Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
01 Ağustos 2010, 11:39
arkadaşlar ön dişliyi bizzat açıp inceledim.. ön dişli 14 diş... ön dişliyi 17 yapıp 200 ü görmek problem olmayacaktır... fakat şöyle bir durum olacaktır motorun vites araları ve süratlenmesi sorun laşacaktır... yani kalkışlar zayıflar ve maksimum surat için düz ve rüzgarsız bir yol lazım... ybr 125 de bile ön dişli 14 orjinalken ön dişli 15 yapıldığında 100 km 5 km fark yapıyor...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
-
01 Ağustos 2010, 12:16
Arkadaşlar yedek parça konusunda kesinlikle motosiklet tamircilerine ve internette satış yapanlara güvenmeyin adamlar orjinal parçanın iki katına yakın fiyata satıyolar çıkma parçaları
sahibinden .com da kafa demirine 250 tl diyo adam orjinali 150 tl ön cama 150 tl diyo orjinali 95 tl soyguncu düzenbazlara fazla güvenmeyin
www.kuralkan.net bu adresten bakın parça fiyatlarına işinize hangisi gelirse ondan sipariş edersiniz
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
01 Ağustos 2010, 21:49
Arkadaşlar size birşey sormak istiyroum ben bu motoru almayı dusunuyorum fakat bana dediklerine göre uzun yolda cok bel arısı yaparmıs bu tipler kulanışsız oluyormus uzun yolarda bu benim moralimi cok bozdu dorumu :S Birde bu motor max hızı kaç km dir
-
01 Ağustos 2010, 22:03
-
01 Ağustos 2010, 22:53
Mobil Racing 4T 15W/50 1Lt arkadaşlar daha önce bu yağı kullanıyordum motorumda,dün castrol 10W/40 4T scooter diye bir yağ aldım.Bugun vites geçişlerinde aşırı derece sertleşme sorunu ortaya çıktı. Vites 1. vitesten 2. vitese ve 2. vitesten birinci vitese çok zor geçiyor...Sizce sorun yağdan mıdır? Acil yardım bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
-
01 Ağustos 2010, 23:02
cinfeez adlı üyeden alıntı
Mobil Racing 4T 15W/50 1Lt arkadaşlar daha önce bu yağı kullanıyordum motorumda,dün castrol 10W/40 4T scooter diye bir yağ aldım.Bugun vites geçişlerinde aşırı derece sertleşme sorunu ortaya çıktı. Vites 1. vitesten 2. vitese ve 2. vitesten birinci vitese çok zor geçiyor...Sizce sorun yağdan mıdır? Acil yardım bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
eh yani başka neden olsun.bile bile neden gidip scooter yagı aldınki hiç anlamadım
-
01 Ağustos 2010, 23:06
zonta adlı üyeden alıntı
eh yani başka neden olsun.bile bile neden gidip scooter yagı aldınki hiç anlamadım
Motorcu sorun olmaz dedi,ayrıca bu kadar fark eder mi bir yağdan
Bende özellikle söyledim üstünde scooter yazıyor diye. Önemli değil tam sentetik olsun yeter dedi...
-
02 Ağustos 2010, 01:21
Bu bir Tutku ve Tarzdır. TT Selamlar
-
02 Ağustos 2010, 01:37
alper150zc adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar size birşey sormak istiyroum ben bu motoru almayı dusunuyorum fakat bana dediklerine göre uzun yolda cok bel arısı yaparmıs bu tipler kulanışsız oluyormus uzun yolarda bu benim moralimi cok bozdu dorumu :S Birde bu motor max hızı kaç km dir
ılk bı kac gun hıc calısmayan kasların calıstıgı ıcın bel sırt bılek omuz ve dırsek agrıları olabılır ancak en fazla 3-5 gun ıcınde tum agrıların gecer ve keyıflı surusler baslar. dık oturup surmektense yatarak surmenın keyfı farklı oluyor
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
-
02 Ağustos 2010, 01:43
Bılgerınız ıcın saolun cok makbule gectı bıde 2.el almaya kalksam nelere dıkat etmelıyım ole bı durumda soz konusuda suan bkatıgım kdrıyla 0. ı 9bin tl 2.ele yonele bılırım
-
02 Ağustos 2010, 02:09
benim tek yaşadığım sorun uzun yolda ellerinde uyuşma oluyor vibrasyondan dolayı oda ellerini biraz yana salarsa geçiyor birde deponun üsütüne güzel bir çanta alırsa neredeyse uyuyacak kadar rahat kullanımı var
AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa
-
03 Ağustos 2010, 10:17
tt Adnan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar,
Egzost olayını çözen varmı içinizde? Ses almak istiyorum. Ses olmayınca zevk azalıyor. Fakat hangi egzost bizim motor için uygun? Bilmiyorum. Tecrübesi olan varmı mesela alıp kullanan gibi? Satan yer neresi gibi?
