Pokut Yaylası beni özlemişti ben de onu, özlemleştik
Reklamlar
-
27 Haziran 2012, 20:01
Pokut'tan önce dünkü Pimbilona yaylasına çıkamama gezimizi paylaşayım
Çayırdüzü köyünden yukarı sapacağız, İlyas hoca Ahmet ustadan geçici olarak kros motoru aldı
tırmanıyoruz
Çayırdüzü köyü bayağı aşaıda kaldı
o da ne, İlyas Hocanın kros motorun debriyaj maneti nakavt
neyse ona bi ayar çekiyoruzAllahtan aldım bantı son anda nolur nolmaz diye
neyse yola devam ederken bi de zincir atmasın mı neyse onu da hallediyoruz amaaaa
bi de baktık ki motor vites atmıyor, meğer ki vites kolu yalama yapmışneyse onu da bi şekilde hallediyoruz ama biraz daha gittikten sonra yol 3'e ayrılmasın mıdaha önce burdan gittim ama şimdi hatırlayamıyorum, zaten sis ve yağmur da olduğundan geri dönüyoruz
Şimdi bugünkü Pokut Yaylası gezimi sunuyorum. Burdan biraz ilerde Şenyuva köyünden Pokut sapağına sapacağım
yaprak görünümlü kelebekten fotoğraflıyorum yine
Papatya da gözümden kaçmıyor tabi
Fırtına deresinin büyük bir kolu bu dere.
Pokut sapağından döndüm çıkıyorum, daha doğrusu tırmanıyorum
büyük sarı papatya sanki bu çiçek
arka planda benim motorla papatyanın uyumu, güzel foto oldu
Serender
hala tırmanıyorum. bu virajlardan 50 tane vardı sanırım bu yolda
nihayet vardım Pokut'a. motoru burada bırakıp yürüme ile gezip sonra Plato'da Mola'da yemek yiyeceğim
işte Pokut'tan bir manzara
bu inek beni pek beğenmedi, hep ters ters baktı durdu
burası Platoda Mola diye bir pansiyon, süper bi pansiyon, bir aile işletiyor ve çok sıcakkanlılar. yemekleri mükemmel, yöresel ve tamamen organik. burada öğle yemeğimi yiyorum
meşhur Muhlama
pancar turşusu
ayrıca ıspanaklı börek ve leziz bir yoğurt
bu da cabası, etli lahana sarma
bu da fırında kaymaklı ve sütlü patates
işletmenin sahibi ve sadık dostu Ares
bu da yemeğin üstüne afiyet şeker oldu bana valla
Orjinal bir fikir
artık dönüş zamanı.
bu fotoğrafı niye koydum anlatayım: inanmayacaksınız ama tam yolda gidiyorum, baktım yoldan orman içine bir hayvan fırladı, anlayamadım ne olduğunu, hemen motoru durdurdum ve orman içine baktım, o da ne........ geyik,bana bakıyor, hemi de boynuzlusundan, felaket büyüktü, tam makineyi çıkarıyordum ki ormanın derinliklerine kayboldu
Şenyuva köyü yakınlarında taşkemer köprü
derenin üstünü de sis kaplamış
dere de sisli ama benim makinenin de camı buğulandı,bu da son foto oldu
açık havada nasıl bir manzara olduğunu görmek isteyenler ve önceki Pokut gezilerime bakamayanlar için:
diğer Pokut yaylası gezilerim:
http://www.motosiklet.net/forum/etki...anzaralar.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...06-2011-a.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...anzaralar.html
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
Reklamlar
-
27 Haziran 2012, 20:12
kardeş yüregine saglık, Allah saglık sıhhat versin,fotograflar enfes güzel ,birde şu ramseye bir mail be kardeş, belki sponsor olursun
-
27 Haziran 2012, 20:21
sağolasın. ramzeyim böyle bir sponsorluğunu alacağını hiç zannetmiyorum
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
-
27 Haziran 2012, 20:39
Mükemmel fotoğraflar eline koluna sağlık. Motosikletin hep sağlıklı olsun, zincir yağı ve benzinden başka birşey istemesin, yer yer benzin bile istemesin. Daha da ne diyeyim.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
-
27 Haziran 2012, 21:51
daha ne olsun, her türlü duayı etmişsin hemşerim.amin. sağolasın.
