Sevgili Umudumuz,
Ben Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan, Süleyman Uğur Sıtkı İlköğretim Okulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz on iki yıldır eğitim vermektedir. Okulumuzda çok kaliteli ve başarılı öğrenciler bulunmaktadır. Gelecek vaat eden, zeki ve pırıl pırıl öğrencilerdir. Fakat ellerinden tutacak, onlara rehberlik yapacak çok az kaynaklara sahiptirler.
İlçede hep stajyer öğretmenler görev yapmaktalar. Onlar gidince çocuklar sahipsiz ve rehbersiz kalmaktalar. Maddi olanakları yetersiz, ders kitapları dışında başka kaynakları bulunmayan nice öğrenciler var. İnternete gidip hayattan haberdar olma gibi şansları yok. İlçede eskiden bir halk kütüphanesi vardı, şimdi o da yok.
Okulumuzda 1358 öğrenci var. Bu yıl öğretmen arkadaşların da yardımıyla okulumuza bir kütüphane kazandırdık. Fakat kütüphane raflarına koyacak kitap bulmakta zorlanıyoruz. Öğrencilerimizin okul kütüphanesi dışında yararlanabilecekleri kaynakları yok. İlçe hayatının dışına, sadece kütüphane penceresinden bakabilmekteler. Onlara, hayata yeni bir pencereden bakmaları için sizden ilköğretim seviyesine uygun kitap talep ediyoruz. Öğrencilerimizin, buna gerçekten çok ihtiyaçları var. Kitaplarınızın nice hayallere ab-ı hayat olacağının teminatını verebilirim.
Yarının umutları olan öğrencilerimize el uzatmak istiyorsanız kitaplarınızı aşağıdaki okul adresine sabırsızlıkla beklemekteyiz.
Saygılarımla
Türkçe Öğretmeni
Nurullah ŞİN
Adresimiz: Süleyman Uğur Sıtkı İlköğretim Okulu Yüksekova /HAKKÂRİ