Kullanır tabi ki allah allah ya...Bu işin kadını erkeği mi var yahu? 18 yaşıma bastığım aylarda A2 ehliyet almak için paramı denkleştirdiğimde hemen yetkili merciilere baş vurdum ve heyecanla beklediğim pratik sınav gününde hocamla beraber sıranın bana gelmesini beklerken, benden önceki arkadaşların motoru nasıl kullandıklarını kocaman olmuş gözlerle izledim.
Nihayet sıra bendeydi ve adına komisyon denen iki kılbıyık adam belgelerime bakıp, oldukça aşağılayıcı bir tavırla; "B yetmiyo mu da A2 alıyorsun?", "Cadde de millete hava atacaksın di mi?" gibi kışkırtıcı laflar ediyorlar... Ben bir yandan dişlerimi sıkarken bu muhabbeti daha fazla uzatmamaları için büyük patrona dua ediyorum, bir yandan da yıllardır beklediğim ve özlediğim sevgiliyle aramdaki bîr engelin daha kalkacağını düşleyerek seviniyorum... "Hadi bin de görelim?" diyorlar. Atlıyorum motora tüm hırsımla... Çalıştırıp gazlıyorum gayet efendice... Kukaların arasından en artist halimle slalom yapıp, sinyalimi vererek u dönüşümü yapıp geliyorum komisyonun önüne... Yüzümdeki 6 numaralı memnun gülümsememle motordan inerken godik komisyondaki kılbıyık; "Bi tur daha at bakalım?" diyor. Ben anlam veremediğim bu istek karşısında ne yapmam gerektiğini kestiremeden hocama bakıyorum, "hadi" diyor. Sorunsuz hatta kusursuz bir tur daha atıyorum ve sınav diğer arkadaşlarla devam ederken hocamla vedalaşıp evime gidiyorum.
Sabırsızlık içinde sonuçlan beklemeye koyuluyorum. Tamam A2 ehliyetim olacak da ama motosikletim yok neye yarar... of offfî... İçimdeki motor aşkı bir şekilde vücut bulmak daha doğrusu sevdiğine kavuşmak için cayır cayır yanarken, trafikte kuryelere bile özenerek bakarken, inanılmaz parlak bir fikir geldi aklıma... Ta ta ta taaaaam.... Ulan tabi ya bu niye daha önce gelmedi ki aklıma...
Allah allah yaaa... A2 ehliyetim olacağına göre gazetelerdeki "A2 ehliyetli, kurye, paket servis elemanı vs. aranıyor." ilanlarının hepsine baş vurabilir, hem motor kullanıp hem de kendi motorum için para kazanabilirdim. Şükürler olsun sana büyük patran! Sınavdan bir müddet sonra sonuçlar açıklandığında sınava katılan tüm arkadaşların geçtiğini, tek bayan olmam ve komisyonun "Karı kısmisi da motor mu kullanırmış?" tavrı sebebiyle benim kaldığımı öğrenmemle kan beynime sıçrıyor. Kısa bir araştırmadan sonra komisyon denen godiklerin şecerelerini öğrenmemle durum açıklığa kavuşuyor. Adamlar büyük patronun da adını düşüncelerine alet ederek her türlü gelişmeye ve ilerlemeye kendini kapamış, yüzyıllar öncesini hala günümüzde yaşatmaya çabalayan enteresan İnsanlardan çıkıyorlar. Bir sonraki sınav için komisyon değiştirme hakkımı yazılı olarak bildirip, pınl pırıl yeni komisyonla şakır şakır yağmurun altında ikinci kez sınava girip ehliyetime huşu İçinde kavuşuyorum.. Ehliyetime kavuşur kavuşmaz da, gazetedeki ilk "A2 ehliyetli paket servis elemanı aranıyor ilanına baş vurdum. İş görüşmesinde yetkililer başta bayan olmam sebebiyle bu işi yapabileceğime inanmasalar da, neden bilmem beni işe aldılar. Düşünebiliyor musunuz? Ehliyetim var, altımda bir motorum olacak ve bir de üstüne para verecekler. Yok yok bu bir rüya olmalı. Elbetteki ailem olayı "kızımız okuldan arta kalan zamanlarında bir fast food dükkanında kasiyerlik yapıyo..." şelkinde bildiler uzunca süre. Ama hep ne derim mutluluğa giden yolda herşey sevaptır. Kazandığım paranın, aldığım bahşişlerin ve yolda başıma gelenlerin haddi hesabı olmadı bu süre İçinde. İşte tam bu dönemlerde yemeyip içmeyip biriktirdiğim paralarla kask, mont, eldiven vs. almaya ve bunları evde hayali motorumun üstünde kullanmaya başladım. Bu dönem annemin de benim için iyi bir psikolog aramaya başladığı dönemdi .Ama annem de sonra anladı beni neyin tedavi edeceğini.
Bu fast food paket servis maceram boyunca beraber çalıştığım tüm arkadaşlarım; patronlarım,evine, iş yerine yemek götürdüğüm herkes gördüler ki; "Karı kısmısı da motor kullanır'"mış.
Hayatta insan gerçekten bir şeyi yeterince isterse büyük patron ona her zaman bir kapı aralık bırakır .İsteğim olmadığında hep yeterince İstemediğimi düşünürüm. Motora binmeyi ve bir motora sahip olmayı tam 12 sene istedim ve
bekledim. Çok kolay olmadı ama sonunda bir açık kapı buldum..Onun için motoruma her baktığımda gördüğüm şey, mekanik bir aletten çok daha fazlası. Ona baktığımda aşkımı çabamı emeğimi sevincimi ve mutluluğumu görebiliyorum. Her şeye ve herkese rağmen "Olayın karı kısmındayım ve motor kullanıyorum..."
Bugün Trafikte
Bir motosikletlinin yüreğini ağzına getirmek isterseniz, motosikletli virajda yatmış giderken onu sıkıştırıp sollamaya çalışın.
Not: Motosikletlileri sıkıştırmayın.
Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com