MT ANKARA - HİTİT GEYİKLERİ SEZON AÇILIŞ ETKİNLİĞİ
Daha önce
erginbay'ın açtığı mangal olayı bu hafta sonu kendisinin katılmaması sebebiyle iptal oldu, onun yerine hemen alternatif olarak EYMİR Gezisini attım ortaya
Kimseye danışmadan yaptım ama artık gelebilenleri beklerim.
Şimdi kısa bir plan yazıyorum:
1. Saat 11.30 da Konya Yolu üzerinde yer alan, Çetin Emeç üst geçidini geçtikten hemen sonra sağdaki Petrol Ofisi istasyonunda buluşuyoruz.
Şu linkteki ÇARPI işaretli ve etrafı MAVİ yer (tahmini olarak işaretledim, oralarda bir yerde)
Detaya gireyim:
Grup Volvo'yu geçince sağda,
Kartaş Fiat Bayisi'nin karşısında,
Arcadium muydu neydi öyle bir hastane var ona gelmeden,
yine Neziroğlu Renault Bayisi'ne gelmeden
vs. vs.
2. Saat 12.00'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika civarı süren bir yolculukla Eymir'e gideceğiz. Gideceğimiz yer yakın olduğu için, saat 12.00'yi bir dakika bile geçmeyeceğiz hareket için. Bu yüzden geç kalanlar arayıp da "bekleyin" demesin, daha sonra telefonlaş tarif ederiz. Unutmayın sora sora Bağdat bulunuyor
3. Eymir'e Konya Yolu üzerinden giriş yapacağız. Tahmini giriş ücreti 4 YTL, ODTÜ öğrencilerine ve çalışanlarına ücretsiz.
4. Konya Yolu üzerinden girişte 3 ya da 4 tane cafe-restoran tarzı yer var. Bir tanesinin önünde MotoPark yazıyor sanırım ona gireriz (Adını unuttum şimdi "Kayıkçı" mıydı neydi, geç gelenlerle telefonlaşırız). Sonradan gelecek olanlar için şöyle diyeyim, "Konya Yolu'ndan girişten sonra ilk gördüğünüz yer değil, ikinci ya da üçüncü yer". Önünde her motor gördüğünüz yere atlamayın, genelde pazar günleri motorcular takılıyor zaten oraya.
5. Pazar günü çok kalabalık olması muhtemel, ayrıca yağmur yağarsa girebileceğimiz yer alternatifi çok. Hatta BAĞEVİ'ne de geçebiliriz ki orasını gerçekten çok severim, zevkime güvenebilirsiniz ayrıca
6. Sevgilinizle, kız arkadaşınızla vs. gelebilirsiniz. Eymir çok medeni ve kırolar tarafından keşfedilmemiş bir yerdir. Ayrıca özel güvenliği olması ve ODTÜ'ye bağlı olması sebebiyle çağdaş bir mekandır. Bizim çağdaşlığımız ve modernliğimizden hiç bahsetmiyorum bile.
7. EYMİR'e ulaşım şu şekilde:
Konya Yolu üzerinden Gölbaşı'na doğru giderken, İncek sapağını geçiyoruz, Gölbaşı'na girişteki Haymana sapağını da geçiyorsunuz sonra hemen benzinliği geçtikten 100-200 metre sonra sağa doğru ayrılan bir yol var. Ordan sağa dönüyorsunuz. O yolu devam ediyorsunuz ve yine 100 metre ilerde tekrar sağa, sonra 50 metre daha gidip tekrar sağa. Ondan sonra dümdüz gidiyorsunuz, yani özetle Konya Yolu'nun altına doğru dönmüş oluyorsunuz. İlerde sürekli sağdan giderek ışıklara kadar gidiyorsunuz. Işıklardan sola dönüp, EYMİR TESİSLERİ tabelalarını takip ediyorsunuz. Aynı şekilde bir giriş de Yıldız tarafından var. TRT'nin orda kime sorsanız gösterirler Eymir girişini.
8. Yoldaki sürüş güvenliği:
Şehir içlerinde grup sürüşü yapılmaz. Grup sürüşleri de mümkün olduğu sürece 3 kişilik gruplarla, çok zorda kalınırsa 5 kişilik gruplarla yapılır. 5'i asla geçmez. Biz yapacağımız sürüşü çoğunlukla şehir içi ile karayolu karışık yapacağımız için 3'erli gruplar halinde olacağız. Arabayla gelecek olduğum için, ani hareketlerle sizleri uyaramam, o yüzden buluşma yerine erken gelip sürüş hakkındaki kısa bir anlatımımı dinleyin derim.
9. Motorsuz gelecek olan 4 kişiyi daha arabayla taşıyabilirim. Bu yüzden motorum yok gelemiyorum gibi bir bahaneyi kabul etmem, baştan söyleyim
10. Fotoğraf makinası, kamera, fotokopi makinası, faks vs. ne bulursanız sırtlanın. Bol bol fotoğraf çekelim. Benim makina Erkayalar'da tamirde, o yüzden bana güvenmeyin :D
Bu yazının biraz daha kapsamlısı mail grubuna da atılmıştır, özel durumlarınızı oradan bize ulaştırabilirsiniz.