-
27 Haziran 2012, 22:21
abicim bu görsel şöleni yaşattığın için sana teşekkür ediyorum.gezilerinin hepsini zevkle izliyorum..eline yüreğine sağlık...seninle buralarda gezmeyi çok isterim
-
27 Haziran 2012, 23:25
Yusuf bey kardeşim gezerek kendini,kartpostallık fotoğraflarla da bizi mest ediyorsun,ellerine sağlık.Temmuz ayında kısmetse oralarda olma ihtimalimiz var görüşüp tanışmak isterim,bölge hakkında bilgi,tecrübe ve tavsiyelerini de almak bizi mutlu eder.
-
27 Haziran 2012, 23:54
Yusuf hocam artık rize yaylaları gezi planı ve ve resimleri arşivin iyice dolmuştur. Ama hepsinden önemlisi oralara yolumuz düşdüğünde sanada bu bilgilendrmelrinden dolayı bir duayı esirgemeyiz artık Allah kalemine tekerine ve objektifine zeval vermesin.. Amin
vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
27 Haziran 2012, 23:55
Güzel gezmiş güzel çekmişsin eline ayağına sağlık.
benim sana bir sorum olucak haftaya karadeniz turuna çıkıcam bende, bu fotoğrafları gördükten sonra yüksek ihtimal pokut yaylasına da çıkıcam
diyeceğim şudur, gezim de ağırlıklı kamp yaparak gitmeyi planlıyorum, pokut yaylası ve benzeri diğer yaylalar kapm için ne kadar el verişlidir ?
Ben jack'in kalın bağırsağıyım..
-
28 Haziran 2012, 00:21
İlhan bey ve Mithat bey teşekkürler, buyrun, bekleriz. ben temmuz 8'e kadar burdayım, sonra gidiyorum.elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım.
Rocknrolla,sağolasın. kamp için nasıl olur bilmiyorum, hangi açıdan soruyosun, tedirgin olduğun noktalar nedir, ona göre bişeyler söylesem daha iyi olur
-
28 Haziran 2012, 00:46
bu güzel gezinizi paylaştığınız için teşekkürler. fotoğrafların kadrajı, kompozisyonlar ve netlik çok başarılı. fotoğraflarda ps müdahalesi var mı? fotoğraf makinenizin marka ve modelini de paylaşırsanız sevinirim.
-
28 Haziran 2012, 00:47
fusuy364 adlı üyeden alıntı
İlhan bey ve Mithat bey teşekkürler, buyrun, bekleriz. ben temmuz 8'e kadar burdayım, sonra gidiyorum.elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım.
Rocknrolla,sağolasın. kamp için nasıl olur bilmiyorum, hangi açıdan soruyosun, tedirgin olduğun noktalar nedir, ona göre bişeyler söylesem daha iyi olur
Zamanımız uymadı maalesef,bizde tesadüf 8 temmuz hareket planlıyoruz muhtemelen 10-11 temmuz gibi oralarda oluruz,kısmet başka zamana.
-
28 Haziran 2012, 03:24
raven71, bazı fotoğraflara az kontrast verdim, bazılarını ise aydınlık çıktığından biraz kararttım, başka müdahale yok, ama makinenin ayarlarından az kontrast ve keskinlik de vermiştim, makine canon 550D,18-135 objektif
İlhan Bey, yardımcı olabileceğim bir durum olursa yardım etmekten memnun olurum, artık bi sonraki gezinizde görüşmek üzere
-
28 Haziran 2012, 09:14
yusuf döktürdün valla...
sabah sabah manzara resimleri çok iyi geldi..
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
-
28 Haziran 2012, 10:35
-
28 Haziran 2012, 11:16
gezi gercekte cok imrendirici , sayenizde bizde karıs karıs gezmıs oluyoruz.
-
28 Haziran 2012, 13:32
Hava sıcaklığı yabandaki hayvanlar vs vs
Ben jack'in kalın bağırsağıyım..
-
28 Haziran 2012, 16:04
teşekkürler, sağolun.
rocknrolla, ??
-
28 Haziran 2012, 16:24
Yusuf abi helal olsun gerçekten yıne fotoğraflarınla konuşturmuşsun geziyi. tebrıkler
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
-
28 Haziran 2012, 16:24
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)