Selamlar
Selamlar,
2010 model 2 aylık GT250R var altımda. İlk motorum. Aldığımdan beri performans açısından beni gayet tatmin ediyor. Öyle uçmaya niyetim yok. Ancak ah şu 2 silindirli V-Motor yüzünden ses çıkmama olayı yok mu! Deli oluyordum.
Taa ki düne kadar! Dün bir delilik yaptım ve ünlü ercan ustadan bir smokehead egzost aldım. Henüz 24 saat bile olmadı alalı. İlk gittiğimde metalik ve yuvarlak olan egzost daha ucuz olduğu için onu alacaktım. Ancak metal yuvarlaktan çıkan ses beni tatmin etmedi. Onun yerine oval karbon egzostu denedik ve mükemmel bir ses aldık. Mükemmelden kastım hemen aklınız 4 silindirli motorların yüksek devirde çıkardığı o ince sese gitmesin. Yüksek devirde çok büyük bir fark olmadı. Ancak alçak devirde 4 silindirli bir motordan çıkan sesle bunu ayırt edebilecek adam sayısı çok az.
Ciddi manada alçak devirde ve rolantide müthiş bir ses çıkarttı ercan ustanın egzostu. Metrelerce öteden duyulan, chopper ile hiçbir alakası olmayan, dolu dolu, basslı bir ses çıkartıyor motorum.
Performans konusunda henüz test edemedim. Ancak bugün 1-2 deneme yapmayı planlıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------
Max hızı 165 - 170 civarı. Tabi orjinal haliyle. Dişli oynaması, performans egzostu ile 200 gördüğünü iddia eden var ama henüz kanıtlanmadı bu tez (:
Ayrıca hızı bu kadar kafana takma. 150km den sonrası bence motora haram. Ciddi manada bu hızdan sonra rüzgarın insafına kalıyorsunuz.
-
03 Ağustos 2010, 16:05
Arkadaşlar motorun yağ filtresini değiştirirken farkettimki sarı sarı şeyler toplamış bayağı bi.neyse motorcuya götüreyim dedim yolda kaldı.tak tuk ses geldi stop etti.çalıştırıyorum takır takır ses gelio duruo.sorun nedir acaba.
-
03 Ağustos 2010, 18:08
egerey adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar motorun yağ filtresini değiştirirken farkettimki sarı sarı şeyler toplamış bayağı bi.neyse motorcuya götüreyim dedim yolda kaldı.tak tuk ses geldi stop etti.çalıştırıyorum takır takır ses gelio duruo.sorun nedir acaba.
ya üst kapak dağıttın ya da krank
-
03 Ağustos 2010, 18:23
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
iki eğzost un birleştiği noktadadır katalizör.....
ilhan1154 adlı üyeden alıntı
araborun dağılmış. sılındırlerın hemen altında hafıften bı ayakla vurursun şın şın sesler gelıcek ıcınden
yorumlarınız için teşekkürler ustama ileteceğim bunları.
motosikletin kullanım kulavuzunda buji seçimi olarak:
internetten sipariş verdim NGK Iridium CR8EIX Buji ellerinde kalmamış CR9EIX verelim dediler, kabul etmedim, fark var mı ikisi arasında?
