sıkılmamışsınızdır. Muhtemelen ilk ve son gezi yazım oldu. Hoşçakalın.
-
22 Ağustos 2014, 09:50
Elinize sağlık.Çok güzel bir gezi ve paylaşım olmuş.
Memleketi ziyaret etmişsiniz,akrabaları görmüşsünüz,sorunsuz bir şekilde 2534 km yol yapmışsınız.Bundan iyisi can sağlığı.
Eski motorculardan hacı abimin pozuda çok güzeldi yani.
Ne diyelim darısı başımıza...
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
22 Ağustos 2014, 10:05
Akraba ziyaretleri ile bezenmiş, güzel bir gezi olmuş... Salih bu geziyi beğendi...
-
22 Ağustos 2014, 10:09
Murat,
Sağ salim dönmene çok sevindim. Resimlere bakarken, seni takip ederken inan bende seninle birlikte o yolları ve o yöreyi dolaştım. Bu gezide bizleri resimsiz ve paylaşımsız bırakmadığın için teşekkür ederim. Resimler azda olsa öz olmuş emeğine sağlık. Benimde Discover 125 ile bir planım var bakalım, zaman ve fırsatını bulursam gerçekleştireceğim. İlk fırsatta görüşmek dileğiyle.
-
22 Ağustos 2014, 10:15
Motorumu o yollarda görmek güzeldi Sıkıntısız bir şekilde yolculuğu tamamlamanız çok iyi.
90 km/h ortalama iyi bir ortalama , kaç km 'de bir mola verdiniz?
Passionately in love with Motorcycle
-
22 Ağustos 2014, 10:34
Çok güzel bir deneyim olmuş, cesaretiniz ve sabrınız için tebrik ederim. Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.
-
22 Ağustos 2014, 22:16
-
23 Ağustos 2014, 08:52
İşte motosiklet dostluğu böyle olur. Ayrıyetten 19 saat 125 lik motosiklet ile uzun yol yapmak her babayiğidin harcı değil. Bu yüzden tebrik ediyorum. Kazasız belasız günler diliyorum...
-
23 Ağustos 2014, 09:54
helal olsun tebrik ediyorum
-
23 Ağustos 2014, 09:58
Güzel gezi olmuş. Bu arada montunuz ile motosikletin rengi çok uyumlu. Markasını sorsam ?
-
25 Ağustos 2014, 17:47
Merhaba Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum . Montun markası Spidi
lifespeed adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş. Bu arada montunuz ile motosikletin rengi çok uyumlu. Markasını sorsam ?
güzel bakan , güzel görür.
-
31 Ağustos 2014, 16:28
bedava bajaj reklamı olmuş bu arada :D Bu arada yakıtı BP Ultimate öneririm
-
Çok güzel bir gezi olmuş... Hemde 125cc ile. Bende YBR ile Karadeniz turu yapmayı düşünüyorum
-
süpermiş bir sürü arkadaşa cesaret verdiniz.
-
Helal olsun. 1200 GS alıp şehir içi tur atanlara iyi bir ders...
mondial 150 mr vulture / 2014
-
Bende nizipliyim kardeşim çok güzel bir gezi yapmışsın. Bende geziye çıkmak istiyorum ama bakalım kaç yasımda kısmet olcak
-
Edirne'den Ardahan'a yurdum insanının o güzel fotoğrafı bu gezi raporunda yine çıkmış. Güzel ülke, güzel insanlar. Bu ülkeyi çok seviyoruz vesselam...
Gezi de, gezi raporu da çok güzel olmuş. Paylaşım için teşekkürler. Yalnız fotoğraflarda hep motosiklet ve kask çıkmış, biz üçlü çantayı doldurmadan 400km lik bir güzergâha bile çıkamıyoruz, gerçekten hem şaşırtıcı hem tebrik edilesi bir durum bu.
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)