Motogezi 7. (İğneada,beğendik,Sınır)
Reklamlar
-
Herhafta bir gezi,seriye bağladım artık
İnsanlar hafta sonları yorgunluk atmak için kafa dinlerken ben tam tersini yapıyorum
Bir terslik var bu işte
Gidiş dönüş tam 335 km,cup motor ve geneli stabilize bir yol ,ve tek başıma
İğne adaya bir kaç defa gitmiş olmama rağmen daha ilerisinde bulunan sınıra bitişik köye gidememenin bir burukluğu vardı içimde
Bu hafta sonuda oraya gittim,ama kalıplaşmış yol düzelgahından değilde,biraz daha doğaya yakın yollardan ! Orman
Google map linki burada
Herzamanki rota başlangıcım olan Alpullu dan birkaç kare
Sonbahar geldi sayılır,renkler solmaya başlıyor
Gezinin ilk dakikalarında foto makinemin pillerinin şarjlarının bitik olmasından dolayı çuvallıyorum,
yanımda bulunan 12 adet jarjlı pilin hepsi bitik,bu köyden 4 adet daha kalem pil alıp yola koyuluyorum
Ama çakma sony lerde daha 20 foto çekmeden bitiveriyor etti 16 adet pil
İleriki köyden bir 4 tane daha alıyorum 20 adet,nükleer bomba gibiyim
Bir ara dalgınlıkla rotayı karıştırdığımı sandım,Ceyar,Boby,Pamela,Dallas
Şükürki bayrağı gördükten sonra jeton düştü
Karpuz tarlası
Hiç tasnif etmediğim bir durum,tam yol kenarında insanlara kötü örnek olabilecek bir görüntü
Amcacım ne işi var o kutuların orada hiç yakışıyormu trakyalıya cola fanta filan
Herhalde yabani hayvanları uzaklaştırmak amaçlı yapılmış bir buluş
Üsküpten birkaç kare
Tırmanmaya başlıyorum
Büyük bir kayanın üzerinde,manzara eşliğinde karnımı doyuruyorum
Yola devam
Dupnisa ayrımına yaklaşırken bir dere,ve su tertemiz
Yine köprü altı
Şu suyun geldiği noktaya doğru sıkılmadan yürüyebilirim,ama zaman ve tehçizat
Ben soldan devam ediyorum
Dikkat ediyorumda buralar hep orman,tarla hiç yok gibi,
Herhalde bu yüzden biraz yokluk var,evlerin hallerinden ben bunu anlıyorum
Terk edilmiş bir yol,neden böyle dedim İleride öyle yerler varki motorla dahi zor ilerliyorum
Başıma birşey geldiğinde beni tanıyan insanlar an az 100 km mesafedeler... Allah korusun
Bura ve çevrede bulunan köylerdeki insanlar gayet iyiler ,birşey sorduğunuzda içtenlik ile size yardımcı olmaya çalışıyorlar
Şu yolda ilerlerken,fışır fışır diye bir ses gelmekte tekerleklerden,duruyorum bakıyorum birşey yok
İlerlerken dikkat ediyorumki her üzerinden geçtiğim kuru yapraktan çıkıyormuş bu ses
Tam bu noktada GPS yine bozuluyor yine ayni sorun ,Sağmı solmu yoksa geri dönmekmi?
Yol sorabileceğiniz hiçkimseler yok,kendinizden çok emin ilerlediğiniz,hiçkimseye sorma zahmetine bile girmediğiniz güzelgahta birden eliniz kolunuz bağlanıveriyor
Soldan devam edip ilk köye varıyorum,oradan yol tariflerini alıp yine yola devam ediyorum
Koltuk altına çakmaklık taktım gps de oradan şarj oluyor,sanıyorumki enerji yetişmediği için bu sorun oluşuyor,alt tarafı 5 amper akü,lambalar zaten sürekli açık,öyle ayarlamış honda,mp3 çalarımda hiç susmaz hep çalar,acaba akümü dayanmıyor,yoksa şarj değerimi az
Neyse çok konuştum
Askeriyenin radarı olmalı
Demirköye başka açıdan bakmak
Merak iyi bir şeydir
Karşısı iğne ada,hep burayı ada zannederdim evvelden,hiçte alakası yokmuş,hele iğneyle hiç
Ve iğne ada yoluna çıkıyorum,orman yolundan Beğendiğe malesef ulaşım yok,haritaları inceledim köylüler ile konuştum ama yinede yok
Tapıcaz artık az kaldı, Kremliyeyim mi abi,dur fırça ile kovayı alayım
Beğendiğe doğru yola devam
İşte karşı taraf Bulgaristan
Biraz mola,son durak zaten daha ilerisimi var
Buraya kadar gelmişiz bir yorgunluk kahvesi içmeden olmaz
Geziyide burada noktalamış oluyorum,geri dönüşü normal yol düzelgahından tamamladım 160 km Ne varsa şişirdim (50~60)
80 -90 km gibi stabil bir hızda eve ulaştım çok şükür bir aksilik yok
Dönüş yolunda forumdada bulunan Şaban usta ilede karşılaştık,ufak bir sohbetten sonra onlar çerkez köy tarafından ben ise pınarhisar tarafından yoluma devam ettim
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
Reklamlar
-
çok güzel bir gezi yapmışsın..!
daha nice gezilere inş tekerin düz bassın..
-
Yine güzel bir gezi helal olsun. Yakıt tüketimini yazmamışsınız bu sefer
-
-
Güzel gezmişsin hacı.Yalnız Trakya harbiden çok güzel memleket.
-
Sayende memleket topragi goruyoruz. Nice guzel gezilere...
-
Çok güzel gerçekten..emeğinize sağlık..gelecek gezilerinizi de ilgiyle bekliyor olucam
-
Elinize sağlık, hocam bir de yoldaş oldumuydu sizden güzeli yok
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
kopan çocuk adlı üyeden alıntı
çok güzel bir gezi yapmışsın..!
daha nice gezilere inş tekerin düz bassın..
Teşekkürler amin cümlemize
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
dogrusukru adlı üyeden alıntı
Yine güzel bir gezi helal olsun. Yakıt tüketimini yazmamışsınız bu sefer
Sağolasın doğruşükrü,
hız sınırını bu sefer biraz aştım ,iğneada,demirköy yamaçlarını virajlarını bilirmisiniz bilmem.bazen 70 bazen 80~90 km hız ile 90 kuruş gibi yaktı
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
-
-
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
üstad sizin gezileri okudukca motorumu satıp büyütme fikrinden vazgeçiyorum
helal olsun valla tebrik ediyorum
anlatımda çok güzel bu arada
Sağol Mücahit,herkeze ismiyle hitap ediyorum ama bir sorun yoktur umarım
Benim için büyük motorun avantajından çok zararı var
-Çok yakar
-Arıza yaptığında masrafı büyüktür
-Ağırdır her biryere kolay kolay giremezsin
-Vergisi fazladır
-Karayolları hız limitleri belli,her şekilde uyabilirim bu süratlere,ama 200 de yapsalar max 110
Kimse alınmasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------
y.akan adlı üyeden alıntı
Güzel gezmişsin hacı.Yalnız Trakya harbiden çok güzel memleket.
Güzel yerdir akan,sen nerelisin birde onu görebilsek
-
Yine beleş memleket gezisi yaptım sayende. Sağolasın
-
Motor_Derili adlı üyeden alıntı
Sayende memleket topragi goruyoruz. Nice guzel gezilere...
Sağol Murat,birgün beraber gezelim istersen,şöyle sıfır bir motor alırsan,stabilizede kullanmaya doyamazsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------
C@LiMeRO adlı üyeden alıntı
Çok güzel gerçekten..emeğinize sağlık..gelecek gezilerinizi de ilgiyle bekliyor olucam
Sağol calimero,
yeşilliği doğayı seviyorum,gelibolu ,eceabat düşünüyorum fakat gece kalmam gerekicek ,havaların soğuması düşündürüyor beni,Çadır olayı biraz
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
Elinize sağlık, hocam bir de yoldaş oldumuydu sizden güzeli yok
Sağolun Murat bey,,
Motoru sevmek için değil gezmek için alan biriyle karşılaşırsam,inşallah
-
harika bir gezi, paylaşımından dolayı teşekkür eder daha nicelerini gerçekleştirmeni dilerim, kazasız belasız sürüşler ;)
-
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
Yine beleş memleket gezisi yaptım sayende. Sağolasın
Arda bey sizde sağolun,bu memleket te yeşil var olduğu sürece daha çok gezi yaparım ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------
c3nk adlı üyeden alıntı
harika bir gezi, paylaşımından dolayı teşekkür eder daha nicelerini gerçekleştirmeni dilerim, kazasız belasız sürüşler ;)
Sağolun Cenk bey,olumlu yorumlar aldıkça bende daha çok gezmek istiyorum,zaten buda kanımda var
Amin cümlemize
-
Güzel gezi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------
oyunageldim adlı üyeden alıntı
[B]Sağol Mücahit,herkeze ismiyle hitap ediyorum ama bir sorun yoktur umarım
Benim için büyük motorun avantajından çok zararı var
-Çok yakar
Yakıt azalması, bitmesi sorunu, korkusu oluyor mu ? Çünkü orman yollarında hiç istasyon yok. Dolu depo ile en fazla kaç km gidiyor motor ? Motorun deposu kaç litre ?
-
Motorcu-46 adlı üyeden alıntı
Güzel gezi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------
Yakıt azalması, bitmesi sorunu, korkusu oluyor mu ? Çünkü orman yollarında hiç istasyon yok. Dolu depo ile en fazla kaç km gidiyor motor ? Motorun deposu kaç litre ?
Bu motoru geçen sene kullanıyordum yakıt konusunda çok iktisadlıydı
Bir depo ile (3.7 Litre) 180-200 km kadar gidebiliyordu.Ama tedbiri elden bırakmam 1.2 Litrede topracede yolculuklar sırasında dolu olur
Keyfine vara vara sitres yaşamadan ancak böyle gezilebilir,
Sadece orman değil birçok köydede maalesef akaryakıt satan yer bulunmayabiliyor
Buda bu seneki motorum,yakıt sarfiyatı hemen hemen ayni değerlerde,http://www.motosiklet.net/forum/etki...ez-civari.html
-
-
-
Abicim 10 numara gezi olmuş. Sağol valla senin sayende görüyoruz farklı yerleri.
Bu arada domatesler müthiş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)