-
03 Ağustos 2010, 20:56
egerey adlı üyeden alıntı
sanırsam biraz karamsar olacağım..o sarı tozlaR büyük ihtimal piston yataklarının asınmasıyla olusan tozlar... ve büyük ihtimal motorun yatak ve krank ile problem yaşayacaksın.ç.. motoru yarılacak ve bakılacak... ve motor hazır açılmışken piston silindir de değişimi yAapılacak.. arkadaşlar bu motoralara yağsız binmeyin ve yaz kış ilk çalışmlarada en az 2 dakika rolantide çalıştırım.. yoksa o sarı yataklar aşınmaya uğruyor.... bu arada yağsız binmeyin sözünden anlatmöak istediğim şu... bu motorlar sık yağ değişimi severler.. duruma göre 1000 veye en fazla 1500 km de bir değiştirin.. motor ömrünüz uzar..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
04 Ağustos 2010, 00:55
yalowa adlı üyeden alıntı
Selamlar,
2010 model 2 aylık GT250R var altımda. İlk motorum. Aldığımdan beri performans açısından beni gayet tatmin ediyor. Öyle uçmaya niyetim yok. Ancak ah şu 2 silindirli V-Motor yüzünden ses çıkmama olayı yok mu! Deli oluyordum.
Taa ki düne kadar! Dün bir delilik yaptım ve ünlü ercan ustadan bir smokehead egzost aldım. Henüz 24 saat bile olmadı alalı. İlk gittiğimde metalik ve yuvarlak olan egzost daha ucuz olduğu için onu alacaktım. Ancak metal yuvarlaktan çıkan ses beni tatmin etmedi. Onun yerine oval karbon egzostu denedik ve mükemmel bir ses aldık. Mükemmelden kastım hemen aklınız 4 silindirli motorların yüksek devirde çıkardığı o ince sese gitmesin. Yüksek devirde çok büyük bir fark olmadı. Ancak alçak devirde 4 silindirli bir motordan çıkan sesle bunu ayırt edebilecek adam sayısı çok az.
Ciddi manada alçak devirde ve rolantide müthiş bir ses çıkarttı ercan ustanın egzostu. Metrelerce öteden duyulan, chopper ile hiçbir alakası olmayan, dolu dolu, basslı bir ses çıkartıyor motorum.
Performans konusunda henüz test edemedim. Ancak bugün 1-2 deneme yapmayı planlıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------
Max hızı 165 - 170 civarı. Tabi orjinal haliyle. Dişli oynaması, performans egzostu ile 200 gördüğünü iddia eden var ama henüz kanıtlanmadı bu tez (:
Ayrıca hızı bu kadar kafana takma. 150km den sonrası bence motora haram. Ciddi manada bu hızdan sonra rüzgarın insafına kalıyorsunuz.
Merhaba arkadaşım,
Biraz daha bilgi verirsen sevinirim. Egzostun fotosu , Ercan ustanın yeri , fiyat vs. vs....
Bende bunu niyetleyebilirim. İstanbul damısın? Rumuz Yalova olduğu için yalaovadamısın yoksa? Bu ses tatmin edici olabilir. Bağlantıyı koparmayalım. Test ettinmi? Nasıl ? Herşey normalmi?
Selamlar
Bu bir Tutku ve Tarzdır. TT Selamlar
-
04 Ağustos 2010, 01:46
Merhaba arkadaşım,
Biraz daha bilgi verirsen sevinirim. Egzostun fotosu , Ercan ustanın yeri , fiyat vs. vs....
Bende bunu niyetleyebilirim. İstanbul damısın? Rumuz Yalova olduğu için yalaovadamısın yoksa? Bu ses tatmin edici olabilir. Bağlantıyı koparmayalım. Test ettinmi? Nasıl ? Herşey normalmi?
Selamlar
http://www.ercanmotorsiklet.com/motosiklet.html burdan inceleme yapabilirsiniz;)
-
04 Ağustos 2010, 02:02
Egzost sesiyle ilgili video alabilir miyiz?Merak ettim baya..
Olumsuz bahseden çok,birde iki silindir aletin sesi ne kadar değişecek ki;ses konusunu iddialı yazmışsın.Beklemedeyiz:D
-
04 Ağustos 2010, 12:02
Merhaba arkadaşım,
Selamlar
Abi şu kadarını söyleyeyim. Orjinal egzost ile herhangi bir arabanın yanından 7000 devir ve üstünde geçmezsem beni neredeyse duymuyordu bile. Şimdi arkadaşla test ettik. Önden arabayla gitti. Ben de yaklaşık 40-50mt peşinden seyir edip, daha sonra ortalama 6000 devirde onu solladım. Arkadaş sesin hiç kesilmediğini, katiyetle rahatsız edici kötü bir ses olmadığını, ama tabiki 4 silindirli motor gibi de olmadığını belirtti. Ayrıca o önden giderken ben de arkasından 3000 devirde şehiriçi ilerledim. Arkada bir motor olduğunu sesten kesinlikle fark edildiğini ve cidden hoş bir ses olduğunu söyledi.
Aynı şeyi bir başka arkadaşımda ve farklı bir arabada denedim. O da aynı şeyleri söyledi.
Diğer yandan performans açısından sanki biraz daha iyi gibi. Neden diyecek olursanız; egzost performansı nasıl etkiler bilmiyorum, ama ağırlık performansı etkiler. Çıkardığım orjinal egzost en az 6-7 kg civarındaydı. Ercan ustanın SmokeHead'ı ise max 1.5kg ağırlığında. 5kg 5kg'dır (:
Söylediklerimden sakın 4 silindirli motorun yüksek devirde çıkardığı o uğultulu ve ince ses aklınıza gelmesin. Bu yüksek devirde beklentilerinizi karşılamayabilir. Ama en azından seyir halindeyken trafikte fark edilmenizi sağlar. Okuduğum kadarıyla çoğu sürücü motorsikleti görmediği için kazaya sebep oluyor. Bari en azından duyarlar bu sefer.
En çok hoşuma giden 3000 devir civarında seyir ederken (ki sanıyorum şehiriçi gezerken herkes ortalama bu devirde gidiyor) çıkarttığı homurtulu ses oldu. Hala iddia ediyorum 3000 devirde giderken 600cc ile benim motorun sesi arasındaki farkı anlayabilecek adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez koca şehirde.
Bir de aynı egzostu Ercan usta kendi 600rr'ına takmış. Onunla da bankaya kadar kısa bir seyahat yaptık. Mükemmel bir sesi vardı tek kelimeyle.
Unutmadaaan: Ercan ustada SmokeHead'ın türlü versiyonları var. Metalik tri oval, Metalik oval, Metalik Yuvarlak, Karbon Yuvarlak, Karbon Oval gibi. Ben gittiğimde Metalik olanı denedim önce. Çıkan ses hoşuma gitti ancak beni tatmin etmedi. Daha sonra Karbon Oval'i denedim ve çıkan ses beni kesinlikle tatmin etti. Bu 2 silindirlik bir motordu ve bu sesin çıkması bile onca olumsuz yorumdan sonra beni mutlu etmişti. Ayrıca Ercan usta işinin erbabı. Atolyede çalıştırdık motoru, sesi test etmek için. Dediki "Gel dışarı çıkartalım burda yanıltmasın ses seni" Hakkaten de öyle. Ses yankılanınca bir tuhaf geliyor. Dışarıda çok daha hoşuma gitti ses. Size tavsiyem alacaksanız eğer kesinlikle Karbon alın.
Fiyatlara gelince. Metalikler 350-450 arasında. Karbonlar ise 650 TL'ye kadar çıkıyor. Benim Karbon Oval'e ben 650 TL verdim. Ama helal-i hoş olsun. Değdi.
Yalova'dayım. İsteyene haftaiçi 6dan sonra, pazar günleri de öğleden sonra yardımcı olabilirim.
Herkese kazasız belasız sürüşler. Unutmayın, düştükten sonra eğer sizde bir şey yoksa en iyi ihtimalle motorun dibine diz çöküp "ben ne bok yedim de bu kadar bastım bu yolda" diye ah vah edersiniz (: Tecrübeyle sabittir. Dikkat edin.
Selamlar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:57 ----------
kadango adlı üyeden alıntı
Egzost sesiyle ilgili video alabilir miyiz?Merak ettim baya..
Olumsuz bahseden çok,birde iki silindir aletin sesi ne kadar değişecek ki;ses konusunu iddialı yazmışsın.Beklemedeyiz:D
Ercan usta videoya çekmişti takar takmaz. Web sayfasına koyacağım falan dedi. Cep telefonuyla çekilen videoyu koymak istemiyorum. Zira ses basslı olduğundan muhtemelen hiçbir şey anlamayacaksınız. Hatta normal kameradan da bir şey anlaşılmayacaktır. Yalova'ya yakın olanların gelip dinlemesi lazım (:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler